در حال پالایش مطالب میباشیم تا اطلاع ثانوی مطلب قرار نخواهد گرفت.
    توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    نوع تغذیه ای که در پیشگیری از سرطان نقش دارد

    1 بازدید

    نوع تغذیه ای که در پیشگیری از سرطان نقش دارد را از سایت نکس درجه دریافت کنید.

    30 راهکار تغذیه‌ای برای پیشگیری از سرطان

    30 راهکار تغذیه‌ای برای پیشگیری از سرطان

    ارتباط بروز سرطان با مصرف برخی مواد غذایی به عنوان عوامل پیشگیری کننده یا بازدارنده بیانگر نقش کلیدی تغذیه در ایجاد و یا پیشگیری از ایجاد سرطان است.

    عوامل تغذیه‌ای که سبب پیشگیری از سرطان می‌شوند عبارتند از:

    - آنتی اکسیدان‌ها: این مواد گروهی از ترکیبات در غذاها هستند که رادیکال‌های آزاد را در بدن از بین می‌برند یا مانع از شکل‌گیری آنها می‌شوند. رادیکال‌های آزاد عامل ایجاد سرطان هستند. گروهی از ترکیبات در مواد غذایی هستند که می‌توانند رادیکال‌های آزاد (که عامل ایجاد سرطان و بسیاری از بیماری‌های دیگر است) را در بدن از بین ببرند و یا مانع از شکل‌گیری آنها شوند. مهم‌ترین آنتی اکسیدان‌های بدن ویتامین‌های C,E,A، کاروتنوئیدها، سلنیوم، روی، منیزیم و لیکوپن هستند.

    - برخی منابع غذایی غنی از ویتامین C: مرکبات، فلفل سبز،توت‌فرنگی‌، گوجه فرنگی و کلم بروکلی.

    - منابع غذایی غنی از ویتامین E: ذرت، مغزها، زیتون، سبزی‌های برگدار و سبز، روغن‌های گیاهی و سبوس گندم.

    - منابع غذایی کاروتنوئیدها (که پیش ساز ویتامین A هستند): هویج، میوه‌های نارنجی رنگ، کدو حلوایی، طالبی، سبزی‌های سبز تیره، کلم پیچ،اسفناج، ذرت، تخم‌مرغ، مرکبات، گوجه فرنگی، گریپ فروت و هندوانه.

    - منابع غذایی سلنیوم: مغزها (گردو، بادام، فندق، پسته و ...)، ماهی و سایر غذاهای دریایی، قلوه، جگر و مخمرها.

    - میوه‌ها و سبزی‌ها: احتمال بروز برخی از سرطان‌ها در افرادی که روزانه میوه و سبزی مصرف می‌کنند کمتر است. برای پیشگیری از سرطان و سایر بیماری‌های مزمن روزانه حداقل 5 واحد از میوه‌ها و سبزی‌های متنوع مصرف کنید.

    - فیبرهای غذایی: میوه‌ها و سبزی‌ها حاوی فیبر هستند و افزایش مصرف فیبر با کاهش بروز بسیاری از سرطان‌ها ارتباط دارد.

    - اسید فولیک: ارتباط بین مصرف منابع غذایی حاویاسید فولیک مانند حبوبات، اسفناج و مرکبات، با کاهش انواع سرطان‌ها ثابت شده است.

    - ویتامین D و کلسیم: ‌افزایش مصرف ویتامین D و کلسیم با کاهش احتمال ابتلا به برخی سرطان‌ها ارتباط دارد.

    عوامل تغذیه‌ای که احتمال بروز سرطان را افزایش می‌دهند عبارتند از:

    - چربی‌ها: غذاهای پرچرب و مواد غذایی سرخ شده، ابتلا به انواع سرطان را افزایش می‌دهد، اسید‌های چرب ترانس و اشباع (در کیک، کلوچه، کراکر، غذاهای حیوانی، مارگارین، روغن سرخ شده، چیپس و ...) خطرناک‌ترین چربی‌ها هستند. بنابراین سعی کنید چربی مورد نیاز خود را از مواد غذایی مانند بادام زمینی، ماهی، غذاهایی دریایی، روغن کانولا، روغن‌های گیاهی مایع مانند روغن کنجد و ... ، مغزها و روغن زیتون تامین کنید.

    - نمک: زیاده‌روی در مصرف نمک با افزایش احتمال بروز برخی سرطان‌ها همراه است.

    - مواد غذایی آلوده به افلاتوکسین: مصرف غلات، حبوبات و مغزهای آلوده به افلاتوکسین (سموم تولید شده از کپک در این مواد غذایی) موجب بروز سرطان می‌شوند.

