در حال پالایش مطالب میباشیم تا اطلاع ثانوی مطلب قرار نخواهد گرفت.
    توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    عصب بینایی پیام های بینایی را از شبکیه به کجا منتقل میکند

    1 بازدید

    عصب بینایی پیام های بینایی را از شبکیه به کجا منتقل میکند را از سایت نکس درجه دریافت کنید.

    مسیر انتقال سیگنال های حس بینایی به قشر بینایی مغز

    نحوه دیدن چطور است

    حس بینایی یکی از اصلی‌ ترین و مهمترین حواس پنج‌ گانه در انسان است. به‌ طور کلی انسان‌ ها 80 درصد اطلاعات محیطی خود را از طریق دیدن و حس بینایی به دست آورده و تجزیه‌ و‌ تحلیل می‌ نمایند. چشم‌ ها و بینایی مهمترین نقش را در فعالیت‌ های روزمره انسان‌ ها داشته و در اموراتی مانند درس خواندن، یادگیری، مشاهده فیلم، رانندگی و عشق به هم نوع، نقش مهمی ایفا می‌ نمایند. جهان هستی بر پایه ادراک و دیدن استوار است و جهان بدون داشتن چشم و حس بینایی کاملا بی‌ مفهوم و بی‌ معنا خواهد بود. آیا تاکنون به این اندیشیده‌ اید که چگونه می‌ بینیم؟ برای دیدن و بهره‌ مند بودن از حس بینایی، احتیاج به چندین دستگاه و زیر‌ مجموعه می‌ باشد که در همکاری با یکدیگر، اجسام و دنیای اطراف ما را قابل رویت نموده و ما را از داشتن حس زیبای بینایی بهره مند می سازند. در این مقاله به آنها پرداخته و در خصوص حس بینایی و نحوه رسیدن اطلاعات بینایی به مغز و پردازش آن صحبت خواهیم نمود. با ما همراه باشید.

    چشم و حس بینایی

    چشم، یکی از پیچیده ترین و شگفت انگیز ترین اعضای بدن انسان است. چشم انسان از بیرون به داخل از سه لایه صلبیه، مشیمیه و شبکیه تشکیل یافته است. شبکیه، داخلی‌ ترین و مهمترین لایه در ساختار چشم می باشد. شبکیه حساس‌ ترین ناحیه به نور بوده و به دلیل داشتن سلول‌ های مخروطی و استوانه‌ ای نقش بسیار مهمی را در حس بینایی بر عهده دارد. شبکیه و بخش‌ های مختلف آن، در پشت چشم قرار داشته و نقش بسیار مهمی در شفاف‌ سازی تصاویر ایفا می‌ نمایند.

    چشم و بینایی

    بخش های اصلی شبکیه چشم

    شبکیه از سه بخش اصلی و بسیار مهم تشکیل یافته است.

    نقطه کور به انتهایی‌ ترین بخش شبکیه گفته می‌ شود که عصب بینایی از آنجا شبکیه را ترک نموده و سیگنال‌ های حس بینایی را به مغز می‌ رساند. نور پس از عبور از قرنیه به عدسی مردمک رسیده و پس از عبور از یک ماده ژلاتینی و ژله‌ ای شکل به‌ نام زجاجیه به لایه شبکیه می‌ رسد. 
    نور پس از عبور از چشم از سیستم عدسی چشم‌ ها به شبکیه رسیده و پس از عبور از لایه‌ های خارجی شبکه به سلول‌ های استوانه‌ ای و مخروطی موجود در شبکیه می‌ رسد. مواد شیمیایی حساس به نور موجود در این سلول‌ ها توانایی تجزیه شدن به ترکیبات شیمیایی را داشته و با تولید مولکول‌ ها و ترکیبات شیمیایی، قادر به راه انداختن آبشارهای پیام‌ رسان و دپلاریزاسیون سلول‌ های مخروطی و استوانه‌ ای می‌ باشند.

    امروزه تولید شبکیه چشم با استفاده از سلول های بیادی امکان پذیر شده است، این پیشرفت برای افرادی بسیار مناسب است که به هر دلیلی شبکیه چشم آنها آسیب دیده است.

    شبکیه چشم

    انتقال حس بینایی به عصب بینایی

    پیام‌ های حس بینایی تولید شده در سلول‌ های مخروطی و استوانه‌ ای به آرامی به سلول‌ های افقی، سلول‌ های دوقطبی و سلول‌ های آماکرین در لایه‌ های شبکیه رسیده و در نهایت وارد عصب بینایی می‌ گردد.

