حضرت یوسف علیه السلام در کدام مورد با جوانمردی گذشت نمود
حضرت یوسف علیه السلام در کدام مورد با جوانمردی گذشت نمود را از سایت نکس درجه دریافت کنید.
علت نجات حضرت یوسف(ع) از دام «زلیخا»
(1). سوره یوسف، آیه 23.
(2). همان سوره، آیه 24.
(3). سوره حجر، آیه 39 و 40.
(4). مفاتیح الغیب، فخرالدین رازی، ابوعبدالله محمد بن عمر، دار احیاء التراث العربی، بیروت، 1420 قمری، چاپ: سوم، ج 18، ص 441.
(5). سوره یوسف، آیه 32.
(6). همان سوره، آیه 33.
(7). همان سوره، آیه 34.
(8). گردآوری از: اخلاق در قرآن، مکارم شیرازی، ناصر، تهیه و تنظیم: جمعی از فضلاء، مدرسه امام علی بن ابی طالب(علیه السلام)، قم، 1377 شمسی، چاپ: اول، ج 2، ص 311.
منبع مطلب : makarem.ir
مدیر محترم سایت makarem.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
فتوت - ویکی شیعه
محمد(صلی الله علیه و آله)
قبل از بعثت پیامبر اسلام (ص)، او را به خاطر راستگویی و امانتداریاش، محمد امین لقب داده بودند. آن حضرت پیش از بعثت در پیمان حلف الفضول مبنی بر دفاع از مظلومان مکه در برابر ستمگران شرکت کرد.[۵]
پس از بعثت، مشرکین انواع آزارها را به او و پیروانش رساندند و حتی کار را به جایی رساندند که برای حفظ جانش مکه را ترک کرده و به مدینه هجرت کردند، اما پس از فتح مکه او همان کلماتی را که یوسف به برادران جفاکارش گفت اعلام کرد و خانههای برخی بزرگان مکه را محل امن قرار داد و عفو عمومی را شامل آنان کرد.
امیرالمؤمنین علی(علیه السلام)
شجاعت علی(ع) و ذوالفقارش در جنگهای متعدد به ویژه خیبر، و خندق که در آن عمرو بن عبدود را کشت ولی لباس و زرهاش را به غنیمت برنداشت و اُحُد که شجاعت و جنگآوریاش باعث شد تا محمد(ص) بگوید صدای هاتف غیبی را شنیدم که میگفت «لافتی الا علی لا سیف الا ذوالفقار » القابی چون، حیدر کرار، اسدالله الغالب که به او داده شده، خوابیدن در بستر پیامبر(ص) به جهت حفظ جان او در لیلة المبیت و...
مهمان نوازی و کَرَمش در کندن چاه های فراوان و وقف آنها، بخشیدن انگشتری به فقیر در نماز، بخشیدن افطار سه روز خود و خانواده به فقیر و یتیم و اسیر،[۶] خوش رفتاری و مدارا با قاتلش (ابن ملجم مرادی)، بخشش دشمنانی چون مروان بن حکم، عبدالله بن زبیر، و... در جنگ جمل و... از صفات بارزی است که باعث شد تمام فتیان پس از اسلام خود را به علی(ع) نسبت دهند.
ارکان فتوت
در حدیثی از امیرالمؤمنین علی(ع)، ارکان فتوت چهار چیز معرفی شدهاند؛ گذشت در حال توانمندی و قدرت[۷]، بردباری هنگام خشم[۸]، دخالت ندادن دشمنیهای شخصی در برخورد و قضاوت درباره اشخاص[۹] و ایثار در حال احتیاج.[۱۰]
ترویج فتوت به وسیله بعضی خلفا و پادشاهان
از پادشاهانی که به این مسلک گرایش داشتند میتوان شمس المعالی قابوس، اسامه ابوالمظفر شامی، صلاح الدین ایوبی و الناصر لدین الله عباسی را نام برد. محمد الظاهر بالله، فرزند خلیفه الناصر، المستنصر بالله، سلطان جلال الدین منکوبرنی و نورالدین ارسلان شاه زنگی شهرزوری (که به دست المستنصر خرقه پوشیدند)، از دیگر حاکمان و پادشاهان فتی بودهاند.
الناصر لدین الله
وی بیشترین سهم را در توسعه این منش داشته است. الناصر در سال ۵۷۸ق به دست شیخ مالک بن عبدالجبار حنبلی (متوفی ۵۸۳) خرقه فتوت پوشید و تاسیس نظام فتوت ناصری را اعلام نمود. او ۵۰۰ دینار به شیخ مزبور و خلعتی به پسرش شمس الدین علی و انعامی به دامادش یوسف العقاب داد و امر کرد صورتهای فتوت را طبق آیین فتوت ناصری تجدید کرده و امیران و پادشاهان کشورهای اسلامی خرقه فتوت را از خلیفه بخواهند. سلطان عزیزالدین کیکاووس اول، پادشاه روم، از کسانی است که خرقه فتوت پوشید و این مسلک تا حدود سه قرن بعد در آنجا به قوت خود باقی ماند.
الناصر لدین الله، در قلمرو خلافتش مجازات سنگینی برای عیاران و شطارانی که به خرابکاری مشغول بودند وضع کرد. او از میان جوانمردان، جاسوسانی را برگزید تا خرابکاریها و کارهای زشتی که برخی انجام میدهند به وی اطلاع دهند. الناصر لدین الله، عدهای را به جرم قتل به دار کشید و دست برخی را به خاطر دزدی قطع کرد.
در ۶۵۶ بساط خلافت عباسی به دست هلاکو خان مغول برچیده شد و تشکیلات فتوت هم از بین رفت، ولی خلفای فاطمی مصر و بازماندگان خلفای عباسی باز به ترویج و توسعه آن میپرداختند و تا قرن بعدی فعالیتهای فتیان عرب مصر در فتوت نامهها ذکر شده است.
منبع مطلب : fa.wikishia.net
مدیر محترم سایت fa.wikishia.net لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.