کشور ارمنستان را از نظر دسترسی به دریا با جمهوری آذربایجان مقایسه کنید
کشور ارمنستان را از نظر دسترسی به دریا با جمهوری آذربایجان مقایسه کنید را از سایت نکس درجه دریافت کنید.
جغرافیای ارمنستان
ارمنستان کشوری محصور در خشکی در سرزمین قفقاز جنوبی و در میان دریای سیاه و دریای کاسپین است که از شمال و خاور با گرجستان و جمهوری آذربایجان، و از جنوب و باختر با ایران و ترکیه هممرز است.
بیشتر بخشهای این کشور از کوهستان و دشت پوشیده شده و رودها و تندآبهایی در آنها جریان دارد. شمار جنگلهای ارمنستان بسیار کم ولی بیشترشان پردرخت هستند. آبوهوای این سرزمین قارهای (بری) است: تابستانهای گرم و زمستانهای سرد. بلندترین جای ارمنستان کوه آراگاتس است که بلندایش به ۴٬۰۹۵ متر بالاتر از تراز دریا میرسد.
خاک ارمنستان از نظر مواد غذایی بیمایه بوده و کیفیت لازم برای کشت را ندارد. از سوی دیگر آلودگی خاک با مواد شیمیایی همچون ددت گریبانگیر بخش کشاورزی ارمنستان شدهاست. از همین روست که ارمنستان برای از میان بردن دشواریهای زیستبوم خود تلاش میکند. در همین راستا، دولت ارمنستان وزارتخانهای با نام «پاسداشت طبیعت» بنیان گذاشته و بر کسب و کارهای آلودهکننده آب، هوا و خاک مالیاتهایی بسته که درآمد آنها را برای پاسداری از زیستبوم هزینه میکند. ارمنستان گرایش زیادی به همکاری با کشورهای مستقل همسود (گروهی از کشورهای شوروی سابق) و اعضای جامعه بینالمللی برای کار در زمینههای زیستمحیطی از خود نشان داده است. دولت ارمنستان در تلاش است که نیروگاه هستهای کشور را تعطیل کرده و آن را با منابع انرژی دیگری جایگزین کند.
جایگاه گیتاشناسی[ویرایش]
ارمنستان در جنوب باختری سرزمین قفقاز جنوبی و در میان دریای سیاه و دریای خزر جای گرفتهاست. امروزه واژه ارمنستان برای نامیدن کشور جمهوری ارمنستان به کار برده میشود که تنها بخشی از سرزمین کهن ارمنستان است. کانونهای باستانیِ این سرزمین، دریاچه وان در ترکیه امروزی و درههای پیرامون رود ارس بودهاست. ارمنستان از شمال با گرجستان، از خاور با جمهوری آذربایجان، از جنوب باختری با جمهوری نخجوان، از جنوب با ایران، و از باختر با ترکیه هممرز است.
مکاننگاری[ویرایش]
بیست و پنج میلیون سال پیش یک خیزش زمینشناسیک با فشار دادن پوسته زمین به بالا فلات ارمنستان و مکاننگاری پیچیده ارمنستان امروزی را پدید آورد. رشتهکوه قفقاز کوچک از شمال ارمنستان آغاز شده، به سوی جنوبخاوری و جایی در میانهٔ دریاچه سوان و جمهوری آذربایجان گسترش یافته، و سپس با گذر در راستایی نزدیک به مرز ارمنستان و آذربایجان به ایران میرسد. از همین رو این کوهها گذر از شمال به جنوب این پهنه را با دشواری روبرو کردهاند. آشفتگیهای زمینشناسیکِ این سرزمین همچونان و به صورت زمینلرزههای ویرانگری که ارمنستان را به ستوه آورده ادامه دارد. در دسامبر سال ۱۹۸۸ میلادی، زمینلرزهٔ سهمناکی گیومری دومین شهر بزرگ ارمنستان را به سختی ویران کرد و جان بیش از ۲۵ هزار نفر از مردم را گرفت.
