در حال پالایش مطالب میباشیم تا اطلاع ثانوی مطلب قرار نخواهد گرفت.
    توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    عوامل موثر بر پوکی استخوان و منابع غذایی دارای کلسیم و فسفر

    1 بازدید

    عوامل موثر بر پوکی استخوان و منابع غذایی دارای کلسیم و فسفر را از سایت نکس درجه دریافت کنید.

    تحقیق درباره عوامل موثر بر پوکی استخوان و منابع غذایی دارای کلسیم و فسفر

    همه چیز درباره بیماری پوکی استخوان و علل ایجاد آن

    تحقیق درباره عوامل موثر بر پوکی استخوان

    پوکی استخوان چیست؟

    پوکی استخوان (استئوپروز) نوعی اختلال اسکلتی است که بیشتر در دوران پیری بروز می‌کند که طی آن استحکام استخوان کاهش یافته و در معرض شکستگی قرار می گیرد. تشخیص این اختلال معمولاً به دنبال یک شکستگی بالینی حاد یا انجام آزمایش سنجش تراکم استخوان مسجل می‌شود. در ادامه با پوکی استخوان و عوامل موثر بر آن آشنا می شوید. با دانشچی همراه باشید.

    رادیوگرافی‌ها می‌توانند شکستگی فشاری مهره‌ها را نشان دهند، ولی شواهد پرتونگاری کاهش توده استخوانی تا هنگامی که ۳۰٪ از توده استخوان تحلیل نرفته، ایجاد نمی‌شود. عکس‌های پرتونگاری شاخص خوبی برای تشخیص استئوپروز نیستند زیرا نفوذ کم یا بیش از حد اشعه در فیلم عکاسی روی کیفیت آن تأثیر می‌گذارد، از این‌رو رادیوگرافی‌ها راهنماهای خوبی برای پی بردن به استئوپروز نیستند و غالباً تشخیص براساس سنجش تراکم مواد معدنی استخوان مسجل می‌گردد.

    عوامل موثر بر پوکی استخوان

    پوکی استخوان در بعضی افراد بیش از دیگران دیده میشود. تراکم و قدرت استخوان تحت تاثیر متغیرهای ژنتیکی و محیطی است. بطور معمول تراکم استخوان مردان بیش از زنان است پس زنان بیش از مردان دچار پوکی استخوان میشوند و این بیماری در افراد لاغر و در کسانی که در فامیل نزدیک خود سابقه پوکی استخوان دارند بیشتر دیده میشود.

    مهمترین عواملی که زمینه ساز بروز استئوپروز یا پوکی استخوان هستند عبارتند از :

    استخوان یک بافت زنده است و در درون آن سلولهای مختلفی فعالیت میکنند. دسته ای از این سلول ها بنام استئوبلاست Osteoblast مرتباً در حال استخوان سازی هستند و دسته ای دیگر بنام استئوکلاست Osteoclast وظیفه جذب استخوان را دارند. پس استخوان های بدن ما دائماٌ در حال جذب شدن و جایگزین شدن با مواد نو است.

    در سنین جوانی استخوان بیشتر ساخته میشود تا جذب شود ولی حدوداً بعد از ۳۵ سالگی به ازای موادی که از استخوان برداشته میشوند مواد کمتری جایگزین میشوند و این فرایند موجب میشود که بتدریج مقدار ماده تشکیل دهنده استخوان و در نتیجه تراکم و استحکام آن کاهش یابد.

    بعد از سنین جوانی و با افزایش سن، کل توده استخوانی بدن کاهش یافته و خطر شکستگی افزایش میابد. در سنین یائسگی شدت پیشرفت روند از دست دادن تراکم استخوان، به ناگهان زیاد میشود بطوریکه خانمها در ده سال اول یائسگی ممکن است نیمی از تراکم استخوان های بدنشان را از دست بدهند.

    در کسانی که سابقه خانوادگی شکستگی دارند، افراد لاغر اندام و افراد با پوست خیلی روشن احتمال استئوپروز یا پوکی استخوان بیشتر است. نژاد آفریقایی استخوان های سفت تری تا نژاد سفید دارند.

    کاهش دریافت کلسیمو ویتامین دی از طریق مواد غذایی، موجب پوکی استخوان میشود.

    کسانی که کار پشت میز نشینی دارند و ورزش و فعالیت بدنی کمی دارند و کسانی که عادت به مصرف سیگاریا الکل دارند بیشتر مبتلا به پوکی استخوان میشوند.

