در حال پالایش مطالب میباشیم تا اطلاع ثانوی مطلب قرار نخواهد گرفت.
    توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    چرا وقتی با قاشق غذا میخوریم مزه ی غذا را میفهمیم ولی مزه ی قاشق را حس نمیکنیم

    1 بازدید

    چرا وقتی با قاشق غذا میخوریم مزه ی غذا را میفهمیم ولی مزه ی قاشق را حس نمیکنیم را از سایت نکس درجه دریافت کنید.

    کلاس پنجم

    کلاس پنجم

    سوالات فصل هفتم علوم تجربی پنجم : بینی، زبان و پوست

      با یاد و نام خدا

      سوالات فصل هفتم : بینی، زبان و پوست

    =============

    1- چگونه مزه ای را حس می کنیم ؟ هرگاه تکه هایی ( ذره هایی ) از جسم در آب دهان ما  حل شود ما مزه ی آن را حس می کنیم.

    2- بر جستگی های روی زبان چه نام دارد ؟ پرز های چشایی.

    3- نام دیگر آب دهان چیست ؟ بزاق دهان

    4-چگونه مزه ی غذا را تشخیص می دهیم ؟ بعد از اینکه غذا در آب دهان ما حل شد، توسط پرزهای چشایی و عصب چشایی به مغز پیام فرستاده می شود و ما مزه ی غذا را تشخیص می دهیم.

    5- مزه های اصلی کدامند ؟ شوری - ترشی - تلخی - شیرینی

    6- آیا همه ی قسمت های زیان یک مزه را حس می کنند ؟ خیر هر بخشی از زبان یک مزه را حس می کنند .

    7- زبان اندام چه حسی است ؟ حس چشایی

    8- آیا همه ی زبان طعم چیزی را احساس می کند ؟ خیر وسط زبان هیچ طعمی را حس نمی کند

    9- قسمت های کناره ی زبان چه طعمی را حس می کند ؟ شوری و ترشی

    10- نوک زبان چه طعمی را حس می کند ؟ شیرینی

    11- ته زبان چه طعمی را حس می کند ؟ تلخی

    ---------------  

    1- اندام حس بویایی چه نام دارد ؟ بینی

    2- چگونه بوی چیزی را حس می کنیم ؟ ذراتی از جسم به همراه هوا وارد بینی ما می شود و در بخش نمناک بالای بینی حل می شود . توسطاعصابهای به مغز پیام می فرستاده می شود و ما بوی چیزی را حس می کنیم .

    3- چرا وقتی که سرما می خوریمبوی مواد را حس نمی کنیم؟ هنگامی که سرما می خوریم بخش داخلی بینی خشک می شودو ذرات اجسام در آن حل نمی شود و ما بوی اجسام را حس نمی کنیم .

    4-چرا وقتی سرما می خوریم طعم غذا را به خوبی حس نمی کنیم ؟ زیرا در زمان سرما خوردگی سطح داخلی زبان و روی زبان خشک می شود و ذرات غذا روی زبان حل نمی شود و ما طعم آن را حس نمی کنیم

    ------------------

    1- کار غده ی چربی چیست ؟ ترشح چربی از غده ی های چربی سبب می شود که پوست ما نرم بماند و خشک نشود .

    2- کار غده های عرق چیست ؟ بخشی از موادزاید بدن ازطریق عرق کردن از بدن خارج می شود - تبخیر عرق پوست بدن را خنک نگه می دارد .

    3- پوست چه چیزهایی را حس می کند؟ پوست گرمی و سردی و نرمی و زبری وفشار و درد را حس می کند .

    4- چگونه چیزی را حس می کنیم ؟ وقتی چیزی روی پوست ما حرکت می کند یا با پوست ما تماس می گیرد و گیرنده ها به مغز پیام می فرستد .

    5- احساس درد چه فایده ای دارد؟ احساس درد سبب می شود که بدن ما نسبت به عامل ایجاد کننده ی درد واکنش نشان می دهد.

    6- وسیله ای را نام ببرید که با حالتی شبیه به عرق کردن خنک می شود؟ کوزه - مشک آب.

    7- چرا باید پوست را تمیز نگه داریم؟ تمیز نگه داشتن پوست سبب می شود که بخشی از مواد زاید بدن به همراه عرق دفع شود. تبخیر عرق سبب می شود بدن خنک گردد. ترشح جربی پوست را نرم نگه دارد.

    8- فایده ی پوست چیست؟ اولین سپر دفاعی بدن است و از ورود میکروب به بدن جلوگیری می کند.