    - گوشت: زیاده روی در مصرف گوشت قرمز و گوشت‌های فراوری شده با افزایش احتمال بروز سرطان ارتباط دارد.

    - روش‌های نامناسب تهیه و طبخ مواد غذایی: مانند پخت گوشت در حرارت بالا، فرآوری گوشت، دودی کردن، نمک سود کردن، اضافه کردن مواد شیمیایی و نگهدارنده به گوشت (در تولید سوسیس، کالباس و هات داگ) و کنسرو کردن گوشت سبب تولید ترکیبات سرطان زا می‌شود.

    چند توصیه ساده و کلی برای پیشگیری از سرطان:

    - غذاها را به شکل سالم تهیه، نگهداری و مصرف کنید.

    - غذاهای فاسد شدنی را در یخچال نگهداری کنید.

    - غذاهای نیم سوخته و سوخته (کباب، جوجه کباب سوخته، نان سوخته، ته دیگ سوخته، پیاز داغ سوخته، سیب‌زمینی سرخ کرده سوخته و ...) مصرف نکنید.

    - از مصرف غذای پخته شده که مدت زیاد مانده باشد خودداری کنید.

    - برای حفظ خواص ویتامین‌های موجود در میوه‌ها و سبزی‌ها، آن‌ها را در یخچال نگهداری کنید.

    - انواع گوشت را به طور کامل بپزید.

    - روش‌های صحیح پخت مانند بخارپز، آب پز و پخت ملایم را جایگزین سرخ کردن عمیق، سوزاندن و پخت طولانی مدت کنید.

    - غذاهای کم چرب، کم شیرین و کم نمک میل کنید. از انواع لبنیات کم چرب و کم نمک‌ (شیر، ماست و پنیر کم چرب و دوغ کم نمک) استفاده کنید.

    - مصرف غذاهای چرب به ویژه با منشاء حیوانی را محدود کنید.

    - از روغن‌های گیاهی در حد کم و به مقدار نیاز روزانه استفاده کنید و از سوزاندن روغن‌ها جلوگیری کنید.

    - مصرف غذاهای پر نمک و نمک سفره را محدود کنید.

    - مقدار نمک را در تهیه غذا کاهش دهید و در مقابل از انواع ادویه‌ها و چاشنی‌های گیاهی برای طعم دار کردن غذاها استفاده کنید.

    - مصرف قند و شکر تصفیه شده را کاهش دهید.

    - مصرف غذاهای آماده و کنسرو شده را کاهش دهید.

    - انواع غذاهای گیاهی را در برنامه غذایی روزانه خود جای دهید.

    - در طول روز انواع میوه، آب میوه طبیعی و سبزی مصرف کنید.

    - غلات و دانه‌های کامل (سبوس دار) را مصرف کنید.

    - مصرف گوشت‌های قرمز را کم کنید و از مصرف گوشت‌های فرآوری شده اجتناب کنید.

    - از مغزها و حبوبات که حاوی فیبر بالایی هستند بیشتر استفاده کنید.

    - وزن خود را ثابت نگهدارید و فعالیت بدنی منظم داشته باشید.

    - روزانه حداقل 30 دقیقه فعالیت بدنی متوسط برای همه افراد توصیه می‌شود، 60 دقیقه ورزش برای پیشگیری از افزایش وزن بالغین و 90 دقیقه برای پیشگیری از بازگشت مجدد وزن در افرادی که موفق به کاهش وزن شده‌اند، توصیه می‌شود.

    - یک ساعت پیاده‌روی سبک در روز می‌تواند در پیشگیری از بسیاری از سرطان‌ها موثر باشد.

    - از اضافه وزن و لاغری مفرط پرهیز کنید.

    منبع مطلب : www.hamshahrionline.ir

    مدیر محترم سایت www.hamshahrionline.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    نقش تغذیه در پیشگیری از سرطان | توصیه غذایی | معاونت غذا و دارو | دانشگاه علوم پزشکی | کاشان

    نقش تغذیه در پیشگیری و بهبود سرطان پستان


    سرطان چیست؟
    رشد بی رویه سلولی است که منجر به بروز بیماری به نام سرطان شده و محققین بر این باورند که هزاران سلول سرطانی هر لحظه در بدن ما ساخته می شود. ولی شرایط فیزیولوژیکی بدن ما قادر است با سدهای دفاعی خود آنها ر ا نابود کند . لذا هرگونه اختلال در شرایط طبیعی بدن که منجربه سست شدن این سدهای دفاعی گردد، می تواند باعث بروز سرطان شود.

