برداشت خودرا از ضرب المثل نوشدارو بعد از مرگ سهراب در یک بند بنویسید
برداشت خودرا از ضرب المثل نوشدارو بعد از مرگ سهراب در یک بند بنویسید را از سایت نکس درجه دریافت کنید.
برداشت خود را از ضرب المثل نوش دارو پس از مرگ سهراب در یک بند بنویسید صفحه 37 کتاب نگارش فارسی ششم
معنی و توضیحات برداشت صفحه ۳۷ نگارش فارسی ششم ضرب المثل نوش دارو پس از مرگ سهراب یعنی چه ریشه مفهوم کجاست از سایت نکس دریافت کنند.
انشا در مورد نوش دارو بعد از مرگ سهراب
ضرب المثل نوش دارو بعد از مرگ سهراب ضرب المثل معروفی است که برای تاخیر در انجام کارها به کار می رود یعنی یک کاری را انجام میدهد که دیگر نیازی به آن نمی باشد و سند در ضرب المثل آمده بود بود که رستم برای اسفندیار دارو میخواست بیاورد و پس از تلاش فراوان وقتی دارو را برای اسفندیاری حماسه را به آورد متوجه شد که سهراب مرده است بنابراین این ضرب المثل ایجاد شد در ادامه به صورت کامل این ضرب المثل را برای شما عزیزان تهیه خواهیم کرد. اگر کاری را بعد از تمام شدن آن کار انجام دهیم بیهوده است زیرا مثل این است که در مثال سهراب نوش دارو را بعد از مرگ سهراب آوردند. دوستان عزیزی که متن دیگری دارند برای مادر نظرات پایین ارسال کنند تا با اسم آنها در همین مطلب قرار بگیرد.
برداشت خود را از ضرب المثل نوش دارو پس از مرگ سهراب
هر کاری را به خصوص کمک به دیگران را باید به موقع و در زمان مناسب انجام داد. چون اگر در زمان مناسب اینکار را انجام ندهیم فایده ای نخواهد داشت. مانند نوش دارویی که رستم به سهراب داد اما دیگر دیر شده بود.
جواب بچه ها در نظرات پایین سایت
نویسنده : یعنی ما وقتی تصمیم به درست کردن مشکلات میگیریم که کار از کار گذشته.
محمود دباغی : یعنی ما باید کار را در زمان مناسب انجام دهیم.
فاطمه : یعنی اینکه آن موقع که ما به چیزی نیاز داریم و آن حال در دسترس نیست و بعد نیازمان برطرف می شود.
نویسنده : یعنی ما هر کاری را باید سر موقع خودش انجام دهیم.
یاسمین : ما باید هر کاری را به موقع انجام دهیم و اگر آن کار را به موقع انجام ندهیم دیگر دیر میشود و هیچ فایدهای ندارد و نخواهد داشت.
ناشناس : یعنی ما باید هر کاری را به موقع انجام دهیم اگر آن کار را به موقع انجام ندهیم دیگر دیر میشود.
نویسنده : یعنی ماباید هرکاری راسرموقه ی خودش انجام بدهیم واگردیرکنیم چیزی که می خواستیم راازدست می دهیم.
کانی صالحی : به نظر من منظور از این است که باید هر کاری را سر وقت خودش انجام داد چون اگر هر کاری را سر وقت خودش انجام ندهیم دیگر وقت انجام دادن آن نمیشود.
شاهدخت : ما انسان ها همیشه در کار ها اشتباهاتی داریم . گاهی مانند رستم وقتی کاری را انجام می دهیم که دیگر کار از کار گذشته است. ما باید کارها را در زمان مخصوص آنها انجام دهیم و البته قبل از انجام دادن آن کار به عاقبتش هم فکر کنیم.
نویسنده :ریشه ی ضرب المثل:رستم بعد از آن که به سهراب خنجر زهر آگین زد فهمید که سهراب پسرش است. پس فرستاد نوشدارویی بیاورند که اثر زهر را از بین ببرد، اما نوشدارو دیر رسید و سهراب زیر دستان پدر جان داد.
مهفوم:به علاج واقعه ی بعد از وقوع آن اشاره میکند. این عبارت را زمانی به کار میبریم که کار از کار گذشته و همه راه حلها بی فایده باشد. این مثل زمانی به کار می رود که ابزار و وسایل در هنگام نیاز، نایاب امّا پس از رفع نیاز فراوان باشد.
مهسا چوپانی :سلام به دوستان عزیز به نظر من هر کاری را باید به موقع انجام داد مثل بیمارستان رفتن که اگر دیرتر برویم شاید اتفاق بدی برای ما بی افتد.
فاطمه ساناز یوسفی: یعنی اینکه هر چیزی یا هر کاری باید سر وقت انجام شود مانند نماز خواندن اگر نماز را سر وقت نخواند دیگر نماز او باطل میشود و دیگر فایده ای ندارد مانند نوش دارو بعد از مرگ سهراب.
ناشناس: یعنی ما باید هر کاری را سر موقع انجام بدهیم اگر نکنیم کار از کار گذشته.
نویسنده : یعنی هر کاری رااگر به موقع انجام ندهی دیگر بعد ان فایده نخواهد داشت.