    9- چگونه از پوست خود مراقبت کنیم؟ مواظب باشیم زخم نشود تا میکروبها وارد بدن نشوند. سطح پوست را تمیز نگه داریم تا عرق و چربی از بدن دفع شود. شستن مرتب پوست سبب می شود که چربی، عرق و سلولهای مرده ی پوست بیرونی روی پوست نمانده و بوی بد ایجاد نکنند. مواظب باشیم پوست دچار سوختگی توسط آب جوش یا اجسام داغ و یا نور شدید آفتاب نشود. 

    10- پوست چند بخش دارد؟ دو بخش، پوست درونی، پوست بیرونی نیز که دو بخش دارد، بخش درونی و بخش بیرونی که از سلولهای مرده تشکیل شده است. 

    11- پوست چه بخشهایی از بدن حساس تر هستند؟ چرا؟ نوک انگشتان و لبها حساس تر هستند زیرا در نوک انگشتان و لبها گیرنده های حسی بیشتری وجود دارد.

    12- نابینایان با کمک چه حسی خواندن الفبای بریل را یاد می گیرند؟ خس لامسه.

    13- چرا نابینایان برای خواندن حروف الفبای برجسته ی بریل از نوک انگشتان استفاده می کنند؟ چون پوست نوک انگشتان گیرنده های حسی بیشتری دارد و حساس تر است.

    توجه : تنها به این سوالات اکتفا نکنید و حتما کتاب درسی خود را نیز به دقت بخوانید.

    منبع مطلب : kelase5-5.blogsky.com

    مدیر محترم سایت kelase5-5.blogsky.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    علوم پایه پنجم

    سطح شیبدار سطحی است که با زمین دارای  زاویه باشد . مانند جاده های کوهستانی – پلکان ساختمان – نردبان

    سطح شیبدار سطحی است که بازمین دارای  زاویه باشد . مانند جاده های کوهستانی – پلکان ساختمان – نردبان

    تفاوت سطح شیبدار با اهرمها ، چرخ ومحورها ، وقرقره ها دراین است که ماشینهای قبلی همگی هنگام غلبه نیروی محرک برمقاوم یعنی هنگام حرکت نیروی محرک ونیروی مقاوم ماشین نیز حرکت می کند اما سطح شیبدار حرکتی ندارد والبته بازوی محرک وبازوی مقاوم هم ندارد .

    در سطح شیبدار چون نیروی محرک روبه جلو ونیروی مقاوم روبه بالا حرکت می کند پس سطح شیبدار تغییرجهت نیرو دارد وچون نیروی محرک کم درمسافت طولانی ونیروی مقاوم زیاد در مسافتی کم جابجا می شود پس افزایش نیرو دارد .





    درسطح شیبدارطول سطح شیبدار همواره از ارتفاع آن بیشتر است پس هرچه طول نسبت به ارتفاع بزرگتر باشد افزایش نیرو بیشتر خواهد بود . ومزیت مکانیکی آن هم نیزبیشترخواهد بود.مثلا اگر نردبانی را به دیواربچسبانیم بالارفتن از آن کار دشواری است اما اگر پایه آن را از دیوار دورتر کنیم راحت تر بالا می رویم وچنانچه نردبان را بزرگتر وباز هم از دیوار دورتر کنیم بسیار راحت تر بالا خواهیم رفت .

     مزیت مکانیکی سطح شیبدار را می توان از رابطه زیر بدست آورد . 

                   ارتفاع سطح شیبدار ÷ طول سطح شیبدار = مزیت مکانیکی سطح شیبدار   

    گوه

    اگر دو سطح شیبدار را به هم بچسبانیم وسیله ای به نام گوه ساخته می شود . گوه نیز مانند سطح شیبدار عمل می کند با این تفاوت که سطح شیبدار ثابت است ولی گوه حرکت می کند . مانند لبه تیز چاقو – تبر – تیغ اصلاح و .......

    در گوه نیز افزایش نیرو و تغییر هت نیرو وجود دارد مثلا هنگامی که می خواهیم تنه یک درخت را قطع کنیم بادست نمی توانیم اما با تبر یا به عبارتی با گوه می توانیم به راحتی انجام دهیم .

    در گوه ما نیرو را رو به پایین وارد می کنیم اما گوه نیرو را به طرفین وارد می کند مانند شکل زیر :

    منبع مطلب : oloume5.blogfa.com

    مدیر محترم سایت oloume5.blogfa.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    پله آخر

    1- چرا هنگام گریه کردن از بینی هم آب خارج می شود؟

    الف) این اتفاق وقتی پیش می آید که آدم سرما خورده باشد.             

    ب) زیرا گوشه های درونی چشم به بینی راه دارد.

    ج) برای اینکه بینی ضد عفونی شود.               

    د) برای اینکه تنفس آسان شود.