    نتایج تحقیقات جدید حاکی از تاثیر مواد غذایی بر بروز یا تسریع پیشرفت سرطان و نیز کاهش بروز یا ممانعت از پیشرفت تومور ها به ویژه سرطان های مرتبط با دستگاه گوارش ، پستان و پروستات می باشد.

    مشاهده شده است که:
    بطور تقریبی در حال حاضر بالغ 25میلیون نفر در جهان مبتلا به سرطان هستند که انتظار می رود این رقم در سالهای آینده با پیروی از یک روند تصاعدی افزایش یابد.براساس آمار موجود سالانه 7میلیون نفر بر اثر ابتلا به سرطان فوت می کنند.به طور کلی عوامل غذایی علت بروز حدود 30درصد از موارد سرطان در کشورهای پیشرفته و 20 درصد در کشورهای در حال توسعه هستند.

    دانشمندان بر این باورند که با اصلاح الگوهای غذایی ملل و بهره وری از تکنولوژی های جدید دست کم  از موارد سرطان قابل پیشگیری است.اصلاح رژیم غذایی و انجام منظم فعالیت بدنی و دوری از عوامل محیطی همانند استرس ، دخانیات و مشروبات الکلی در کاهش بروز سرطان موثر می باشد.

    پایش سلامت اعم از کنترل وزن ، نمایه توده بدن و اندازه دور شکم به عنوان عوامل باز دارنده در برو ز سرطان شناخته می شوند.در جامعه کنونی باوجود آلاینده های صنعتی ، صوتی ،روحی، استرس ،شرایط شغلی و زندگی های انفرادی ،یک تغذیه مناسب به عنوان سد دفاعی محکمی در پیشگیری از سرطان خواهد بود.

    راهنمای رژیم غذایی در سرطان پستان:
    1 -  رژیم غذایی بر پایه گیاهان

    2 -  رژیم غذایی کم چرب با تاکید بر چربی های غیر اشباع
    3 -  محدود کردن مصرف غلات تصفیه شده ،آرد سفید ، شکرو غذاهای فرآوری شده
    4 -  مصرف نوشیدنی های سالم
    5 -  افزایش فعالیت فیزیکی و رسیدن به وزن مناسب
    6 -  کاهش اضطراب ، استرس و دوری از فشارهای روحی –روانی

    نقش مصرف قندهای ساده در ابتلا به سرطان پستان:
    غذاهای شیرین شده و کربوهیدرات های تصفیه شده، فیبر و مواد مغذی کمتری دارند و باعث تحریک ترشح انسولین و افزایش سطح IGF.1سرمی می شوند. مطالعات انجام شده نشان می دهند که افزایش سطح انسولین و IGF-1باعث تحریک رشد و افزایش تعداد سلول های سرطانی می شود.

    تاثیر دریافت کالری بر ابتلا به سرطان پستان:
    خطر سرطان پستان در کشورهای صنعتی بیشتر از کشورهای در حال توسعه است ، همان گونه که می دانید در کشورهای صنعتی میزان انرژی دریافتی بالا تر از میزان انرژی مصرف شده است .

    تحقیقات نشان داده اند که محدودیت دریافت انرژی منجر به کاهش رشد تومور شده و از طرفی با کاهش آسیب های اکسیداتیو DNAهمراه است . این احتمال وجود دارد که تاثیر مفید پیروی از یک رژیم محدود از کالری به دلیل کاهش سطح IGF1سرمی باشد.

    ارتباط توده بدن و سرطان پستان :
    تحقیقات انجام شده بیان گر ارتباط مثبت میان توده بدن و خطر ابتلا به سرطان پستان در زنان یائسه است . افزایش BMIبا افزایش 40 درصدی خطر مرگ و میر ناشی از سرطان پستان در زنان یائسه همراه بوده است . زنان با توده بدنی بیشتر و برابر 25، پنجاه و هشت درصد بیشتر از زنان با توده بدنی نرمال خطر ابتلا به سرطان پستان را داشته اند.

    زنان چاق 26/3 برابر بیشتر از زنان با وزن در محدوده سلامتی با خطر ابتلا به سرطان پستان مواجه بوده اند . نتایج یک تحقیق مورد شاهدی نشان داد که در زنان با کاهش وزن خطر ابتلا به سرطان پستان کاهش می یابد.

    ارتباط سطح فعالیت بدنی و ابتلا به سرطان پستان:
    پایین بودن سطح فعالیت فیزیکی در زنان با افزایش خطر سرطان پستان مرتبط است . تعدادی از مطالعات نشان داده اند که پیروی از الگوی فعالیت فیزیکی منظم تاثیر زیادی در کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان دارد.

