در حال پالایش مطالب میباشیم تا اطلاع ثانوی مطلب قرار نخواهد گرفت.
    توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    به کشت و پرورش درختانی که بعد از گذشت یک یا چند سال محصول می دهند چه می گویند

    1 بازدید

    به کشت و پرورش درختانی که بعد از گذشت یک یا چند سال محصول می دهند چه می گویند را از سایت نکس درجه دریافت کنید.

    مطالعات اجتماعی : درس 6 محصولات کشاورزی ، از تولید تا مصرف

    درس ۶               محصولات کشاورزی ، از تولید تا مصرف

    1- زراعت چیست ؟ چند مثال بزنید. زراعت یعنی کشت و پرورش گیاهانی که بعد از کاشت دانه ، حداکثر تا یک سال محصول می دهند مانند گندم ، جو، گوجه فرنگی ، هویج .

    2- باغداری چیست ؟ چند مثال بزنید . باغداری کشت و پرورش نهال درختان است که بعد از گذشت یک یا چند سال محصول می دهند مانند درخت خرما ، پرتقال و انار .

    3- گیاه گندم به چند شکل و در کجا کاشت می شود ؟ به دو شکل پاییز و بهاره و در تمام استان های کشور ما کشت می شود .

    4- گیاه برنج در کدام استان های ایران کشت می شود ؟ بیش از نیمی از برنج کشورد در استان های شمالی کشور مانند ، گلستان ، مازندران ، گیلان تولید می شود اگر چه در بعضی از استان ها در صورت وجود آب کافی مانند : قزوین ، فارس، خوزستان ، سیستان و بلوچستان و ... نیز برنج کشت می شود .

    5- بعد از غلّات مهم ترین منابع غذایی کداها هستند ؟ حبوبات و محصولات جالیزی مانند بادمجان و خیار و گوجه فرنگی و هندوانه .

    6- به چه نوع کشتی ، کشت گلخانه ای می گویند ؟ کشت گلخانه ای یک روش نو در کشاورزی است . کشاورزی با ایجاد گلخانه (محیط مصنوعی) هر محصول را در هر منطقه آب و هوایی و در همه ی فصل ها کشت می کنند و آب و هوا و نور و رطوبت گلخانه را با دستگاه های متفاوت ، متناسب با نوع محصول تنظیم می کند.

    7- یک مزیت کشت گلخانه ای نسبت به سایر کشت ها در چیست ؟ کشت گلخانه ای از نظر صرفه جویی در مصرف آب بسیار بهتر است .

    8- در گلخانه ها چه محصولاتی کشت می شود ؟ سبزیجات و قارچ های خوراکی کشت می شود و یا گل ها و یا گیاهان زینتی پرورش می دهند.

    9- محصولات کشاورزی صادراتی ایران را نام ببرید ؟ میوه های سرد سیری و هسته دار مانند هلو ، زرد آلو ، آلو ، گوجه ، آلبالو به صورت خشکبار و محصولا گرمسیری مانند خرما و پسته به دلیل مرغوب بودن به خارج از کشور صادر می شود .

    10 - چرا کشاورزی بعضی از محصولات را پس از برداشت باید زود به دست مشتری برساند ؟ زیرا بعضی از محصولات مانند هلو و توت فرنگی زود خراب می شوند.

    11- محصولات کشاورزی چگونه به دست ما می رسد ؟ بعضی از محصولات پس از برداشت برای فروش به بازارهای نزدیک مزارع برده می شوند و بعضی دیگر در انبارها یا در سرد خانه نگهداری یا ذخیره می شوند سپس با کامیون و وانت به میادین میوه و تره بار و شهرهای دور و نزدیک فرستاده می شوند.

    12- دو نمونه از مواردی را که باعث پرهیز از اسراف و مصرف نادرست می شود را بنویسید. 1) مواد غذایی را به اندازه نیاز و مصرفمان بخریم2) در مهمانی ها و مجالس به اندازه مهمان ها ، غذا تهیه کنیم.

    13. دو فعالیت مهم کشاورزی عبارتند از : ....زراعت .... و .... باغداری....

    14. خوراک روزانه و غذای اصلی مردم ایران .... گندم ... و .... برنج .... است .

    15. گیاه گندم ....یک .... ساله است.

    16. گیاه ... برنج .... گیاهی است یکساله که از نظر شرایط طبیعی در نواحی مرطوب و نسبتا ً معتدل بدست می آید.

    17. مهمترین منبع غذایی انسان ها ... غلات ... است .

    18. امروزه یکی از روش های نو در کشاورزی ، ایجاد .... گلخانه .... یا یک محیط مصنوعی برای کشت گیاهان است .

    فعالیت      ص 28

    غلات ، حبوبات و محصولات جالیزی سه گروه مهم از گیاهان زراعتی هستند . هم فکری کنید و از هر گروه چند محصول نام ببرید .