    عصب بینایی چیست؟

    عصب بینایی یا عصب زوج (II optic verve) یک عصب حسی است که از انتهای شبکیه خارج شده و پیام‌ های اولیه بینایی را به مغز می‌ رساند. سیگنال‌ ها و یا پیام‌ های حس بینایی شبکیه را از طریق عصب بینایی ترک کرده و پس از رسیدن به کیاسمای بینایی به طرف مقابل در مغز سیر می‌ نمایند. مسیرهایی که حس بینایی تولید شده در عصب بینایی برای رسیدن به مغز سیر می‌ نمایند عبارتند از: 1- سیستم قدیمی و 2- سیستم جدید. سیستم قدیمی پیام‌ ها و سیگنال‌ های بینایی را به مغز میانی مغز برده و سیستم جدید، این سیگنال‌ ها را به قشر بینایی می‌ رساند.

    افرادی که به دلایل متفاوت عصب بینایی آنها مشکل پیدا کرده است و به خوبی کار نمی کند، می توانند پیوند عصب بینایی انجام داده تا بینایی آنها به حالت عادی بازگردد.

    عصب بینایی

    مسیر انتقال سیگنال بینایی به مغز

    باید توجه داشت که نیمی از فیبرهای موجود در هر مسیر بینایی، پس از عبور از کیاسمای اپتیک از یک چشم و نیم دیگر از چشم مقابل مشخص می‌ شوند. سیگنال‌ های بینایی در مسیر بینایی قرار گرفته و خود را به هسته زانویی پشتی می‌ رسانند. این هسته در قسمت پشتی تالاموس قرار گرفته و دارای 6 لایه به عملکردهای فیزیولوژیکی متفاوت و اختصاصی می‌ باشد. این هسته، انتقال پیام حس بینایی به قشرهای مغزی را تسهیل نموده و میزان سیگنال ورودی به قشر مغز را کنترل می‌ نماید. سیگنال های بینایی از این هسته‌ ها به قشر بینایی در مغز می‌ رسند. قشر بینایی در سطح میانی لوبهای پس سری قرار گرفته و به دو بخش قشر بینایی اولیه و ثانویه تقسیم می‌ شود.

    مسیر انتقال سیگنال های بینایی

    قشرهای بینایی در مغز

    شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و دقیق تر در خصوص مشکلات بینایی و راه های درمان آن به متخصص عمل لازک و لیزیک و بلفاروپلاستی سایت دکتر پورمازار مراجعه فرمایید.

    محل شکل گیری بینایی در مغز

    منبع مطلب : www.binaii.com

    مدیر محترم سایت www.binaii.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    شبکیه

    شبکیه

    شبکیه چشم انسان یک لایه بافت حساس به نور است که سطح داخلی چشم‌ها را می‌پوشاند. تصویر دنیای بیرون از طریق قرنیه و عدسی روی شبکیه به تصویر درمی‌آید، مانند فیلمی‌که داخل یک دوربین عکاسی تصاویر را ضبط می‌کند. عده ای از مردم دنیا در اثر عوامل ارثی یا اکتسابی مانند پیری، ناراحتی‌هایی مثل فشار خون و دیابت و نیز بیماری‌هایی مانند سرطان شبکیه و تباهی لکه زرد از داشتن شبکیه سالم محروم می‌شوند و دیگر نمی‌توانند با محیط پیرامون خود ارتباط دیداری درست برقرار کنند یا حتی به‌طور کلی بینایی خود را از دست می‌دهند.[۱]

    کارکرد و ساختار[ویرایش]

    شبکیه داخلی‌ترین لایهٔ چشم است و شامل سلول‌های گیرندهٔ نور و نورون‌ها می‌باشد. این لایهٔ بسیار نازک (قطری حدود ۰٫۵ میلی‌متر) ۷۵٪ مساحت کرهٔ چشم را می‌پوشاند.

    شبکیه لایهٔ حساس به نور را تشکیل می‌دهد و با تبدیل جریان الکترومغناطیسی نور به پیام عصبی و انتقال آن از طریق عصب بینایی به لب پس‌سری به مغز توانایی دیدن را می‌دهد. سلول‌های گیرندهٔ نور شبکیه ۲ نوع می‌باشند:

    هریک از این دو نوع گیرنده برای مقصود خاصی تخصص یافته‌است. میله‌ها برای دید شب ساخته شده‌اند. این یاخته‌ها در نور کم عمل می‌کنند و احساس‌های فاقد رنگ را سبب می‌شوند. مخروط‌ها برای نور روز مناسب‌تر هستند. این یاخته‌ها به نورهای شدید پاسخ می‌دهند و موجب احساس رنگ می‌شوند.

    جایی را که عصب بینایی از شبکیه خارج می‌شود نقطه کور می‌گویند. لکه زرد بخش دیگری از شبکیه‌است که در امتداد محور نوری کرهٔ چشم قرار دارد و در دقت و تیزبینی چشم نقش دارد.