    نتایج یک تحقیق نشان داد که در زنان با تشخیص سرطان پستان به شرط انجام 3 تا 5 ساعت ورزش باسرعت متوسط در هفته ، خطر مرگ و میر به میزان قابل توجهی کاهش می یابد .


    برگرفته از کتاب تغذیه و سرطان پستان تالیف  Natalie Ledesma
    ترجمه : نارسیس افقری –حمیدرضا طغیانی

    منبع : پزشک آنلاین

    منبع مطلب : fdo.kaums.ac.ir

    مدیر محترم سایت fdo.kaums.ac.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    پیشگیری از سرطان با تغذیه مناسب - ایسنا

    پیشگیری از سرطان با تغذیه مناسب - ایسنا

    امروزه سرطان بعد از بیماری‌های قلبی و عروقی به عنوان مهم‌تربن عامل مرگ و میر در کشورهای دنیا مطرح است و در دهه‌های آینده اولین عامل مرگ و میر بویژه در کشورهای در حال توسعه خواهد بود. یک سوم از کل سرطان‌های دنیا با حفظ وزن مطلوب، تغذیه صحیح و نکشیدن سیگار قابل پیشگیری است.

    به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،ارتباط بروز سرطان با مصرف برخی مواد غذایی به عنوان عوامل پیشگیری کننده یا بازدارنده بیانگر نقش کلیدی تغذیه در ایجاد یا پیشگیری از ایجاد سرطان است. عوامل تغذیه‌ای که سبب پیشگیری از سرطان می‌شوند عبارتند از:

    - آنتی اکسیدان‌ها: این مواد گروهی از ترکیبات در غذاها هستند که رادیکال‌های آزاد را در بدن از بین می‌برند یا مانع از شکل‌گیری آنها می‌شوند. رادیکال‌های آزاد عامل ایجاد سرطان هستند. گروهی از ترکیبات در مواد غذایی هستند که می‌توانند رادیکال‌های آزاد را که عامل ایجاد سرطان و بسیاری از بیماری‌های دیگر است، در بدن از بین ببرند یا مانع از شکل‌گیری آن‌ها شوند. مهم‌ترین آنتی اکسیدان‌های بدن ویتامین‌های C,B,A، کاروتنوئیدها، سلنیوم، روی، منیزیم و لیکوپن هستند.

    **برخی منابع غذایی غنی از ویتامین C: مرکبات، فلفل سبز، توت فرنگی، گوجه فرنگی و بروکلی.

    ** منابع غذایی غنی از ویتامین E: ذرت، مغزها، زیتون، سبزی‌های برگ‌دار و سبز، روغن‌های گیاهی و سبوس گندم.

    ** منابع غذایی کاروتنوئیدها که پیش‌ساز ویتامین A هستند: هویج، میوه‌های نارنجی رنگ، کدو حلوایی، طالبی، سبزی‌های سبز تیره، کلم پیچ، اسفناج، ذرت، تخم مرغ، مرکبات، گوجه فرنگی، گریپ فروت و هندوانه.

    ** منابع غذایی سلنیوم: مغزها مانند گردو، بادام، فندق، پسته و ...، ماهی و سایر غذاهای دریایی، قلوه، جگر و مخمرها.

    - میوه‌ها و سبزی‌ها: احتمال بروز برخی از سرطان‌ها در افرادی که روزانه میوه و سبزی مصرف می‌کنند کمتر است. برای پیشگیری از سرطان و سایر بیماری‌های مزمن روزانه حداقل پنج واحد از میوه‌ها و سبزی‌های متنوع مصرف کنید.

    - فیبرهای غذایی: میوه‌ها و سبزی‌ها حاوی فیبر هستند و افزایش مصرف فیبر با کاهش بروز بسیاری از سرطان‌ها ارتباط دارد.

    - اسید فولیک: ارتباط بین مصرف منابع غذایی حاوی اسید فولیک مانند حبوبات، اسفناج و مرکبات با کاهش انواع سرطان‌ها ثابت شده است.

    - ویتامین D و کلسیم: افزایش مصرف ویتامین D و کلسیم با کاهش احتمال ابتلا به برخی سرطان‌ها ارتباط دارد.