    2- کدام دو اندام حسی در بدن انسان، بسیار نزدیک به هم کار می کند؟

    الف) زبان و بینی                                                          ب) زبان و پوست

    ج) گوش و بینی                                                           د) چشم و پوست

    3- در افراد نابینا، کدام یک از اندام های حسی زیر در اثر سازگاری با محیط قوی شده است؟

    الف) بینی و زبان                                                          ب) زبان و پوست

    ج) پوست و گوش                                                       د) گوش و زبان

    4- کدام اندام حسی تمام سطح بدن را می پوشاند؟

    الف) چشم                                                                    ب) پوست

    ج) گوش                                                                      د) زبان

    5- کدام جمله نادرست است؟

    الف) بوی مواد مختلف همراه با هوای اطراف وارد بینی می شود.                    

    ب) سلول های گیرنده ی مزه، در انتهای زبان قرار دارند.

    ج) لایه های رویی پوست، از سلول های مرده تشکیل شده است.                    

    د) احساس فشار، مربوط به اندام حسی پوست است.

    6- کدام جمله نادرست است؟

    الف) در گنجشک حس بینایی بسیار قوی است.                      

    ب) مارمولک دارای حس بویایی قوی است.

    ج) در ماهی ها همه ی حس ها به یک اندازه رشد کرده اند.                

    د) حس شنوایی خفاش بسیار قوی است.

    7- برای کسب اطلاعات، کدام اندام ها باید با اجسام تماس حاصل نمایند؟

    1- چشم                      2- گوش                     3- بینی                        4- زبان                       5- پوست

    الف) 3 ، 4                                                                  ب) 3 ، 5

    ج) 2 ، 1                                                                      د) 4 ، 5

    8- کدام مزه در دو طرف زبان حس می شود؟

    الف) شوری                                                                  ب) شیرینی

    ج) تلخی                                                                       د) تندی

    9- کدام یک به گیرنده های مزه آسیب می رسانند؟

    الف) غذای داغ                                                             ب) چای داغ

    ج) سیگار                                                                     د) هر سه

    10- کدام اندام ها در تشخیص مزه به زبان کمک می کنند؟

    الف) چشم و پوست                                                     ب) بینی و چشم

    ج) گوش و بینی                                                           د) بینی و پوست

    11- کدام مورد به کار پوست مربوط نمی شود؟

    الف) حس گرمی، سردی، نرمی، فشار و درد                ب) دفاع در برابر میکروب ها

    ج) دفع مواد زاید بدن از طریق عرق                            د) حفظ تعادل

    12- کدام مورد از اجزای تشکیل دهنده ی پوست است؟

    الف) گیرنده های حسی                                                            ب) سلول های چربی و غده های عرق

    ج) رگ های خونی                                                       د) هر سه

    13- بینی با کدام اندام زیر همکاری زیادی دارد؟

    الف) گوش                                                                   ب) چشم

    ج) زبان                                                                        د) معده

    14- رشته های عصبی مربوط به کدام حس، در سراسر بدن پراکنده شده اند؟

    الف) بویایی                                                                  ب) پوست

    ج) شنوایی                                                                   د) چشایی

    15- پرزهای چشایی مربوط به مزه ........... ریزتر و مربوط به ........... درشت ترند.

    الف) شوری - تلخی                                                     ب) تلخی - شیرینی

    ج) شیرینی - تلخی                                                      د) ترشی - تلخی

    16- لایه های سطحی پوست را کدام بخش تشکیل می دهد؟

    الف) سلول های زنده                                                   ب) سلول های چربی

    ج) گیرنده های حسی                                                   د) سلول های مرده

    17- عصب کدام یک از احساس های لامسه را در سطح پوست بیرونی می توان یافت؟

    الف) زبری                                                                   ب) گرما

    ج) نرمی                                                                       د) موارد 1 و 3

    18- به نظر شما کدام یک از احساس های زیر عادت نمی کنیم؟

    الف) فشار انگشتر بر انگشتان دست               

    ب) زبری وسایلی که دائماً با آن ها کار می کنیم.

    ج) گرمای محیط در بدن                     

    د) درد ناشی از شکستگی استخوان در طی سال ها

    19- کدام مورد در پایین ترین بخش پوست قرار دارد؟

    الف) سلول های زنده بخش زیرین پوست بیرونی                  

    ب) سلول های چربی

    ج) پیاز مو                   

    د) غدد عرق

    20- در انتخاب غذا و رژیم غذایی مناسب، حس ........... نقش مهمی دارد.