نویسنده : ما باید کاراایمان را زود تر انجام دهیم اگر زمان گذشته انجام دهیم نه بر من و نه بر او هیچ سودی نخواهد داشت و فقط برمن جزء زحمت چیز دیگرز نیست.
نویسنده : ما باید کاراایمان را زود تر انجام دهیم اگر زمان گذشته انجام دهیم نه بر من و نه بر او هیچ سودی نخواهد داشت و فقط برمن جزء زحمت چیز دیگرز نیست.
آرزو آدینه : مفهوم این ضرب المثل این است که اگر یک اشتباه کند وبعد از اشتباه فکر چاره برای اشتباه خود می کند برای مثال ..😊اگر من درسم را نخوانم و بروم سر امتحان ونمره ام بد شود . وبعد از امتحان به فکر چاره ای برای نمره ی خیلی خوب گرفتن هستم ولی وقتی درس نخواندم نمرهی من بد میشود🤗🤗🤗.
منبع مطلب : nexload.ir
مدیر محترم سایت nexload.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
برداشتی از ضرب المثل نوش دارو بعد از مرگ سهراب
ستاره | سرویس فرهنگ و هنر - احتمالا برای شما هم پیش آمده که در شرایط مختلف ضرب المثل گفته و یا از دیگران شنیدهاید. ضربالمثلها انواع مختلفی دارند؛ برای مثال ضرب المثل خندهدار، ضرب المثل کردی و یا حتی ضرب المثلهایی از دیگر فرهنگهای جهان مانند ضرب المثل ژاپنی. اما آیا تا به حال با ضرب المثل «نوش دارو بعد از مرگ سهراب» برخورده داشته اید؟ در این مقاله میخواهیم ریشه این ضرب المثل و موارد کاربرد آن را بررسی کنیم؛ با ما باشید.
مضمون ضرب المثل نوش دارو بعد از مرگ سهراب
گاهی اتفاق میافتد که انسان برای جلوگیری از خطری بزرگ و زیانبخش به هر دری میزند و از اقدام به هر عملی برای رسیدن به هدف و جلوگیری از عواقب آن خطر، کوتاهی نمیکند؛ اما درست زمانی که تلاشهای او به نقطه خوبی میرسد و میپندارد که موفق شده است، متوجه میشود که دیر شده و تلاشهای او بی فایده است. در این شرایط تنها چیزی که به جای میماند حس حسرت است.
به عبارتی این ضربالمثل زمانی به کار میرود که ابزار و وسایل در زمان نیاز و به موقع، در دسترس نباشند؛ امّا پس از رفع نیاز، فراوان و در دسترس باشند!
همین مضمون در یکی از اشعار شیخ اجل سعدی شیرازی آمده است که میگوید: "علاج واقعه پیش از وقوع باید کرد/ دریغ سود ندارد چو رفت کار از دست!"
ریشه ضرب المثل
این ضربالمثل به داستان رستم و سهراب در شاهنامه فردوسی بزرگ اشاره دارد. زمانی که رستم بی خبر از اینکه حریف مقابل او، فرزند او است، وی را دشمن میپندارد و خنجر زهرآگین خود بر پیکر سهراب میزند. رستم که در لحظات آخر متوجه حقیقت میشود، برای پیشگیری از مرگ سهراب درخواست نوشدارو میکند، اما نوشدارو زمانی به دستش میرسد که کار از کار گذشته و سهراب از دنیا رفته است.
کاربرد در اشعار دیگر شاعران
بسیاری از شعرا از این ضربالمثل و مضمون آن در اشعار و متون خود استفاده کردهاند که در زیر، بخشی از یکی از اشعار زیبای استاد شهریار که از این ضربالمثل استفاده کرده است را میخوانیم. در این شعر شهریار از معشوق خود شکایت میکند که چرا زمانی که به تو احتیاج داشتم نبودی و حالا که کار از کار گذشته است و پا به سن گذاشتهام، به سراغ من آمدهای.
آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا؟
بیوفا حالا که من افتادهام از پا چرا؟
نوشدارویی و بعد از مرگ سهراب آمدی
سنگدل این زودتر میخواستی، حالا چرا؟
نازنینا ما به ناز تو جوانی دادهایم
دیگر اکنون با جوانان ناز کن با ما چرا؟
سخن آخر
آشنایی با عبارات و مثلهای فارسی کمک میکند تا در گفتگوهای روزانه از آنها استفاده کرده و زیباتر و سلیستر صحبت کنیم. از اینرو در این مقاله به کاربرد و ریشه ضربالمثل «نوش دارو بعد از مرگ سهراب» پرداخته شد. همانطور که ملاحظه کردید، این ضربالمثل بیانگر حسرت و دریغ، پس از گذشتن فرصت برای یافتن راه حل مناسب است. شما میتوانید با ضرب المثل از این گوش میگیرد و از آن گوش در میکند نیز در ستاره آشنا شوید.
آیا تا به حال از این ضربالمثل استفاده کردهاید؟ شما چه ضربالمثلهای دیگری در این شرایط استفاده میکنید؟ لطفا نظرات و ایدههای خود را با ما و سایر کاربران ستاره در میان بگذارید.
منبع مطلب : setare.com
مدیر محترم سایت setare.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
ذت
نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
ضرب المثل قشنگی بود ممنون