فعالیت مدافعان حرم در عراق و سوریه و ارتباط عملکرد آنان با دوران دفاع مقدس
فعالیت مدافعان حرم در عراق و سوریه و ارتباط عملکرد آنان با دوران دفاع مقدس را از سایت نکس درجه دریافت کنید.
مدافعان حرم
مدافعان حرم عنوان مصطلح حکومت جمهوری اسلامی ایران برای عدهای از نیروهای نظامی است که توسط جمهوری اسلامی ایران سازماندهی و به کشورهای سوریه اعزام میشوند و به گروههای همفکر در این کشورها کمکهای مستشاری، تجهیزاتی و عملیاتی میکنند.[۱] بیشتر افراد این گروه را نیروهای رسمی سپاه پاسداران و بسیج و البته ارتش جمهوری اسلامی ایران تشکیل میدهند که اکثر کشتههای ایرانی نیز از این سه نهاد نظامی ایران هستند.[۲] منتقدان جمهوری اسلامی حضور این نیروها در سوریه را برای حمایت از حکومت بشار اسد و سرکوب مردم سوریه میدانند.[۳]
این گروه بخشی از نیروی نظامی ایران هستند که در جنگ نیابتی ایران و عربستان مبارزه میکنند و بیشتر شیعه مذهب و به «سپاه بینالمللی شیعیان» معروف هستند.[۴] این افراد بیشتر از کشورهای ایران، یمن، افغانستان، عراق، سوریه و لبنان هستند.[۵] بنا بر ادعای این گروه این افراد از حرم اهل بیت در مقابل حمله گروههای داعش حفاظت میکنند. عدهای از این افراد در درگیریهای بین نیروهای دو طرف کشته شدند.[۶][۷] مدافعان حرم بخشی از دو هزار نیروی ایرانی یا تحت حمایت ایران در سوریه هستند.[۸] کشته شدگان این گروه تحت حمایت بنیاد شهید و امور ایثارگران جمهوری اسلامی ایران قرار میگیرند که کمتر از نیمی از این افراد افغان هستند.[۹]
حکومت جمهوری اسلامی ایران در ابتدا فقط به نقش مستشاری در جنگ داخلی سوریه اذعان میداشت ولی بعد از کشته شدن نظامیان بلندپایه سپاه پاسداران از این کشتهها به عنوان مدافعان حرم یاد کرد و این اصطلاح رواج یافت.[۱۰] این اصطلاح پس از تخریب مقبره حجر بن عدی توسط گروههای شبهنظامی و تهدید این گروهها مبنی بر حمله به حرم زینب بنت علی، در اوایل ۱۳۹۲ خورشیدی وارد ادبیات اجتماعی شد.[۱۱]
در فهرست کشته شدگان این گروه، افرادی از اهل سنت نیز دیده میشود.[۱۲]
نحوه شکلگیری[ویرایش]
جبهه النصره شاخه القاعده در سوریه،[۱۳] در ۲ مه ۲۰۱۳ علاوه بر نبش قبر حجر بن عدی،[۱۴][۱۵] تهدید به تکرار این اقدام در حرم زینب بنت علی کرد.[۱۶] حسن نصرالله، در اولین واکنشها، ضمن آنکه حمله به حرم زینب را دارای پیامدهای بسیار خطرناک دانست، از کسانی سخن گفت که در حال دفاع از حرم زینب بنت علی هستند و در این راه کشته میشوند.[۱۷][۱۸]
در ۲۴ اوت ۲۰۱۲، مشهد السقط (مزار محسن بن حسین) در منطقه المشهد حلب در سوریه، مورد حمله نیروهای مخالف دولت سوریه قرار گرفت و پس از آن بود که گروههایی برای جلوگیری از تکرار این اقدام دربارهٔ حرم سکینه دختر حسین بن علی، اقدام به دفاع از آن کردند. تشکیل تیپ ابوالفضل العباس در عراق، و اعزام به سوریه برای دفاع از حرم زینب بنت علی هم اقدامی بود که در بهمن ۱۳۹۱ رخ داد، اما استفاده از عبارت «مدافعان حرم»، اواخر اردیبهشت ۱۳۹۲ش در رسانههای ایرانی و فارسیزبان رایج شد.[۱۱] البته برخی منابع دیگر تمامی اینها را اقدامات ایران برای قدرت نمایی میدانند و اینکه نیروی قدس و سپاه پاسداران تجربهشان برای سرکوب موفقیتآمیز «جنبش سبز» در ایران را به سوریه منتقل کردند.[۱۹]
در اوایل جنگ داخلی سوریه، اسلامگرایان مخالف بشار اسد با یک کامیون حامل مواد منفجره به طرف حرم زینب بنت علی حرکت میکنند. این کامیون در ترمینال منفجر میشود. انتشار خبر چنین اقدامی سبب میشود که افراد زیادی برای دفاع از حرم راهی سوریه شوند.[۱۱][۲۰]
گروههای تشکیل دهنده[ویرایش]
این گروه، با تشکیل ستاد مردمی مدافعان حرم در ایران، تا به حال ۱۰ تجمع با عنوان مدافعان حرم در تهران برگزار کردهاست.