نزدیک به نیمی از گسترهٔ ارمنستان که کمابیش ۲۹٬۸۰۰ کیلومترمربع (۱۱۵۰۰ مایلمربع) است، دارای بلندایی برابر با دستکم ۲٬۰۰۰ متر (۶۶۰۰ پا) بوده و تنها ۳٪ از خاک این کشور در تراز پایینتر از ۶۵۰ متر (۲۱۳۰ پا) جای گرفتهاست. پایینترین جایگاهها در درههای رود ارس در جنوب و رود دبد در شمال کشور است که بلندای آنها به ترتیب ۳۸۰ و ۴۳۰ متر (۱۲۵۰ و ۱۴۱۰ پا) میباشد. بلندای پهنههای قفقاز کوچک گوناگون بوده و میان ۲٬۶۴۰ و ۳٬۲۸۰ متر (۸۶۶۰ و ۱۰۷۶۰ پا) نوسان میکند. در جنوب باختری این رشتهکوه فلات ارمنستان جای گرفته که در راستای جنوب باختری و به سوی رود ارس و مرز ترکیه سراشیب میشود. این فلات پوشیده از کوههایی با بلندای متوسط و آتشفشانهای خاموش است. هر چند که بلندترین این کوهها، کوه آراگاتس، با داشتن بلندایی برابر با ۴٬۰۹۵ متر (۱۳٬۴۳۵ فوت) بلندترین کوه و فرازترین جایگاه کشور ارمنستان نیز هست. بیشتر مردمان در بخشهای باختر و شمال باختری کشور، در جایی که دو شهر بزرگ ارمنستان یعنی ایروان و گیومری هستند، زندگی میکنند.
آبوهوا[ویرایش]
دمای هوا در ارمنستان بیشتر به بلندا وابسته است. آرایش کوهها به گونهای است که جلوی جریانهای هوایی تعدیل کنندهٔ دریای مدیترانه و دریای سیاه را میگیرد و نوسانها و ناپایداریهای موسمی بسیاری را پدید میآورد. میانگین دمای هوای فلات ارمنستان در میانه (چله) زمستان ۰ سانتیگراد (۳۲ فارنهایت) بوده و در میانه (چله) تابستان از ۲۵ سانتیگراد (۷۷ فارنهایت) فراتر میرود. همچنین میانگین بارش سالانه از ۲۵۰ میلیمتر (۹٫۸ in) در درههای پاییندست رود ارس تا ۸۰۰ میلیمتر (۳۱ in) در جاهای بلندتر نوسان میکند. با این که آبوهوای زمستانی بیشتر بخشهای کشور خشن است، ولی باروری خاک آتشفشانی فلات ارمنستان تا اندازهای بوده که این پهنه را به یکی از کهنترین کانونهای کشاورزی تبدیل کردهاست.
گستره و مرزها[ویرایش]
گستره:
سراسر: ۲۹٬۷۴۳ کیلومترمربع (۱۱۴۸۴ مایلمربع)
خشکی: ۲۸٬۴۵۴ کیلومترمربع (۱۰۹۸۶ مایلمربع)
آب: ۱٬۲۸۹ کیلومترمربع (۴۹۸ مایلمربع)
مرزهای خشکی:
سراسر: ۱٬۲۵۴ کیلومتر (۷۷۹ مایل)
کشورهای هممرز:
کنارههای دریایی: ۰ کیلومتر (محصور در خشکی)
بلندترین و پستترین جایگاهها:
پایینترین:
رود دبد ۴۰۰ متر
بلندترین:
کوه آراگاتس ۴٬۰۹۵ متر
نقطههای کرانی ارمنستان:
شمال:
تاووش (۴۱°۱۷′ شمالی ۴۵°۰′ شرقی / ۴۱٫۲۸۳°شمالی ۴۵٫۰۰۰°شرقی / 41.283; 45.000)
جنوب:
سیونیک (۳۸°۴۹′ شمالی ۴۶°۱۰′ شرقی / ۳۸٫۸۱۷°شمالی ۴۶٫۱۶۷°شرقی / 38.817; 46.167)
باختر:
شیراک (۴۱°۵′ شمالی ۴۳°۲۷′ شرقی / ۴۱٫۰۸۳°شمالی ۴۳٫۴۵۰°شرقی / 41.083; 43.450)
خاور:
سیونیک (۳۹°۱۳′ شمالی ۴۶°۳۷′ شرقی / ۳۹٫۲۱۷°شمالی ۴۶٫۶۱۷°شرقی / 39.217; 46.617)
جستارهای وابسته[ویرایش]
منابع[ویرایش]
منبع مطلب : fa.wikipedia.org
مدیر محترم سایت fa.wikipedia.org لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
معرفی کشور ارمنستان