    مصرف داروهای حاوی کورتیکوستروئید و مصرف هپارین و فنی توئین میتواند موجب پوکی استخوان شوند.در کسانی که به علت ابتلا به سرطان تحت شیمی درمانی هستند پوکی استخوان بیشتر دیده میشود.

    در بیماری های زیر احتمال پوکی استخوان بیشتر است:

    • بیماری گوارشی منجر به سوء جذب مانند بیماری سلیاک، بیماری های التهابی روده و عدم تحمل به لاکتوز

    • سطح پایین تستوسترون در مردان

    • وجود بیماری مزمن مانند روماتیسم مفصلی یا بیماری لوپوسیا نارسایی مزمن کبد

    کم کاری غده تیروئید

    • بیحرکت یطولانی مدت مانند کسی که سکته مغزی کرده است

    • پرکاری غده پاراتیروئید

    • سرطان سینه در زنان و سرطان پروستات در مردان

    • بی اشتهایی عصبی

    • درمان دارویی پوکی استخوان

    درمان پوکی استخوان

    داروهای تجویزی تهاجمی ترین شکل برای متوقف سازی تحلیل استخوان هستند. داروهایی که برای درمان پوکی استخوان مورد استفاده قرار می‌گیرند:

    بیوفسفونات ها رایج ترین داروها برای درمان پوکی استخوان هستند. انوع بیوفسفونات از قرار زیر است:

    ۱- الندرونات ( فوزاماکس )، دارویی خوراکی است که عموما هفته یک بار باید مصرف کرد.

    ۲- ایباندرونات ( بونیوا ) به صورت قرص خوراکی ماهیانه مصرف می شود یا چهار مرتبه در سال به صورت تزریق میان وریدی استعمال می شود.

    ۳- ریسدرونات ( اکتونل ) در دوزهای روزانه، هفتگی، دو ماه یک بار یا ماهی یک بار باید مصرف شود.

    ۴- اسید زولدرونیک ( رکلاست ) به صورت تزریق میان وریدی هر یک یا دو سال یکبار استعمال می شود.

    عوارض جانبی این داروهای ضد پوکی استخوان شامل سوزش معده، احساس تهوع و معده درد می شود. در موارد نادر، این داروها باعث آسیب وارد شدن به استخوان فک می شود. این عوارض جانبی نادر با مصرف زیاد بیوفسفونات ها مرتبط است.

    دنوسوماب (پرولیا) یک پادزهر است که با پروتئینی که در فرآیند جذب استخوان توسط بدن نقش دارد، مرتبط است. این پادزهر در کاهش فرآیند جذب استخوان و حفظ تراکم استخوان موثر واقع می شود. این پادزهر هر شش ماه یک بار به منظور درمان پوکی استخوان تزریق می شود. عوارض جانبی آن شامل التهاب پوست، سفتی عضلانی، درد یا اسپاسم، خستگی مفرط و تعریق بیش از حد می شود. در موارد بسیار نادر، این دارو ممکن است موجب شکستگی استخوان شود.

    منابع غذایی دارای کلسیم

    وقتی اسم کلسیم می آید، اکثر مردم به محصولات لبنی مخصوصا شیر فکر می کنند. در حالی که شیر و دیگر محصولات لبنی منبع خوبی از کلسیم هستند، اما تنها گزینه موجود نیستند. ممکن است شما را شگفت‌ زده کند که انواع مختلفی از غذاهای گیاهی و حیوانی – شامل سبزیجات، ماهی، آجیل و لوبیا – نیز کلسیم را تامین می‌ کنند.

    در زیر ۱۰ غذای غنی از کلسیم آورده شده‌ است:

    • ماهی ساردین (کنسرو شده با استخوان) – یک فنجان : ۵۶۹ میلی‌ گرم ( ۵۷ درصد DV )

    • ماست یا کفیر – یک فنجان : ۴۸۸ میلی گرم (۴۹ درصد DV)

    • شیر خام ( پروتیین آب ‌پنیر، که از شیر ساخته شده ‌است ) – یک فنجان : ۳۰۰ میلی ‌گرم ( ۳۰ درصد متغیر DV )

    • پنیر – ۱ اونس: ۲۰۲ میلی گرم (۲۰ درصد DV)

    • کلم (خام) – یک فنجان: ۹۰.۵ میلی گرم (۹ درصد DV)

    • بامیه (خام) – یک فنجان: ۸۱ میلی گرم (۸ درصد DV)

    • کلم بوک چوی – یک فنجان: ۷۴ میلیگرم (۷ درصد DV)