انتقادات[ویرایش]
در رابطه با اعزام داوطلبانه نیروهای موسوم به مدافعان حرم به سوریه بحثهایی وجود دارد و بیان میشود که بسیاری از آنها درازای دریافت اقامت و مبالغ پول از ایران به جنگ میروند و تعداد کشته شده افغان سبب توجه گروههای مدافع حقوق بشر شدهاست.[۲۲][۲۳]
در مستند نبرد پنهان، حسن شمشادی نحوه شکلگیری گروه موسوم به مدافعان حرم را همزمان با اوجگیری بحران در سوریه و نزدیک شدن شورشیان اسلامگرا مخالف بشار اسد به حرم زینب بنت علی میداند.[۱۱]
اتهام جنایت جنگی و سرکوب مردم سوریه[ویرایش]
منتقدان[۲۴][۲۵] این حکومت جمهوری اسلامی را متهم میکنند که اعزام این نیروها تحت اسم «مدافع حرم» به سوریه در راستای حمایت نظامی، سیاسی، و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران از حکومت بشار اسد و سرکوب مردم سوریه میباشد.[۲۶] شورای ملی سوریه، معترضین سوری، و بعضی کشورها شامل آمریکا، اروپا، و انگلستان با ارائه مستنداتی نیروهای ایرانی در سوریه را به همدستی در جنایات علیه مردم سوریه و کشتار غیر نظامیان متهم میکنند.[۲۷][۲۸][۲۹][۳۰][۳][۳۱] برخی کارشناسان اسرائیلی[۳۲] معتقدند که مدافعان حرم، مدافعان دولت بشار اسد هستند و در جنایات جنگی علیه مخالفان بشار اسد شریک نیروهای اسد میباشند. بنابر اعتقاد کارشناسان، مدافعان حرم در کشتن غیرنظامیان بیدفاع و کودککشی دست دارند. نظریهٔ منتقدان این است که ولایت فقیه از طریق مدافعان حرم قصد این را ندارد که از حرم دفاع کند بلکه قصد دارد مخالفان سوریه و دیگر ملتهای اسلامی را سرکوب کند و عبارت «مدافعان حرم» یک عبارت پرواپاگاندایی و عوامفریبانهای میباشد که ولایت فقیه صرفاً میخواهد از آن سوءاستفاده تبلیغاتی کند.[۳۱][۲۹]
اما جمهوری اسلامی ایران بارها این اتهامات را رد کردهاست.[۳۳][۳۴][۳۵][۳۶][۳۷][۳۸]
در فرهنگ و هنر[ویرایش]
نخستین جشنواره فیلم مدافعان حرم در خرداد ماه ۱۳۹۵ در تهران برگزار شد.[۳۹]
کتاب «رنج مقدس» نوشته نرجس شکوریانفرد و منتشر شده در انتشارات عهد مانا، حکایت دختری است که پدرش در مأموریت نظامی عراق و سوریه به سر میبرد و به دلیل موقعیت شغلی پدر و دوری و نبود او، دختر در تضادهایی بین خانواده و اجتماع دست و پنجه نرم میکند.[۴۰] این کتاب به چاپ هفتم رسیدهاست.[۴۱]
جستارهای وابسته[ویرایش]
پانویس[ویرایش]
منبع مطلب : fa.wikipedia.org
مدیر محترم سایت fa.wikipedia.org لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
خبرگزاری شبستان
به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، سرهنگ اسدالله گنجعلی، فرمانده لشکر عملیاتی سپاه علی بن ابی طالب (علیهالسلام) امشب (18 شهریور) در محفل خاطره گویی «گاهی آسمان» از سلسله برنامههای جنبی کنگره شعر استانی چهل سالگی که در تالار آوینی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم برگزار شد، به بیان خاطرات جنگ در عراق و سوریه پرداخت.
