چه حادثه ای موجب شد روز ۱۳ آبان را روز دانش آموز بنامند این حادثه با موضوع درس ارتباطی دارد خلاصه
چه حادثه ای موجب شد روز ۱۳ آبان را روز دانش آموز بنامند این حادثه با موضوع درس ارتباطی دارد خلاصه را از سایت نکس درجه دریافت کنید.
درسـ جو
جواب فعالیت های درس۵ هدیه های اسمانی ششم
ایستگاه فکر
امام حسین(ع)چه ویژگی هایی داشتند؟
جواب:حاضر در صحنه ی جهاد و مبارزه با ظلم و فساد-شجاع-با صبر و استقامت-خداترس-خویشتن داری- کمک به ستمندان و…
یزید چه ویژگی هایی داشت؟
جواب:ظلم و فسادآشکار-پایبند نبودن به موازین اسلامی-اهل گناه و…
چرا امام حسین(ع)فرمودند:هرگز کسی مثل من با کسی مثل یزید بعیت نمی کند.
جواب:چون اگر با ستمگران و دشمنان دین مدارا نکنیم، می توانیم دین اسلام را زنده داریم.
تحقیق کنید
چه حادثه ای موجب شد روز ۱۳ آبان را روز دانش آموز بنامند؟ این حادثه با موضوع درس چه ارتباطی دارد؟
جواب: در روز سیزدهم آبان ماه سال ۱۳۵۷ تعداد زیادی از دانش آموزان و دانشجویان که بر ضد حکومت شاه تظاهرات کرده بودند، توسط نیروهای نظامی شاه به شهادت رسیدند. ما در این روز بیزاری خود را از دشمنان اسلام اعلام می کنیم.
مطلب مرتبط:
کمک به مستمندان
ابن شهر آشوب در مناقب از شعیب ابن عبدالرحمن خزاعی روایت میکند پس ازشهادت امام حسین(ع) اثری در پشت آن حضرت دیده شد که مربوط به آلات و ادواتجنگ نبود، از امام سجاد پرسیدند که این اثر چیست؟
امام زین العابدین(ع) فرمودند: پدرم انبان محتوی نان و آذوقه به دوش میکشید وبه خانههای یتیمان و درماندگان و بینوایان میبرد و این اثری که در پشت آن حضرتدیده شد از آن است.
تحقیق چه حادثه ای موجب شد روز ۱۳ آبان را روز دانش آموز بنامند
حل تمرین های هدیه های اسمانی ششم درس پنجم
منبع مطلب : darsjo.blog.ir
مدیر محترم سایت darsjo.blog.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
13 آبان؛ روز دانش آموز
13 آبان؛ روز دانش آموز
در 13 آبان سال1357، 56 نفر از دانش آموزان به شهادت رسیدند
13 آبان؛ روز دانش آموز
- نامگذاری روز دانشآموز
روز دانشآموز در ایران مصادف است با ۱۳ آبان هر سال. علت نامگذاری این روز، واقعه کشتار جمعی دانشآموزان تهرانی میباشد که به نشانه اعتراض به حکومت پهلوی در صبح روز ۱۳ آبان ۱۳۵۷ در محوطه دانشگاه تهران جمع شده بودند. به منظور گرامیداشت این روز، ۱۳ آبان در تقویم جمهوری اسلامی ایران به عنوان روز دانشآموز نامگذاری شده است.
- وقایع 13 آبان سال 1357
در حالی که انقلاب اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی به روزهای سرنوشت سازی نزدیک میشد همه اقشار مردم ایران از زن و مرد و پیر و جوان، سعی در ایفا نمودن نقش تاریخی خود و عمل به تکلیف الهی داشتند. در این میان دانشآموزان و نوجوانان شور و حال دیگری داشتند. صبح روز 13 آبان 1357، دانشآموزان در حالی که مدارس را تعطیل کرده بودند، به سمت دانشگاه تهران حرکت کردند تا صدای اعتراض خود را به گوش همگان برسانند. این جوانان پر شور و خداجو، گروه گروه، داخل دانشگاه شدند و به همراه دانشجویان و گروههای دیگری از مردم در زمین چمن دانشگاه اجتماع کردند.
ساعت یازده صبح، مأموران، ابتدا چند گلوله گاز اشکآور در میان این جمعیت خروشان پرتاب کردند؛ اما، اجتماع کنندگان در حالیکه به سختی نفس میکشیدند، صدای خود را رساتر کرده و با فریاد اللهاکبر، لرزه بر اندام مأموران مسلح شاه افکندند. در این هنگام تیراندازی آغاز شد و جوانان و نوجوانان بیگناه، یکی پس از دیگری، در خون خود غلتیدند. در این روز، 56 تن شهید و صدها نفر مجروح شدند.