    • بادام – ۱ اونس: ۷۳.۹ میلی گرم (۷ درصد DV)

    • کلم بروکلی (خام) – یک فنجان: ۴۲.۸ میلیگرم (۴ درصد DV)

    • آب ‌تره – یک فنجان : ۴۱ میلی گرم (۴ درصد DV)

    منابع غذایی دارای فسفر

    منابع غذایی سرشار از فسفر عبارتند از:

    * سویا

    * تخم کتان

    * عدس

    * لوبیا سفید

    * جوی دوسر

    * لوبیا پینتو

    * کینوآ

    * پنیر سوییسی

    * ساردین

    * نخود

    منابع: ویکی پدیا – دکترسلام – ایران ارتوپد

    منبع مطلب : www.daneshchi.ir

    مدیر محترم سایت www.daneshchi.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    عوامل موثر بر پوکی استخوان و منابع غذایی کلسیم و فسفر

    https://www.zeynal.ir/imagemataleb/Poki-Ostokhan-1.jpg

    عوامل موثر بر پوکی استخوان و منابع غذایی کلسیم و فسفر
    عوامل موثر بر پوکی استخوان شامل جنسیت، نژاد، سابقه خانوادگی، نوع استخوان بندی، رژیم غذایی و … می‌شود. یکی از تاثیرگذار‌ترین روش‌های پیشگیری از پوکی استخوان بهره‌گیری از منابع غذایی کلسیم و فسفر است. با پیروی از یک رژیم غذایی سالم و ورزش خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش پیدا می‌کند.


    پوکی استخوان
    پوکی استخوان یا تحلیل رفتن استخوان، بر روی افراد با سنین مختلف تاثیر می‌گذارد. اما عوامل خطر خاصی وجود دارد که ممکن است شما را در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار دهد. بعضی از شایع‌ترین عوامل موثر بر پوکی استخوان اغلب اجتناب ناپذیرند، به این دلیل شما نمی‌توانید رخ دادن آن‌ها پیش بینی کنید. در حالی که بسیاری از عوامل کنترل نشده ممکن است در خطر ابتلا به پوکی استخوان شما نقش داشته باشند، اما با قرار دادن شیوه‌های خاصی برای زندگی، می‌توانید آن‌ها را کنترل کنید و احتمال ابتلا به بیماری را تحت تاثیر قرار دهید.

    عوامل موثر بر پوکی استخوان
    1- زن بودن
    پوکی استخوان در زنان بیشتر از مردان است و در ۸۰ درصد مواقع زنان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
    2- سن زیاد
    با گذشت زمان استخوان‌های ما به طور طبیعی تراکم خود را از دست می‌دهند و ضعیف‌تر می‌شوند. این بدان معنا نیست که هر فرد مسن به پوکی استخوان دچار می‌شود، بلکه به این معنی است که احتمال رشد این بیماری با بالا رفتن سن افزایش پیدا می‌کند.
    3- داشتن سابقه خانوادگی پوکی استخوان
    مطالعات نشان می‌دهد اگر هر یک از والدین شما پوکی استخوان داشته باشند، شما نیز بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستید.

    داشتن سابقه خانوادگی از عوامل موثر بر پوکی استخوان

    4- داشتن سابقه شکستگی استخوان
    اگر فقط یک استخوان شکسته داشته باشید، این عامل خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می‌دهد.
    5- داشتن استخوان بندی ریز و نازک
    افراد با استخوان‌های کوچک و نازک، بیشتر در معرض ابتلا به پوکی استخوان هستند. اگرچه داشتن استخوان بندی درشت قطعا به این معنا نیست که به این بیماری دچار نمی‌شوید.
    6- سفید پوست بودن یا اجداد آسیایی یا لاتین داشتن
    پوکی استخوان در همه نژاد‌ها و قومیت‌ها تاثیر می‌گذارد، اما اگر شما سفید پوست یا آسیایی و لاتین باشید بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستید.
    7- یائسگی
    یائسگی با کاهش شدید هورمون استروژن که یک هورمون زنانه است که از استخوان‌ها محافظت می‌کند، مشخص می‌شود. هنگامی که سطح استروژن کاهش پیدا می‌کند، استخوان‌ها تراکم خود را از دست داده و مستعد شکستگی می‌شوند.
    8- رژیم غذایی
    عادت‌های غذایی می‌تواند خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش دهد. خوشبختانه این عاملی است که قابل کنترل است. رژیم غذایی فاقد کلسیم و ویتامین D می‌تواند منجر به ضعیف شدن استخوان شود. کلسیم به ساخت استخوان‌ها و ویتامین D به استحکام و سلامت استخوان کمک می‌کند. محصولات لبنی حاوی کلسیم زیادی هستند و برخی از محصولات غیر لبنی هم کلسیم دارند. همچنین افراد می‌توانند کلسیم را از مکمل‌ها دریافت کنند، اما متخصصان توصیه می‌کنند که کلسیم را از طریق غذا به حداکثر برسانند.