نسل امروز در دفاع از ارزشهای اسلامی همانند جوانان دوران دفاع مقدس هستند
فرمانده لشکر عملیاتی سپاه علی بن ابیطالب (علیهالسلام) ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دوران دفاع مقدس و مدافعان حرم، به تصاویر شهدای انقلاب و مدافع حرم در این نمایشگاه اشاره کرد و اظهار داشت: در این نمایشگاه، ارتباط شهدای اول انقلاب و رویشهای انقلاب در این آثار به چشم میخورد.
گنجعلی یادآور شد: سال 94 که وارد جنگ در عراق و سوریه شدیم، شک داشتم که آیا نسل کنونی همانند جوانان دوران دفاع مقدس هستند یا نه، اما زمانی که وارد کفریا شدیم، آنچه دیدم چیزی کمتر از جوانان دوران دفاع مقدس نبود و نسل جدید نشان دادند که در جسارت، شهامت و شجاعت، همسطح جوانان دفاع مقدس هستند.
وی با بیان اینکه اکثر شهدای مدافع حرم، دهه هفتادی هستند، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) برای نسل جدید درباره شبیخون فرهنگی و تهاجم فرهنگی سخن گفتند و این جوانان از شرایط تهاجم فرهنگی در جامعه به این جایگاه رسیدند.
تأثیر ایران در جنگ سوریه/ شهید همدانی پایه گذار بسیج در سوریه بود
فرمانده لشکر عملیاتی سپاه علی بن ابیطالب (علیهالسلام) در پاسخ به سؤال تأثیر ایران در سوریه، به توطئههایی که باعث جنگ در سوریه شد، اشاره کرد و افزود: دو دانشآموز سوری در مدرسهای علیه بشار اسد، شعار نوشتند و خانوادهها وارد شدند و ارتش هم ورود پیدا کرد و این اشتباه داخلی و توطئه خارجی باعث جنگ شد.
گنجعلی ادامه داد: در شکلگیری بحث داعش در سوریه و عراق نیز همه دست به دست هم دادند و مزدوران از 110 کشور جهان با کمک داعش به دروازههای دمشق رسیدند.
وی با بیان اینکه شهید همدانی پایه گذار بسیج در سوریه بود، تصریح کرد: با بسیج مردمی در سوریه و فتوای آیتالله سیستانی مبنی بر جهاد با داعش در جبهه عراق و سوریه، عملیاتهای مختلفی شکل گرفت.
امروز در ایران شاهد دفاع در عمق هستیم
فرمانده لشکر عملیاتی سپاه علی بن ابیطالب (علیهالسلام) ادامه داد: حلب به جهت اینکه دومین استان و پایتخت اقتصادی سوریه است، اهمیت داشت و پیروزی جبهه مقاومت در سوریه به واسطه آزادسازی حلب بود؛ از آنجا روند جنگ برگشت و داعش که در جبهه هجومی بود، در جبهه دفاعی قرار گرفت و مرز هوایی و زمینی سوریه وصل شد.
گنجعلی بیان داشت: گروه جیش الاسلام که در سوریه فعالیت داشتند و وابسته به عربستان بودند با خفت و خواری از منطقه خارج شدند و به ترتیب مناطق وسیعی از سوریه آزاد شد.