ارمنستان یکی از کشورهای همسایه ایران است که همیشه گردشگران زیادی از سراسر دنیا خصوصا ایران به خود جذب کرده است. همین نزدیکی هم باعث شده تا در موقعیت های مختلف ارمنستان جز گزینه های اول باشد. البته این تنها دلیل نیست بلکه اگر می خواهید سفری ارزان نیز در سال جدید داشته باشید قیمت ها به طور کلی خیلی گران نیستند و امکانات رفاهی و تفریحی خوبی دارد و از همه مهم تر این که به دلیل هم جوار بودن با ایران بخش هایی از فرهنگ شان نیز بی شباهت به ما نیست. بنابراین بهتر است قبل از سفر کردن به آن اطلاعات کلی درباره ارمنستان داشته باشید . اطلاعاتی درباره تاریخ، فرهنگ، آب و هوا و ... سرزمینی که به دلیل هم زیستی میان ارمنیها و ایرانیها چندان بی شباهت به فرهنگ خودمان هم نیست که در سفر به آن به خوبی متوجه این موضوع می شوید! پس اگر برای سفر به ارمنستان آماده اید ادامه این مطلب را دنبال کنید تا اطلاعات بیشتری در اختیارتان بگذاریم.
نقشه کشور ارمنستان
تاریخچه ارمنستان
تاریخ ارمنستان در واقع بخشی به جای مانده از تاریخ مردم ارامنه در فلات ارمنستان است؛ به نظر می رسد زادگاه و وطن اصلی مردم ارامنه ارمنستان بوده و سپس به مرور زمان مردم قسمتهای دیگر نیز به آنها پیوسته اند. در ابتدا نام ارمنستان از نام بنیانگذار این قوم یعنی "هایک" گرفته شده و بعد از تسط ایران پسوند "ستان" به آن اضافه شده است اما مردم مناطق دیگر، این کشور را با نامهای دیگری چون آرمانی، آرمانیا، آرامان و ... می شناختند، اولین بار نام ارمنیا در کتیبه ای از داریوش اول دیده شده و سپس به مرور زمان نام آن به ارمنستان کنونی تغییر یافت؛ بعد از ایران اتحادیه جماهیر شوروی به ارمنستان تسلط پیدا کرد و سرانجام این کشور در سال 1991 به استقلال رسید و جمهوری ارمنستان تشکیل شد.
موقعیت جغرافیایی و جمعیت ارمنستان
از نظر جغرافیایی ارمنستان بین دریای سیاه و دریای خزر واقع شده که می تواند پل ارتباطی بین ایران و اروپا محسوب شود، همسایگان آن از شمال کشور گرجستان، از شرق جمهوری آذربایجان، از غرب ترکیه و در نهایت از جنوب ایران و نخجوان هستند. این سرزمین در بخش شمال فلات معروف ارمنستان شکل گرفته است و قدمتی بیش از 3000 سال دارد که ارمنستان کنونی تنها بخشی از فلات اصلی و بزرگ ارمنستان را تشکیل داده است؛ به طور کلی می توان ارمنستان را یک کشور کوهستانی دانست که عموما آب و هوای معتدل و نسبتا پربارانی دارد، وسعت آن حدود 29743 کیلومتر مربع و جمعیتی برابر 3018854 میلیون نفر دارد.
مذهب و زبان ارمنستان
یکی از اولین کشورهایی که در قرن چهاردهم دین مسیحیت به آن راه پیدا کرد ارمنستان بود که به همین دلیل بخشی از فرهنگ و آداب و رسوم آن از مسیحیت الگو گرفته است؛ دین رسمی کشور ارمنستان مسیحیت است و از این رو کلیساهای متعددی در کشور دیده می شود و می توان گفت کلیسا به نوعی ریشه در فرهنگ و اصالت آنها دارد. نام این کشور در قدیم به زبان محلی "هایک" بوده که به مرور زمان با اضافه کردن پسوند "ستان" تغییر نام داده است، زبان اصلی مردم این سرزمین ارمنی است و فرهنگ آنها بیشتر مربوط به مردم بومی ارمنی می شود؛ البته زبان ارمنی به دو زیر شاخه ارمنی شرقی و ارمنی غربی تقسیم می شود که تنها تفاوتی در تلفظهای آن وجود دارد در نهایت زبان ارمنی شرقی به عنوان زبان رسمی این کشور شناخته شده است و بعد از آن نیز زبان روسی زبان دوم آنهاست.