دانش آموزان در مبارزه با استکبار، همواره نقشی فعّال و فراموش ناشدنی ایفا کرده اند
حضرت امام در پیامی به همین مناسبت فرمودند: «... عزیزان من صبور باشید، که پیروزی نهایی نزدیک است و خدا با صابران است ... ایران امروز جایگاه آزادگان است... من از این راه دور، چشم امید به شما دوختهام ... صدای آزادیخواهی و استقلال طلبی شما را به گوش جهانیان میرسانم».
- دانش آموزان و مبارزه ملی با استکبار
بی گمان، دانش آموزان آگاه و رشید ما در مبارزه با استکبار، همواره نقشی فعّال و فراموش ناشدنی ایفا کرده اند. این عزیزان بودند که در 13 آبان 1357 از آیینه احساس و شعور مردم انقلابی و مسلمان ایران غبار برگرفتند و هویت مسلمانی، خوداتکایی و مبارزه با استکبار را به همگان آموختند. این نوجوانان دانش دوست بودند که با شعارهای کوبنده و مشت های گره خورده، پایه های حکومت مزدور پهلوی را سست کردند و لرزه بر اندام زمام داران کاخ های کفر انداختند.
این جوانان شجاع بودند که با قیام خویش، به مستضعفان آموختند که برای به دست آوردن حقوق از دست رفته خود، باید با ستم گران جهانی بستیزند. اینک و با توجه به آن رشادت ها و حماسه آفرینی ها، بر دانش آموزان ماست که سهم مهمی در مبارزه با استکبار بر عهده گیرند و هم چون گذشته، از پیش گامان این قیام ملّی باشند.
- پیام روز سیزدهم آبان
یوم اللّه سیزده آبان، یادآور حماسه ها، ایثارها و فداکاری های دانش آموزان عزیزمان است. این روز باشکوه بدین سبب روز «دانش آموز» نامیده شد، تا خاطره فرزندان دلیر انقلاب برای همیشه جاودان بماند و درسی فراموش ناشدنی برای تمام دانش آموزان در سراسر گیتی باشد که با ابرقدرت های چپاول گر به مبارزه بی امان بپردازند و عزّت را بر زندگی ذلت بار ترجیح دهند. روز سیزدهم آبان به همه مستضعفان جهان آموخت که بر ضد مستکبران قیام کنند و حقوق از دست رفته خویش را از چنگال استکبار و استعمار بیرون کشند. پیام روز سیزدهم آبان به مسلمانان این است که: تنها در برابر پروردگار جهانیان و مکتب توحید به نماز بایستند و فقط در پیش گاه خدا به کرنش بنشینند و تا همیشه زمان در برابر ظلم و زورگویی ابرقدرت ها سرتسلیم فرود نیاورند.
گردآوری : بخش فرهنگ و هنر بیتوته
منابع :
irdc.ir
hawzah.net
منبع مطلب : www.beytoote.com
مدیر محترم سایت www.beytoote.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
نازنين : ممنون از لطف شما
ناشناس : دانشآموزان تهرانی به نشانهی اعتراض به حکومت پهلوی در صبح روز 13 آبان 1357 در محوطهی دانشگاه تهران جمع شده بودند که کشته شدند. برای گرامیداشت یاد و خاطرهی آن شهیدان، روز 13 آبان را روز دانش آموز نامیدند. ارتباط حادثهی 13 آبان با موضوع درس این است که این دانش آموزان نیز مانند امام حسین، دشمنیِ خود را با دشمنان خدا اعلام نمودند و نشان دادند که حاضر نیستند با یزید و یزیدیانِ زمانهی خود بیعت کنند.
الی : خیلی ممنون لطف کردید
الی : دوستان اگر چیزی میدانید در نظرات جواب را بفرستین
محمد : در سال ۱۳۵۷ و سیزده ابان دانش آموزان با شعار های مرگ بر امریکا و مرگ بر اسرائیل راه پیمایی کردن و از میهن خود دفاع کردن و به یاد دانش اموزان شهید این روز را روز دانش اموز نامیدن
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
در سال ۱۳۵۷ و سیزده ابان دانش آموزان با شعار های مرگ بر امریکا و مرگ بر اسرائیل راه پیمایی کردن و از میهن خود دفاع کردن و به یاد دانش اموزان شهید این روز را روز دانش اموز نامیدن
دوستان اگر چیزی میدانید در نظرات جواب را بفرستین
دانشآموزان تهرانی به نشانهی اعتراض به حکومت پهلوی در صبح روز 13 آبان 1357 در محوطهی دانشگاه تهران جمع شده بودند که کشته شدند. برای گرامیداشت یاد و خاطرهی آن شهیدان، روز 13 آبان را روز دانش آموز نامیدند.
ارتباط حادثهی 13 آبان با موضوع درس این است که این دانش آموزان نیز مانند امام حسین، دشمنیِ خود را با دشمنان خدا اعلام نمودند و نشان دادند که حاضر نیستند با یزید و یزیدیانِ زمانهی خود بیعت کنند.
نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
عالی