وی با تصریح بر اینکه ما مهم ترین اثر این قضیه را دفاع از عمق مینامیم، گفت: امروز نه تنها مردم بومی بلکه نظامیان میتوانند در نقطه صفر مرزی تردد کنند و امنیتی که در مرزها داریم به مراتب بیشتر است و ما دفاع در عمق میگوییم.
مزدوران بیش از 110 کشور جهان در جنگ سوریه حضور داشتند
فرمانده لشکر عملیاتی سپاه علی بن ابیطالب (علیهالسلام) یادآور شد: طرح خاورمیانه جدید از دیگر کارهایی بود که دشمن انجام داد، به واسطه این طرح، امنیت اسرائیل برقرار میشد و یکی دیگر از اهداف این طرح، براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران بود؛ همچنین طرح موصل تا حلب را اجرا کردند که این طرح هم با شکست مواجه شد.
سرهنگ گنجعلی در ادامه به دستاوردهای جبهه سوریه اشاره کرد و اظهار داشت: بزرگترین دستاوردی که در صحنه داشتیم، این بود که مزدورانی از بیش از 110 کشور جهان در این جنگ حضور داشتند، گروه دوم برای سرویس اطلاعاتی کشورهای مختلف کار میکردند، گروه سوم هم به صورت انتحاری و اعتقادی میجنگیدند که عموما وهابیان وابسته به عربستان و بدترین دشمن در سوریه بودند.
وی افزود: حتی از کشور خود ما در این جبهه حضور داشتند و میجنگیدند؛ دشمن هر چه در توان داشت، نشان دارد و تمام امکانات خود را به کار بست.
هنوز تفکر داعش در منطقه وجود دارد/ امروز جبهه مقاومت، جبهه آبروی شیعه و قدرت گرفتن شیعه است
فرمانده لشکر عملیاتی سپاه علی بن ابیطالب (علیهالسلام) تصریح کرد: هنوز تفکر داعش در منطقه وجود دارد اما داعشی که دولت ایجاد کند، در سوریه و عراق نمی بینیم.
گنجعلی تأکید کرد: امروز جبهه مقاومت، جبهه آبروی شیعه و قدرت گرفتن شیعه است؛ روزی مردم سوریه حاضر به پذیرفتن ایرانیان نبودند، اما امروز مردم سوریه به ایران دلگرم هستند و امنیت خود را به واسطه ایران میدانند.
امروز جوانان سوریه و عراق در بسیج مردمی فعالیت دارند
وی عنوان کرد: امروز بسیج در مناطق سوریه و عراق، قدرت دارد و جوانان سوریه و عراق در بسیج مردمی فعالیت دارند، امروز مردم سوریه نامهای علی و زهرا برای فرزندان خود انتخاب میکنند.
فرمانده لشکر عملیاتی سپاه علی بن ابیطالب (علیهالسلام) اضافه کرد: وقتی نخست وزیر اظهار میکند که امروز در گوشه کنار اسرائیل، رد پای اسلام را میبینم، گزاف نیست، زیرا ارتش فاطمیون و زینبیون، حیدریون، انصارالله و قدس در کنار اسرائیل اردو زدند؛ به همین خاطر حضرت امام (ره) فرمودند: «راه قدس از کربلا میگذرد» و رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) فرمودند که اسرائیل 25 بعد وجود نخواهد داشت.
خروج از برجام و جنگ اقتصادی با حفظ اسرائیل در منطقه مرتبط است
گنجعلی تصریح کرد: خروج از برجام بی ارتباط با این موضوعات نیست، جنگ اقتصادی بی ارتباط با این موضوع نیست؛ تمام هدف این است که اسرائیل را حفظ کنند.
وی بیان داشت: ما اول یگانی بودیم که به صورت رسمی وارد سوریه شدیم و آخرین یگان هم در سوریه بودیم، ما در جبهه بوکمال حضور داشتیم و فوعه و کفریا را با همین نسل انقلاب و نسل دهه هفتادی به پیروزی رساندیم و جبهه مقاومت را ترک کردیم.