    منابع غذایی ویتامین D
    ویتامین D به طور طبیعی در ماهی‌های چرب مثل ماهی آزاد و ماهی تونایاتون یافت می‌شود و همچنین به شیر، سویا و برخی غلات هم اضافه می‌شود. پوست شما ویتامین D را از طریق نور خورشید می‌سازد. اما به دلیل خطر ابتلا به سرطان پوست، بسیاری از مردم باید ویتامین D را از منابع دیگر به دست آورند. افراد همچنین از مکمل‌ها برای تامین ویتامین D مورد نیاز خود استفاده می‌کنند، اما باید مراقب باشند که زیاد مصرف نکنند، زیرا بسیاری از مکمل‌های دیگر حاوی این ویتامین هستند. میوه‌ها و سبزیجات حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند پتاسیم و ویتامین C هستند که می‌توانند استخوان‌ها را قوی نگه دارند.

    غذا‌هایی که فاقد این مواد مغذی هستند، می‌توانند بر تراکم استخوان تاثیر منفی داشته باشند و به طور کلی سلامتی را تضعیف کنند. افراد مبتلا به بی اشتهایی عصبی ممکن است به دلیل رژیم غذایی محدود و کمبود مواد غذایی، دچار پوکی استخوان شوند.

    خوردن غذا‌های غنی از کلسیم و ویتامین D مهم است، زیرا این مواد مغذی به رشد و نگهداری استخوان‌ها کمک می‌کنند. کلسیم باعث تقویت استخوان‌های سالم می‌شود و ویتامین D به بدن کمک می‌کند که کلسیم را به طور موثر جذب کند.
    9- بی‌تحرکی
    یکی از اصلی‌ترین عوامل موثر بر پوکی استخوان بی‌تحرکی و ورزش نکردن است. ورزش همانطور که ماهیچه‌ها را تقویت می‌کند، استتخوان‌ها را هم تقویت کرده و به جلوگیری از پوکی استخوان کمک می‌کند. استخوان‌های قوی احتمال شکستگی کمتری دارند.
    10- سیگار کشیدن و مصرف الکل
    سیگار کشیدن و مصرف بیش از حد الکل می‌تواند خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش دهد. تحقیقات نشان می‌دهد که سیگار کشیدن ممکن است به از بین رفتن استخوان و افزایش خطر شکستگی منجر شود. هنگامی که سیگار کشیدن همراه با کاهش وزن، فعالیت بدنی پایین و رژیم غذایی ضعیف باشد می‌تواند مشکل ساز شود. تغییرات هورمونی ناشی از سیگار کشیدن ممکن است فعالیت و عملکرد سلول‌های استخوانی را تغییر دهد. خبر خوب این است که به نظر می‌رسد تاثیرات سیگار کشیدن بر سلامت استخوان جبران پذیر باشد، بنابراین برای ترک سیگار هنوز دیر نشده است.

    سیگار کشیدن و مصرف الکل از عوامل موثر بر پوکی استخوان
    الکل بیش از حد می‌تواند باعث از بین رفتن استخوان و شکستگی شود. نوشیدن الکل یک بار در روز برای زنان و دوبار برای مردان باعث تراکم بهتر استخوان می‌شود. با این حال اکثر متخصصان برای این مزایای احتمالی، نوشیدن الکل را پیشنهاد نمی‌کنند. مواد مغذی که از طریق نوشیدن الکل به دست می‌آید را می‌توان از طریق رژیم غذایی یا ورزش نیز به دست آوریم و سلامت خود را با نوشیدن الکل به خطر نیندازیم.
    وقتی که به اثرات منفی الکل بر سلامت استخوان توجه کنیم می‌فهمیم که خوردن الکل بیش از حد (۱۰ تا ۲۰ وعده در روز) تراکم استخوان را کاهش می‌دهد. مصرف الکل با اختلال در فعالیت سلول‌های استخوانی و مسائل مربوط به متابولیسم همراه است که سلامت استخوان‌ها را کاهش می‌دهد.
    11- دارو‌ها
    بله، داروها نیز می‌توانند یکی از عوامل موثر بر پوکی استخوان باشند. برخی دارو‌ها به خصوص استروئیدها، می‌توانند استخوان‌های شما را تضعیف کنند. در اغلب موارد شما باید این دارو‌ها را برای یک مدت طولانی و با دوز بالا مصرف کنید تا برای استخوان‌ها خطرناک باشد. این به این معنی نیست که این دارو‌ها برای شما بد است، بلکه ممکن است برای درمان وضعیت مربوط به بیماری شما ضروری باشد. قبل از مشاوره با پزشک، دوز دارو را تغییر ندهید و درمان را متوقف نکنید.