    غلات : محصولاتی مانند ؛ گندم ، برنج ، جو ، ذرت

    حبوبات : محصولاتی مانند ؛ نخود، لپه ، عدس ، ماش ، انواع لوبیا ( قرمز ، سفید ، چیتی ، چشم بلبلی)

    محصولات جالیزی مانند ؛ خیار ، گوجه فرنگی ، خربزه ، هندوانه ، بادمجان ، کدو.

    فعالیت 3                   ص 31

    از یک فروشنده میوه و سبزی بپرسید کدام محصولات مغازه او کشت گلخانه ای است و آنها را از کجا تهیه می کند ؟ اگر بتوانید از انواع برنج ایرانی یا محصولات گلخانه ای نمونه هایی را همراه با گزارش به کلاس بیاورید جالب تر خواهد بود ؟

    فعالیت 4                   ص 32

    درباره معنی و مفهوم آنچه امام صادق (ع) در مورد کشاورزی فرمودند ، گفت وگو کنید. سخن امام جعفر صادق (ع) اهمیت و ارزش کشاورزی را نشان می دهد . کاری پر زحمت که درآمدی حلال دارد . ما مسلمانان در انتخاب شغل و نحوه ی انجام آن بایستی به حلال یا حرام بودن آن توجه کنیم.

    فعالیت 5                   ص 32

    فرض کنید شما می خواهید با یک باغدار مصاحبه کنید فکر کنید و پرسش های خود را روی یک برگ کاغذ بنویسید و به معلم بدهید. دانش آموز عزیز در طراحی پرسش های خود از یک باغدار به این موارد توجه کن : مساحت باغ و نوع و تعداد درختان ، نحوه کاشت درختان ، فواصل آنها ، شیوه و دفعات آبیاری نحوه مراقبت از درختان ابزار و وسایل استفاده شده در امور مختلف باغداری نوع و مقدار دفعات استفاده از کود ، زمان و چگونگی برداشت محصول ، چگونگی بسته بندی و ارسال محصولات به بازار فروش ، چگونگی اطلاع و آموزش در زمینه ی روش های جدید باغداری

    فعالیت 6                   ص 32

    مساحت باغ آقای رضوانی2 هکتار است یعنی چند متر مربع ؟ نمودار محصول باغ آقای رضوانی را روی کار برگه شماره 7 کتاب ترسیم کنید. همانطور که در سالگذشته خواندید هر هکتار 10000 متر مربع است هر متر مربع مساحت باغ آقای رضوانی 20000=10000×2 دانش آموز عزیز برای انجام کاربرگه شماره 7 (نمودار ستونی) توجه داشته باش هر پرتقال نماد 10 تن پرتقال است و برای هر پرتقال باید 1 متر مربع از نمودار ستونی را رنگ کنید . برای پرتقال های نصفه را نیمی از یک مربع را رنگ کن.

    فعالیت 7                   ص 32

    روی نقشه ایران در کار برگه شماره 8 کتاب کار ، نواحی کشت مرکبات ، پسته و خرما را معین کنید. انجام کاربرگه شماره 8 ( نقشه محصولات کشاورزی ) در کتاب کار برای رسم نماد خرما می توانید درخت خرما ( نخل) یا میوه آن را رسم کنید. پسته را با رسم تصور پسته و مرکبات را تا تصویر یکی ازمرکبات مانند پرتقال ، نارنگی و ... می توانی نشان دهید.

    منبع مطلب : 6shom-iran.blogfa.com

    مدیر محترم سایت 6shom-iran.blogfa.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    زراعت

    زراعت

    زراعت فرآیند کاشت، داشت و برداشت گیاهانی است که بعد از کاشت دانه، حداکثر تا یک سال محصول می‌دهند. گندم، جو، گوجهٔ فرنگی و هویج از جمله گیاهان زراعی هستند. زراعت در مقابل باغداری است که هدف آن کشت و پرورش درختان است.
    زراعت با هدف‌های زیر انجام می‌شود:

    ۱. تولید دانه به منظور تغذیهٔ انسان و دام مانند گندم، جو، ذرت و غیره.

    ۲. تولید و شاخ و برگ سبز برای تغذیهٔ دام مانند یونجه، شبدر، اسپرس.

    ۳. بدست آوردن ریشه، غده، برگ و گل گیاه به منظور تغذیه مانند چغندر قند هویج، کاهو و گل کلم.

    ۴. تولید غدهٔ سیب زمینی برای تهیهٔ نشاسته و ساقهٔ نیشکر برای تولید شکر.

    ۵. تولید گیاهان روغنی و لیفی برای تهیهٔ مواد خام صنایع تبدیلی در کشاورزی، در هر صورت عملیات برداشت از چیدن محصول تا نگهداری و انبار و ذخیره کردن محصولات را در بر می‌گیرد.