ماهیت جنگ در سوریه با دوران دفاع مقدس تفاوت داشت/جنگ در سوریه، جنگ نیمه سخت بود
فرمانده لشکر عملیاتی سپاه علی بن ابیطالب (علیهالسلام) راجع به مأموریت نبل الزهرا، با اشاره به اینکه یک درصد مردم سوریه شیعه هستند، عنوان کرد: ورود ما به جبهه سوریه از سال 94 کلید خورد، قرار بود که برای آزادسازی 20 هزار نفر مردم سوریه، عملیاتی انجام شود.
گنجعلی یادآور شد: ما ابتدا ماهیت جنگ را نمی دانستیم به چه صورت است، ما تصور میکردیم این جنگ مشابه دوران دفاع مقدس است اما ماهیت جنگ در اینجا برای ما مشخص نبود.
وی ادامه داد: ما دردوران دفاع مقدس، خاکریزی میجنگیدیم اما اینجا جنگ نامنظم وجود داشت و ما به آن جنگ نیمه سخت میگوییم.
فرمانده لشکر عملیاتی سپاه علی بن ابیطالب (علیهالسلام) به خاطره ای از شهید علیدوست اشاره کرد و افزود: سال 90، شهید علیدوست در شمال غرب روی مین رفت، زمانی که او را به جای امن بردیم، گریه میکرد که چرا خدا مرا نمی پذیرد؛ این خاطره نشان میدهد که مهدی از کجا دنبال شهادت بود تا در جبهه سوریه به عنوان شهید مدافع حرم به شهادت رسید.
عملیات نبل الزهرا با رمز «یا زهرا» شکل گرفت
سرهنگ گنجعلی در ادامه به مأموریت نبل الزهرا اشاره کرد و افزود: در این مأموریت، گروهی از مدافعان حرم برای شناسایی، شبانه به دل داعش رفتند و شب 12 بهمن عملیات آغاز شد، این عملیات با توجه به نام منطقه نبل الزهرا به نام حضرت زهرا نام گرفت و رمز عملیات، «یا زهرا» بود.
وی تصریح کرد: از ساعت هشت صبح تا 4 بعد از ظهر دشمن سه بار پاتک زد، داعش و النصره در دو طرف ما بودند و هر دو با تانک و موشک و غیره به ما حمله میکردند، در پاتک اول شهید سراجی را از دست دادیم و شهید حسین کاظمی او را به عقب کشاند که فردای آن روز به شهادت رسید، اما رزمندگان مقاومت کردند.
فرمانده لشکر عملیاتی سپاه علی بن ابیطالب (علیهالسلام) افزود: پاتک دوم شروع شد و هشت نفر در محاصره افتادند که دو نفر از مدافعان در محاصره شهید شدند و یک مجروح دادیم؛ پاتک سوم هم بعد از ظهر شروع شد که سنگین تر از دو پاتک اول بود و غروب، راه نبل الزهرا باز شد.
سرهنگ گنجعلی یادآور شد: سه روز در آنجا بودیم و رزمندگان شبانه روز مقاومت میکردند، روز چهارم عقب نشینی کردیم یک سری از مدافعان ماندند، روز بعد چند نفر در روستاهای اطراف محاصره شده بودند، زینبیون و حزب الله برای کمک آمدند، در این حرکت، 6 نفر از بچهها را در عرض جاده رد کردیم.
وی با بیان اینکه مدافعان حرم با تمام توان خود در جبهههای مقاومت حضور داشتند، عنوان کرد: بچهها آنقدر خسته بودند که از فرط ضعف میافتادند، هوا تاریک شد که چند تا از شهدا را به جایگاه بردیم، فردای آن روز، رزمندگان با لبیک یا زهرا و لبیک یا زینب وارد نبل الزهرا شدند.
شهامت و ایستادگی مدافعان حرم را مستندسازی کنیم
فرمانده لشکر عملیاتی سپاه علی بن ابیطالب (علیهالسلام) با تصریح بر اینکه ای کاش بتوان شهامت، رشادت و ایستادگی دهه هفتادی را به صورت مستند درآورد، تصریح کرد: بچههای جوان و رویشهای انقلاب ما در صحنه نبل الزهرا چه رشادتهایی انجام دادند و پس از آن، ورق جنگ برگشت.