    از جمله عوامل تغذیه‌ای موثر در افزایش احتمال ابتلا به سرطان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    - چربی‌ها: غذاهای پرچرب و مواد غذایی سرخ شده، ابتلا به انواع سرطان را بالا می‌برد. اسیدهای چرب ترانس و اشباع در کیک، کلوچه، کراکر، غذاهای حیوانی، مارگارین، روغن سرخ شده، چیپس و ... خطرناک‌ترین چربی‌ها هستند. بنابراین سعی کنید چربی مورد نیاز خود را از مواد غذایی مانند بادام زمینی، ماهی، غذاهای دریایی، روغن کانولا، روغن‌های گیاهی مایع مانند روغن کنجد و ...، مغزها و روغن زیتون تامین کنید.

    - نمک: زیاده‌روی در مصرف نمک با افزایش احتمال بروز بعضی سرطان‌ها همراه است.

    - مواد غذایی آلوده به آفلاتوکسین: مصرف غلات، حبوبات و مغزهای آلوده به آفلاتوکسین مانند سموم تولید شده از کپک در این مواد غذایی موجب بروز سرطان می‌شود.

    - گوشت: زیاده‌روی در مصرف گوشت قرمز و گوشت‌های فرآوری شده با افزایش احتمال بروز سرطان ارتباط دارد.

    - روش‌های نامناسب تهیه و طبخ مواد غذایی: مانند پخت گوشت در حرارت بالا، فرآوری گوشت، دودی کردن،‌نمک سود کردن،‌ اضافه کردن مواد شیمیایی و نگهدارنده به گوشت که در تولید سوسیس، کالباس و هات داگ انجام می‌شود و همچنین کنسرو کردن گوشت سبب تولید ترکیبات سرطان‌زا می‌شود.

    به گزارش ایسنا برای پیشگیری از بروز سرطان باید به موارد زیر در تغذیه توجه شود:

    - غذاها را به شکل سالم تهیه،‌نگهداری و مصرف کنید. همچنین غذاهای فاسدشدنی را در یخچال نگذارید، غذای نیم سوخته و سوخته مثل کباب و جوجه کباب سوخته، نان سوخته، ته دیگ سوخته، پیاز داغ سوخته، سیب زمینی سرخ کرده سوخته و ... را مصرف نکنید. از مصرف غذای پخته شده که مدت زیاد مانده باشد خودداری کنید. برای حفظ خواص ویتامین‌های موجود در میوه‌ها و سبزی‌ها، آن را در یخچال نگهداری کنید. انواع گوشت را به طور کامل بپزید و روش‌های صحیح پخت مانند بخارپز، آب‌پز و پختن ملایم را جایگزین سرخ کردن عمیق، سوزاندن و پخت طولانی مدت کنید.

    - غذاهای کم چرب، کم شیرین و کم نمک میل کنید. به این صورت که از انواع لبنیات کم چرب و کم نمک مانند شیر، ماست و پنیر کم چرب و دوغ کم نمک استفاده کنید. مصرف غذاهای چرب بویژه با منشا حیوانی را محدود کنید. از روغن‌های گیاهی در حد کم و به مقدار نیاز روزانه استفاده کرده و از سوزاندن روغن‌ها جلوگیری کنید. مصرف غذاهای پرنمک و نمک سفره را محدود کنید. مقدار نمک را در تهیه غذا کاهش داده و در مقابل از انواع ادویه‌ها و چاشنی‌های گیاهی برای طعم دار کردن غذاها استفاده کنید. مصرف قند و شکر تصفیه شده و مصرف غذاهای آماده و کنسرو شده را کاهش دهید.

    - انواع غذاهای گیاهی را در برنامه غذایی روزانه خود جای دهید. در طول روز انواع میوه، آب میوه طبیعی و سبزی مصرف کنید. غلات و دانه‌های کامل سبوس‌دار مصرف کنید. مصرف گوشت‌های قرمز را کم کرده و از مصرف گوشت‌های فرآوری شده اجتناب کنید. از مغزها و حبوبات که حاوی فیبر بالایی هستند بیشتر استفاده کنید.

    - وزن خود را ثابت نگهدارید و فعالیت بدنی منظم داشته باشید. روزانه حداقل 30 دقیقه فعالیت بدنی متوسط برای همه افراد توصیه می‌شود. 60 دقیقه ورزش برای پیشگیری از افزایش وزن بالغین و 90 دقیقه برای پیشگیری از بازگشت مجدد وزن در افرادی که موفق به کاهش وزن شده‌اند توصیه می‌شود. همچنین یک ساعت پیاده‌روی سبک در روز می‌تواند در پیشگیری از بسیاری از سرطان‌ها موثر باشد. بنابراین از اضافه وزن و همینطور از لاغری مفرط پرهیز کنید.

    انتهای پیام

    منبع مطلب : www.isna.ir

    مدیر محترم سایت www.isna.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 2 سال قبل
    0

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    برای ارسال نظر کلیک کنید