فرهنگ و آداب و رسوم ارمنستان
این کشور از نظر فرهنگ بسیار غنی است و بیشترین ساکنین آن را مردم ارمنی تشکیل می دهند البته مهاجرانی هرچند اندک از کشورهایی اروپایی و روسیه نیز دارند، مردم این کشور بعد از استقلال و جدا شدن از روسیه بیشتر به کشاورزی روی آورند و این صنعت را توسعه دادند. سنت گرایی در فرهنگ این مردم بسیار دیده می شود به طوری که این موضوع در نوع لباس پوشیدن و معاشرت بین زنان و مردان کاملا قابل مشاهده است؛ آنها مردمی مهربان و دست و دل باز هستند که با روی خوش از مهمانان خود پذیرایی می کنند و قطعا سفر به ارمنستان می تواند خاطره خوشی در ذهنتان به جای بگذارد.
واحد پول ارمنستان
واحد اصلی پول این کشور درام است که گفته می شود از کلمه عربی درهم گرفته شده است که سکههای آن شامل سکههای 10 درام، 20 درام، 30 درام، 100 درام و 500 درامی می باشد اما اسکناسهای آن از 1000 درام شروع می شوند و اسکناسهایی معادل 1000، 5000، 10000 و 20000 درامی نیز دارند، هر یک درام در مقایسه با پول ایران حدود 8000 تومان است و به اختصار با حروف ADB نشان داده می شود.
شهرهای مهم و توریستی ارمنستان
ارمنستان از نظر تقسیمات کشوری 11 استان دارد که مردم بیشتر این استانها به کشاورزی مشغول هستند البته دامپروری، ماهی گیری، شکلات سازی نیز از مشاغل اکثر افراد این کشور است. یکی از مهمترین و تاثیر گذارترین شهرهای ارمنستان ایروان است که پایتخت رسمی ای کشور نیز هست و آثار باستانی و تاریخی بسیاری دارد و سالانه مردم بسیاری از سراسر دنیا برای سفر به این کشور و دیدن شهرهای آن روانه می شوند از جمله شهرهای دیگر آن نیز می توان به گیومری، دیلیجان، کوتایک، تاووش، آرارات و ... اشاره کرد.
جاذبههای دیدنی و تفریحی ارمنستان
این کشور جاذبههای طبیعی بسیاری دارد که از جمله آن می توان به شهر دیلیجان اشاره کرد که به قدر زیادی سرسبز و زنده است و به آن سوئیس کوچک نیز می گویند. پایتخت این کشور یعنی ایروان نیز پر از جاذبههای تاریخی و فرهنگی است که معمولا بیشترین میزان گردشگری را هم دارد، از دیگر جاذبههای گردشگری این کشور روستای گوریس است که با قدمت زیاد و معماری آلمانی که دارد شهرت زیادی پیدا کرده است و البته مکانهای دیدنی دیگری که هر مخاطبی را به خود جذب می کند.
آب و هوای اقلیمی ارمنستان
به طور کلی آب و هوای ارمنستان کوهستانی اما متعادل است که به دلیل بارش باران زیاد طبیعتی سبز و زنده دارد این کشور در تابستان دمایی بین 18 تا 22 درجه بالای صفر دارد در حالی که در زمستان دمای آن به حدود 12- درجه نیز می رسد و روبه سردی می رود بنابراین به نظر می رسد فصلهای گرم بهترین زمان برای سفر به این کشور هستند.
منبع مطلب : www.salamparvaz.com
مدیر محترم سایت www.salamparvaz.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
پاسخ درست
من نمیدونم
والا من هیچی نمیدونم
بعدد
ربلب۴ع
نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
دوستان من نمی دونم البته مادرترکیه معلم گفته جمعه برام بفرستید البته ما اول درارمیه بودیم اما الان توی ترکیه هستیم