منبع مطلب : shabestan.ir
مدیر محترم سایت shabestan.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
فعالیت های مدافعان حرم در عراق و سوریه و ارتباط عملکرد آنان با دوران دفاع مقدس صفحه 39 آمادگی دفاعی دهم
جواب فعالیت صفحه ۳۹ کتاب آمادگی دفاعی پایه دهم فعالیت های مدافعان حرم در عراق و سوریه و ارتباط عملکرد آنان با دوران دفاع مقدس از سایت نکس لود دریافت کنید.
جواب بچه ها در نظرات پایین سایت
مهدی : مدافعان حرم، نیروهای نظامیای هستند که توسط جمهوری اسلامی ایران سازماندهی و به کشورهای سوریه و عراق اعزام میشوند. این نیروها قصد حفاظت از حرم خاندان حضرت محمد(ص) را دارند و به گروههای همفکر در این کشورها کمکهای مستشاری و عملیاتی میکنند. بیشتر افراد این گروه را نیروهای رسمی سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران و بسیج تشکیل میدهند که اکثر شهدا نیز از این دو نهاد نظامی ایران هستند.. این گروه بخشی از نیروی نظامی ایران است که در جنگ نیابتی ایران و عربستان مبارزه میکنند و بیشتر شیعه مذهب و به «سپاه بینالمللی شیعیان» معروف هستند. این افراد بیشتر از کشورهای ایران، یمن، افغانستان، عراق، سوریه و لبنان هستند. این گروه از حرم اهل بیت در مقابل حمله گروههای داعش حفاظت مینمایند. جمهوری اسلامی ایران در ابتدا فقط به نقش مستشاری در جنگ داخلی سوریه اذعان میداشت ولی بعد از شهادت نظامیان بلندپایه سپاه پاسداران از این شهدا به عنوان مدافعان حرم یاد کرد و این اصطلاح رواج یافت. این اصطلاح پس از تخریب مقبره حضرت حجر بن عدی توسط گروههای تروریستی و تهدید این گروهها مبنی بر حمله به حرم حضرت زینب (س) ، در اوایل ۱۳۹۲ خورشیدی وارد ادبیات اجتماعی شد. در فهرست شهدا، افرادی از اهل سنت نیز دیده میشود. درباره وجه شباهت شهدای مدافع حرم با شهدای دفاع مقدس می توان گفت که به هر حال اهداف یکی است، رزمندگان حاضر در دفاع مقدس انگیزه دفاع از اسلام را داشتند. آن برادرانی هم که برای دفاع از حرم حضرت زینب(س) حضور پیدا کردهاند نیز اینگونه هستند. یعنی اهداف مشترک هستند و تنها ماهیت آن تغییر کرده است. به نوعی میتوان گفت که مدافعان حرم دنبال کننده راه شهدای دفاع مقدس هستند.
امیرحسین رضایی : به نظر من مدافعان حرم از حرم اهل بیت محافظت کردند و جوانان ما هم در جنگ ۸ ساله از کشور و هم وطنانشان محافظت کردند.
فاطمه حسینی : به نظرمن مدافعان حرم برای محافظت از حریم اهل بیت ومادرعزیزمان حضرت زینب تاپای جانشان مبارزه میکنند تا نگذارند حق مظلومان پایمال شود وفرقی نمیکند ک کجاباشند.
حسن : مدافعان حرم یکی از مومن ترین افراد هستند که بعضی انها مجرد هستند همان گونه که بچه های دوران دفاع مقدس هم ازدواج نکرده بودند
مدافعان حرم در برابر داعشی ها از حرم حضرت زینب(س) محافظت می کنند اما در دفاع مقدس جوانان باغیرت از اسلام و وطنشان ایران و جان ومال ناموس خود دفاع کردند که حضرت زینب(س) هم جزعی از ناموس ما به حساب می ایداین دو عمل بسیار شبیه یکدیگرند و باید از شهدای مدافع حرم سپاس گزار بود.
منبع مطلب : nexload.ir
مدیر محترم سایت nexload.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.