    در ۶ ژانویه ۲۰۱۳ محققین بریتانیایی موفق به معالجه موش‌های نابینا شدند. آن‌ها این عمل را با تزریق سلول‌های حساس به نور انجام دادند. پیرو آزمایش‌های بیشتر، این پژوهش می‌تواند موجبات بهبود بیمارانی که از رنگدانه‌ای شدن شبکیه چشم رنج می‌برند را حاصل نماید.[۲][۳]

    ساختار شبکیه[ویرایش]

    بافت شبکیه شامل نورون‌ها و توسط مشیمیه تغذیه رسانی می‌شود است. در شبکیه ۵ لایه نورون سلول‌های عصبی دیده می‌شود. این لایه‌ها از داخل به خارج (به سمت مشیمیه) (در تصویر، از چپ به راست)، به ترتیب عبارت اند از:

    نور پس از عبور از عدسی و زجاجیه، از طریق سلول‌های عقده‌ای به شبکیه وارد شده و بعد از پشت سر گذاشتن سایر لایه‌های شبکیه، سرانجام به سلول‌های گیرندهٔ نور می‌رسد. این سلول‌ها جریان نور را به پیام عصبی تبدیل کرده و آن را از طریق سلول‌های افقی به سلول‌های دوقطبی منتقل می‌کنند. به این ترتیب، پیام عصبی از سلول‌های عقده‌ای به عصب بینایی منتقل شده و به مغز می‌رود.

    نقطه کور شبکیه[ویرایش]

    نقطه کور یا دیسک بینایی در پشت شبکیه قرار دارد و مکانی است که در آن آکسون‌های نورون‌ها در راس عصب بینایی با هم یکی شده و عصب بینایی را ایجاد می‌نمایند. عصب در همین منطقه از شبکیه خارج می‌شود.

    لکهٔ زرد شبکیه[ویرایش]

    در نزدیکی دیسک بینایی، در مقابل مردمک، منطقه خاصی از شبکیه با قطر ۱٫۵ میلی‌متر وجود دارد که بخش مرکزی لکهٔ زرد(fovea cetralis) نامیده می‌شود. این ناحیه دارای بیشترین دقت بینایی است. بخش مرکزی لکهٔ زرد فرورفتگی کم عمقی است که در مرکز خود فقط دارای سلول‌های مخروطی است و جسم سلولی گانگلیونی در محیط آن قرار دارند. سلول‌های مخروطی در لکهٔ زرد، بلند، باریک و بسیار متراکم می‌باشند. عدم وجود رگ‌های خونی و بیشتر نورون‌های هدایت کننده در این ناحیه باعث می‌شود که نور مستقیماً بر روی سلول‌ها ی مخروطی بتابد. [۴]

    منابع[ویرایش]


    منبع مطلب : fa.wikipedia.org

    مدیر محترم سایت fa.wikipedia.org لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    عصب بینایی

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    ب ت چ : کاش دوستان بگن ،تمام🙅‍♀️🙅‍♂️

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    نازنین زهرا پیر حسینلو 19 روز قبل
    0

    به مغز منتقل میکنه

    نازنین زهرا پیر حسینلو 19 روز قبل
    0

    سلام من میخوام بدوم عصب بینایی پیام های بینایی رو بهکجا منتقل میکنه جوابش رو میخوام

    ناشناس 2 ماه قبل
    0

    مغز

    ثمین 1 سال قبل
    0

    مغز

    امیرضا 1 سال قبل
    2

    عصب بینای پیام های بینایی را از پرده ی شبکیه به جای خالی منتقل مکند

    ناشناس 1 سال قبل
    0

    چی میشه؟؟؟

    0
    ZIZI 3 ماه قبل

    خدا می دونه

    ناشناس 1 سال قبل
    3

    مغز

    ناشناس 1 سال قبل
    0

    ززبببث

    ناشناس 1 سال قبل
    2

    مغز

    ناشناس 1 سال قبل
    2

    وای خدا

    ناشناس 1 سال قبل
    3

    جواب چیه

    بنده خدا 1 سال قبل
    0

    نمیدونم چکار کنم خداا

    با یعنی زخمارخالزهرددااتآنپ 1 سال قبل
    0

    نمی دونم وای خدا

    ناشناس 1 سال قبل
    1

    جواب چیه امتحان دارم

    2
    بنده خدا 1 سال قبل

    وای چکار کنم

    ناشناس 1 سال قبل
    0

    خوبه بد نیست.

    ناشناس 1 سال قبل
    -1

    لطفا چیزی که ازتون خواستم برام بیارین

    ب ت چ 2 سال قبل
    4

    کاش دوستان بگن ،تمام🙅‍♀️🙅‍♂️

    0
    سلام 1 سال قبل

    بسلزورلغیخبحلخّلنانک

    مهدی 2 سال قبل
    4

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    برای ارسال نظر کلیک کنید