    به‌طور کلی گیاهان زراعی را می‌توان به صورت‌های مختلفی از جمله بر اساس خصوصیات گیاه‌شناسی و تکاملی، هدف تولید و مورد مصرف، طول عمر گیاه، نیازهای محیطی و شرایط مطلوب رشد، عملیات زراعی و غیره گروه‌بندی نمود. محصولات زراعی به دلیل دارا بودن خصوصیات مختلف و چند هدفی بودن تولید، ممکن است در دو یا چند گروه مختلف قرار گیرند.

    کاشت[ویرایش]

    کاشت شامل فرآیندهای مختلفی می‌باشد که رعایت فرآیندهای مورد نظر موفقیت در کاشت را در پی خواهد داشت این فرآیندها شامل:

    ۱. شخم و آماده‌سازی مکانیکی و فیزیکی

    ۲. بذرپاشی یا کاشت و استقرار اولیهٔ گیاهان

    ۳. آبیاری و زه‌کشی یا مدیریت آب و هوا در خاک

    ۴. مصرف کود و نهاده‌های غذایی مورد نیاز گیاهان

    پس تهیهٔ فیزیکی خوب خاک جزء نخستین عوامل مدیریت متناسب آن به‌شمار می‌رود، انتخاب و توالی گیاهان سازگار یا کشت تناوبی از جنبه‌های مهم دیگر هستند. مهم‌ترین عملیات تهیهٔ فیزیکی خاک توسط شخم صورت می‌گیرد.

    شخم مشتمل بر عملیاتی است که منجر به زیرورو کردن، خرد کردن کلوخه‌ها و نرم کردن خاک می‌گردد. اهداف شخم عبارتند از:

    ۱. ایجاد شرایطی درخاک که جوانه زنی بذر، سبز شدن گیاهچه و توسعه ریشه را فراهم نماید.

    ۲. بالا بردن نفوذپذیری خاک نسبت به هوا، حرارت، و رطوبت و ایجاد شرایط لازم برای ذخیرهٔ بیشتر آب در خاک

    ۳. فراهم کردن محیط مناسب برای فعالیت موجودات زنده و مفید خاک و از میان بردن موجودات رقابت‌کننده مثل علف‌های هرز، آفات و عوامل بیماری‌زا

    ۴. زیر خاک کردن بقایای گیاهی یا کودهای مختلف (آلی و معدنی) مورد مصرف با خاک مزرعه و به رو آوردن مواد غذایی موجود در خاک که در اثر شست‌وشو به قسمت‌های زیرین خاک منتقل و از دسترس گیاه خارج شده‌اند.

    داشت[ویرایش]

    به کلیهٔ عملیاتی که در فاصلهٔ جوانه‌زنی بذر تا برداشت محصول انجام می‌گیرد عملیات داشت گویند.

    این عملیات، به عملیات آبیاری، تنک کردن، وجین کردن، سله شکنی، خاک دادن پای بوته‌ها، کود دادن، مبارزه با حشرات و آفات، کنترل آفات و بیماری‌ها، مبارزه با علف‌های هرز تقسیم‌بندی می‌شوند.

    برداشت[ویرایش]

    پس از اتمام دورهٔ رشد و نمو گیاه، هنگام برداشت محصول فرا می‌رسد.

    البته گیاهان را همیشه پس از پایان دورهٔ رشد و رسیدگی کامل برداشت نمی‌کنند و زمان برداشت موقعی خواهد بود که گیاه حداکثر ارزش کیفی و کمی را حاصل نموده یا به عبارت دیگر مرحلهٔ رسیدن فیزیولوژیک فرا رسیده باشد.

    چنانچه برداشت محصول دیرتر انجام شود و دقت کافی در طی عملیات برداشت صورت نگیرد معمولاً میزان محصول کاهش می‌یابد. پس از چیدن (برداشت) محصول نیز به علت ادامه برخی فعالیت‌های حیاتی در اندام‌های برداشت شده مثل تنفس یا تبخیر آب چنانچه محصول در شرایط نامناسبی نگهداری یا انبار شود مقداری از مواد ذخیرهٔ (مواد آلی) خود را از دست خواهد داد و حتی ممکن است مورد حملهٔ آفات انباری و برخی بیماری‌های قارچی گیاهی قرار گرفته و کمیت و کیفیت محصول دچار نقصان شود.

    گروه‌بندی محصولات زراعی بر پایهٔ مصرف[ویرایش]

    در این گروه‌بندی نوع محصول تولید شده و نحوهٔ مصرف آن مورد نظر است و چون یک محصول با اهداف مختلفی تولید می‌شود ممکن است در چند گروه قرار گیرد.

    منابع[ویرایش]

    [[رده:سیبیل

    منبع مطلب : fa.wikipedia.org

    مدیر محترم سایت fa.wikipedia.org لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 10 ماه قبل
    1

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    برای ارسال نظر کلیک کنید