در حال پالایش مطالب میباشیم تا اطلاع ثانوی مطلب قرار نخواهد گرفت.
    توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    در آیه ۴۶ سوره کهف چه چیزی برتر از اموال و فرزندان شمرده شده است

    1 بازدید

    در آیه ۴۶ سوره کهف چه چیزی برتر از اموال و فرزندان شمرده شده است را از سایت نکس درجه دریافت کنید.

    آیه 46 سوره کهف


    الْمالُ وَ الْبَنُونَ زینَةُ الْحَیاةِ الدُّنْیا وَ الْباقِیاتُ الصَّالِحاتُ خَیْرٌ عِنْدَ رَبّکَ ثَواباً وَ خَیْرٌ أَمَلاً (46)

    الْمالُ وَ الْبَنُونَ‌: مالها و فرزندان، زینَةُ الْحَیاةِ الدُّنْیا: آرایش زندگانی دنیا هستند نه توشه عقبی.

    شیخ طوسی (رحمه اللّه) در تهذیب از حضرت صادق علیه السلام فرمود: مال و اولاد زینت زندگانی دنیا است؛ هشت رکعت نماز بنده در آخر شب، زینت آخرت باشد «2».

    در منهج- حضرت پیغمبر صلّی اللّه علیه و آله فرماید: امّت من در دنیا سه طبقه‌اند:

    1- جماعتی که در جمع مال رغبت نکنند و در ذخیره آن سعی نمایند، به سد رمق اکتفا و توانگر آخرتند، ایشانند که حق تعالی فرموده‌ «لا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ*

    «1» بحار الانوار، جلد 14، صفحه 25، حدیث 3 (به نقل از امالی و کمال الدین)

    «2» جامع احادیث الشیعه، جلد 7، ابواب النوافل، باب اوّل، صفحه 100، حدیث 5 (بنقل از تهذیب)

    جلد 8 - صفحه 64

    وَ لا هُمْ یَحْزَنُونَ»*.

    2- گروهی که دوست دارند و از پاکترین وجهی جمع و در نیکوترین راهی صرف کنند، با فقرا مواسات، و رحم را صله کنند، و در اجتناب از حرام چنان باشند که سنگ خوردن را دوست‌تر دارند از حرام؛ ایشان نیز بعد از حساب به بهشت درآیند.

    3- جمع مال را دوست، و حلال و حرام را مخلوط، و در راه خیر صرف نکنند، ایشان کسانیند که دنیا زمام دلهای آنها به دست گرفته تا به جهنم رساند «1».

    وَ الْباقِیاتُ الصَّالِحاتُ‌: و کارهای شایسته که ثمره آن همیشگی است، خَیْرٌ عِنْدَ رَبّکَ ثَواباً: بهتر است نزد پروردگار تو از جهت ثواب، وَ خَیْرٌ أَمَلًا: و بهتر است از وجه امیدواری، یعنی صاحب اعمال صالحه هر چه امید دارد از حق تعالی در آخرت می‌یابد.

    تنبیه: در تفسیر «الْباقِیاتُ الصَّالِحاتُ» چهار قول از ائمه هدی مروی است:

    1- کافی- به اسناد خود از حضرت باقر علیه السلام فرمود: گذشت حضرت پیغمبر صلّی اللّه علیه و آله بر مردی که درخت می‌کاشت در باغ خود.

    حضرت توقف، و فرمود: می‌خواهی تو را دلالت کنم بر غرسی که ریشه آن ثابت‌تر و روئیدن آن زودتر و میوه آن خوشبوتر و باقی‌تر است؟ عرض کرد: بلی، مرا دلالت فرما یا رسول اللّه. فرمود: وقتی صبح نمودی و شب نمودی بگو (سبحان اللّه و الحمد للّه و لا اله الّا اللّه و اللّه اکبر) اگر بگوئی آن را، به هر تسبیحی ده درخت در بهشت از انواع میوه برای تو باشد، و این کلماتند باقیات الصالحات.

    مرد گفت: بدرستی که شهادت می‌گیرم تو را که باغ من صدقه باشد بر فقراء مسلمین از اهل صدقه؛ پس خداوند عزّ و جلّ آیات شریفه نازل‌ «فَأَمَّا مَنْ أَعْطی‌ وَ اتَّقی‌ وَ صَدَّقَ بالْحُسْنی‌ فَسَنُیَسّرُهُ لِلْیُسْری‌» «2».

    «1» منهج الصادقین ج 5 صفحه 357.

    «2» اصول کافی، ج 2، ص 506، کتاب الدعاء، باب التسبیح و التهلیل و التکبیر، روایت 4 آیات در سورة اللیل، آیه 5 تا 8.

    جلد 8 - صفحه 65

    2- شیخ به اسناد خود از حضرت صادق علیه السلام که حضرت رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله به جمعی اصحاب فرمود: بگیرید سپرهای خود را. عرض کردند: دشمن آید؟ فرمود: نه، و لکن بگیرید سپرهای خود را از آتش. پرسیدند:

    به چه چیز. فرمود: بگوئید (سبحان اللّه و الحمد للّه و لا اله الّا اللّه و اللّه اکبر و لا حول و لا قوّة الّا باللّه) پس بدرستی که این کلمات روز قیامت مقدمات و منجیات و معقّبات، و آنها نزد خدا، باقیات الصالحات هستند «1».

    3- عیاشی از ادریس قمی- سؤال کردم حضرت صادق علیه السلام را از «باقیات الصالحات». فرمود: آنها نمازها هستند، پس محافظت کنید بر آنها، و نماز ظهر را بجا نیاور تا آنکه زوال شمس شود «2».

    4- تفسیر برهان- عبد الرحمن جعفی گوید: داخل شدم من با عموی خود بر حضرت صادق علیه السلام، پس سلام نمودیم و نزدیک شدیم. حضرت احوال پرسید، عرض کردم همگی به خیر هستیم مادامی که باقی باشیم بر ولایت شما. حضرت به او فرمود: لا تستصغروا مودّتنا فانّها من الباقیات الصّالحات کوچک نشمارید موّدت ما را، پس بدرستی که آن از باقیات الصالحات است‌ «3».

    جمع بین چهار حدیث مانعی ندارد که هر یک مصادیق آن باشد.


    منبع مطلب : wiki.ahlolbait.com

    مدیر محترم سایت wiki.ahlolbait.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    تفسیر آیه 46 سوره کهف

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    ثنا 1 سال قبل
    0

    اخه چرا جواب رو نگفته

    ثنا 1 سال قبل
    0

    اخه چرا جواب رو نگفته

    کیمچی 2 سال قبل
    0

    اگه جوابشو میدونستم که اینجا نبودم:/

    رقیه 2 سال قبل
    0

    باقیات و صالحات

    محمد مهدی 2 سال قبل
    0

    کسب علم و ثروت میشه

    مبینا 2 سال قبل
    1

    باقیات الصالحات به نظر من این میشه

    یاسین 2 سال قبل
    0

    در آیه سوره کهف چه چیزی برتر از اموالو و فرزندان شمرده شده استکسب علم ثروت انجام کار نیکباقیات الصالحینراهنمایی کنید

    یاسین 2 سال قبل
    0

    در ایه ۴۶ سوره ی کهف چه چیزی برتر از اموال فرزندان شمرده شده استکسب علم ثروتانجام کار نیکباقیات الصالحینکدام گزینه است راهنمایی کنید

    مهدی 2 سال قبل
    0

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    برای ارسال نظر کلیک کنید