    الف) چشایی                                                                 ب) بویایی

    ج) لامسه                                                                      د) موارد 1 و2

    21- کدام قسمت پوست زنده نیست؟

    الف) لایه ی داخلی پوست بیرونی                                ب) لایه ی پوست درونی

    ج) لایه ی زیرین پوست درونی                                   د) لایه ی خارجی پوست بیرونی

    22- تراکم گیرنده های حسی در کدام بخش بدن ما بیشتر است؟

    الف) کف دست                                                             ب) لب

    ج) کف پا                                                                     د) صورت

    23- کدام مورد نقش چربی ها در بدن است؟

    الف) انرژی ذخیره ای در بدن                                    ب) عایق در برابر سرما و گرما

    ج) ضربه گیر بدن                                                        د) همه ی موارد از نقش چربی ها در بدن محسوب می شود.

    24- به کمک کدام دو حس اطلاعات بیشتری از محیط اطراف خود به دست می آوریم؟

    الف) بویایی و چشایی                                                   ب) لامسه و چشایی

    ج) شنوایی و بینایی                                                      د) شنوایی و چشایی

    25- حس .......... برای تحریک عصب ها نیاز به مولکول ندارد.

    الف) بویایی                                                                  ب) چشایی

    ج) شنوایی                                                                   د) بینایی

    26- چرا وقتی یک جسم سخت مثل قاشق را در دهان می گذاریم، مزه ی آن را حس نمی کنیم؟

    الف) چون رشته های عصبی نسبت به ذرات آن حساس نیستند.                      

    ب) چون ذرات قاشق مزه ای ندارند.

    ج) چون ذرات آن در آب دهان حل نمی شوند.                      

    د) چون زبان بعضی از مزه ها را نمی تواند تشخیص دهد.

    27- هنگام سرما خوردگی، غذا در دهان ما مزه ای ندارد، چرا؟

    الف) حس بویایی کمکی به ما نمی کند.

    ب) ممکن است بخش بالای بینی بیش از حد خشک شده باشد.

    ج) مخاط بینی بیش از حد مرطوب شده است.

    د) موارد 1 و 2 درست است.

    برای پاسخ به سوالات فوق به قسمت نظر مراجعه فرمایید.


    با تشکر مهندس ساعی

    موفق و پیروز باشید.

    منبع مطلب : peleyeakhar.blog.ir

    مدیر محترم سایت peleyeakhar.blog.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    علوم 6 ماه قبل
    -2

    چرا وقتی با قاشق غذا میخوریم مزه ی غذا رامفهمیم ولی مزه ی قاشق رانمی فهمیم

    اراد 6 ماه قبل
    0

    چرا مزه ى قاشق فلزى را حس نميكنيم

    آدرین آگراست 6 ماه قبل
    3

    جوابی که نمی خوایم هست ولی جوابی که می خوایم نیست

    -1
    ناشناس 6 ماه قبل

    نه

    ویولت 6 ماه قبل
    1

    قاشق فلز است و جویده نمی شود وبا بزاق مخلوط نمی شود

    ویولت 6 ماه قبل
    1

    قاشق فلز است و جویده نمی شود وبا بزاق مخلوط نمی شود

    ویولت 6 ماه قبل
    1

    قاشق فلز است و جویده نمی شود وبا بزاق مخلوط نمی شود

    ویولت 6 ماه قبل
    2

    قاشق فلز است و جویده نمی شود وبا بزاق مخلوط نمی شود

    1
    مرینت 6 ماه قبل

    درسته

    ناشناس 6 ماه قبل
    0

    هیچ

    سلذت 7 ماه قبل
    -1

    خزچربذپمریذپ

    -1
    نه 6 ماه قبل

    نه

    هستی 7 ماه قبل
    1

    چرا وقتی با قاشق غذامیخوریم مزه غذا را میفهمیم ولی مزه ی قاشق را نمیفهمیم

    -2
    چون اهنی است 6 ماه قبل

    چون فلز است و اون طعم نداره

    مهر 7 ماه قبل
    0

    جواب سوال 26 چی میشه

    0
    ناشناس 5 ماه قبل

    خب معلومه گزینه ج

    محمد 7 ماه قبل
    2

    چراوقتی قاشق رادر دهان می گذاریم مزه ی آن را حس نمی کنیم؟ چون قاشق مزه نداره

    -1
    رقیه 6 ماه قبل

    آیا پاسخ تو درست هست

    ناشناس 7 ماه قبل
    1

    چرا وقتی با قاشق غذا میخوریم مزه ی غذا رو می فهمیم ولی مزه ی قاشق را نمی فهمیم

    -2
    ناشناس 6 ماه قبل

    لطفا جواب بدید

    ناشناس 7 ماه قبل
    1

    برای حس کردن یک مزه خوراکی، لازم است مولکول های آن در آب دهان حل شوند. به همین علت، مزه غذایی که با قاشق وارد دهان می شود را احساس می کنیم اما خود قاشق مزه ندارد.

    مهدی 7 ماه قبل
    3

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    0
    مرینت 7 ماه قبل

    درسته بهتره بگن

    برای ارسال نظر کلیک کنید