    منابع غذایی کلسیم و فسفر برای پیشگیری از پوکی استخوان
    در حالی که عوامل خطر بسیاری وجود دارد که نمی‌توانید آن‌ها را کنترل کنید(مثل سن و جنسیت)، اما راه‌هایی وجود دارد که می‌توانید خطر ابتلا به پوکی استخوان را محدود کنید. خوردن یک رژیم سالم و داشتن تمرین زیاد به شما کمک می‌کند که هرچه سن شما زیاد می‌شود، استخوان‌های قوی تری داشته باشید. کلسیم و فسفر اولین و دومین منابع معدنی فراوان بدن هستند. مانند کلسیم، فسفر هم برای ساختن استخوان‌ها و دندان‌ها بسیار مهم است. همچنین شما به هردوی آن‌ها برای این که خون به درستی لخته شود نیاز دارید. با این حال برخلاف کلسیم، خوردن فسفر کافی برای اکثر افراد مهم نیست.

    منابع غذایی کلسیم و فسفر

    1- ماهی، گوشت و لبنیات
    اکثر انواع گوشت از جمله گوشت گاو، مرغ و گوشت خوک فسفر زیادی دارند، اما کلسیم شان کم است. با این حال بسیاری از انواع ماهی از جمله ماهی هالیبوت، قزل آلا و ساردین در کلسیم و فسفر غنی هستند. اما ماهی تونایاتون حاوی فسفر زیادی است، اما کلسیم کمی دارد. محصولات لبنی مثل شیر، پنیر، میلک شیک‌ها و ماست کلسیم و فسفر زیادی دارند. بستنی حاوی مقدار زیادی کلسیم است، اما فسفر اندکی دارد.
    2- غلات
    دانه‌هایی مثل جو، گندم و جو دو سر فسفر زیادی دارند. طبق گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده، ۸۶۰ میلی گرم فسفر در هر فنجان ذرت غنی شده وجود دارد. طبق گزارش اداره مکمل‌های رژیمی موسسه ملی بهداشت، اگرچه این دانه‌ها حاوی کلسیم نیز هستند، اما باید آن‌ها را به مقدار زیادی مصرف کرد تا کلسیم شان را به دست آورد.
    3- دانه‌ها و حبوبات
    دانه کدو و آفتابگردان هردو فسفر زیادی دارند. دانه‌های کنجد نیز کلسیم بالایی دارند و حاوی مقادیر قابل توجهی فسفر-۵۳ گرم در هر قاشق غذا خوری- نیز هست.
    حبوباتی مثل لوبیای سیاه و خام منبع خوبی برای کلسیم و فسفر هستند. دانه‌های سویا به طور طبیعی دارای کلسیم و فسفر زیادی هستند و محصولات فرآوری شده سویا مثل توفو و شیر سویا غنی از فسفر هستند. این محصولات فرآوری شده سویا دارای کلسیم کمتری نسبت به خود دانه سویا هستند، مگر اینکه آن‌ها را با نمک کلسیم یا کلسیم غنی شده فرآوری کنند.
    4- سبزیجات
    سبزیجات دارای برگ سبز تیره معمولا منابع خوبی از کلسیم هستند و گاهی حاوی فسفر نیز هستند. برای مثال اسفناج جوشیده شده حاوی ۲۹۱ میلی گرم کلسیم و ۱۰۱ میلی گرم فسفر در هر فنجان است. کلم، کلم بروکلی، کلم چینی و برگ شلغم حاوی مقدار زیادی کلسیم و مقادیر متوسطی فسفر است.

    منبع مطلب : www.zeynal.ir

    مدیر محترم سایت www.zeynal.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 6 ماه قبل
    0

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    برای ارسال نظر کلیک کنید