برای کاهش صدای آزار دهنده چه کارهایی میتوان انجام داد
برای کاهش صدای آزار دهنده چه کارهایی میتوان انجام داد را از سایت نکس درجه دریافت کنید.
برای خلاص شدن از شر آلودگی صوتی چه باید کرد؟!
آلودگی صوتی یکی از مشکلاتی می باشد که بشر از گذشته تا به امروز با آن دست به گریبان بوده است، با این وجود مشکلات ناشی از سر و صدا در گذشته قابل مقایسه با جامعه مدرن امروزی نیست. شاید ندانید که این آلودگی یکی از انواع آلودگیهای زیست محیطی است که اثرات منفی بر سلامت انسان ها همانند سردرد، ناراحتی عصبی، کاهش شنوایی، زخم معده، افزایش فشار خون دارد. آلودگی صوتی نه تنها زندگی انسان ها بلکه زندگی گونه های جانوری را نیز تحت تأثیر قرار می دهد.
فرق بین صدا و نویز چیست ؟
صدا یا صوت نوعی انرژی است که با تحریک شدن ذرات ماده به وجود می آید، به گونه ای که با برخورد ذرات به یکدیگر، صوت منتشر می شود. به بیانی ساده تر صدا ارتعاشی است که معمولاً به وسیله تولید کننده پخش و به وسیله گیرنده دریافت می شود.
نوفه یا نویز در لغت به معنی آلودگی صوتی است، ولی در علوم و مهندسی به سیگنالی ناخواسته گفته میشود که بر دیگر سیگنال ها اثر مخربی میگذارد.
منظور از آلودگی صوتی چیست؟
آلودگی صوتی را می توان به عنوان صدای ناخواسته یا آزاردهنده ای تعریف کرد که باعث ایجاد اختلال در زندگی روزمره (خوابیدن، مکالمه، ارتباطات و…) ما می شود. آلودگی صوتی صرف نظر از فشار روحی، از نظر جسمی نیز منجر به ایجاد مشکلاتی همانند ناشنوایی، فشار خون بالا و بیماری های قلبی و عروقی می شود.
خوشبختانه، روش هایی وجود دارد که می توانیم میزان صدا را تا حدودی کاهش دهیم و یک محیط سالم تر برای خانواده و خودمان ایجاد کنیم.
با ۵ عامل آلودگی صوتی آشنا شوید!
همه ما می دانیم که برخی صداها باعث ایجاد ناراحتی در گوش انسان می شود. متأسفانه امروزه سر و صدای ناشی از فعالیت های روزمره به یک عادت و جنبه دائمی در زندگی بشر تبدیل شده است. در زیر علل عمده آلودگی صوتی را برای شما بازگو می کنیم:
۱- صنعت و فناوری
شدت بالای صدای تولید شده توسط ماشین آلات در صنایع مختلف همانند کارخانه ها یکی از عمده ترین دلایل آلودگی صوتی است. شرکت های مهندسی، چاپخانه ها، کارخانه های نساجی و فلزات به طرز وحشتناکی آلودگی صوتی ایجاد می کنند. سر و صدای ناشی از مته های پنوماتیک مکانیکی دستگاه ها، اره ها و کمربندهای چرخان، صداهای غیرقابل تحمل ایجاد می کنند که برای انسان بسیار مضر می باشد. باید بدانید شنوایی افرادی که در نزدیکی این کارخانه ها سکونت دارند، قطعاً تحت تأثیر اثرات مخرب این آلاینده های صوتی قرار خواهد گرفت.
در بسیاری از صنایع برای جلوگیری از ورود صدای زیاد به گوش فرد، کارگران باید از وسایل محافظ گوش همانند Ear muff یا Ear plug استفاده نمایند.
۲- لوازم خانگی
لوازم خانگی منشأ نویز هستند.
آلاینده های صوتی در خانه ها همانند رادیو، آلات موسیقی، تلفن، اجاق گاز، ماشین لباسشویی، میکسر، کولرهای آبی و گازی، تهویه هوا و جاروبرقی، می توانند آرامش شما را به هم بزنند.
لوازم خانگی یکی از منابع اصلی آلودگی صوتی در محله ها می باشند.
۳- حمل و نقل
سر و صدای ایجاد شده توسط هواپیماها در مجاور فرودگاه ها و همچنین سر و صدای ایجاد شده توسط اسکوترها، موتورسیکلت ها، اتومبیل ها، اتوبوس ها و کامیون ها در فضای داخل شهری باعث ایجاد آلودگی صوتی می شوند که در شهرهای بزرگی همانند تهران، بمبئی، لندن یا شیکاگو صدای هواپیماها یک مشکل جدی به شمار می آید که روز به روز در حال افزایش است.
متأسفانه میزان بالای آلودگی صوتی در کلان شهرها همانند تهران، ناشنوایی سالمندان را به دنبال دارد.
۴- رویدادهای اجتماعی
رویدادهای اجتماعی برگزار شده در مساجد، مهمانی ها، جشن ها و… سر و صدای زیادی را برای افراد ساکن در آن منطقه ایجاد می کند. به عنوان مثال عزاداری حسینی توسط عاشقان آن حضرت در خیابان های سراسر کشور و مساجد به وسیله بلندگو ها برگزار می گردد که باعث ایجاد آلودگی صوتی می شود. باید بدانید که صدای حاصل از این رویدادهای اجتماعی با چشم پوشی از عبادات و فیض معنوی، عمدتاً باعث ایجاد آلودگی صوتی می گردند و شاید کیفیت زندگی یک سالمند یا یک بانوی باردار را تحت تأثیر قرار دهند.
باید آلودگی صوتی در ستادهای انتخاباتی ممنوع شود!
مجمع فعالان زیست محیطی کشور معتقد است یکی از بارزترین تخلفات کاندیداها این است که ستادهای انتخاباتی از بلندگوها، میکروفونها و باندهایی با آلودگی بالای صوتی استفاده می کنند که آسایش و امنیت عمومی را از بین می برد. بایستی نیروی محترم انتظامی و قوه قضا تدبیراتی را جهت جلوگیری از این تخلفات آشکار و زننده بیاندیشند!
۵- طوفان ها
طوفان ها می توانند بسیار ویران کننده باشند و صداهای بلند ناشی از آنها می تواند باعث ایجاد اختلال در فعالیت های روزانه شما شود و حتی ممکن است فشار شدید به گوش شما وارد نماید و میزان شنوایی شما را تحت تأثیر قرار دهد.
کارهای ساختمانی، انفجار، خرد کردن سنگ، جوشکاری، فعالیت های تعمیر خودرو، معدن کاری و… از دلایل دیگر آلودگی صوتی می باشند. افرادی که درگیر این فعالیت ها هستند حتماً باید از وسایل محافظ گوش استفاده کنند. ساکنان مناطقی که این فعالیت ها در منطقه آنها انجام می گیرد، معمولاً از صدای ناخوشایند و شدید شکایت دارند.
آلودگی صوتی چه اثراتی را به دنبال دارد؟
۱- شنوایی را مختل می کند.
گوش انسان قادر است در یک محدوده مشخص، بعضی از صداهای طبیعی را بشنود. اما سر و صداهای ناشی از هواپیماها و وسایل نقلیه برای دامنه شنوایی ما بسیار مضر هستند. باید بدانید که قرار گرفتن بیش از حد در معرض اینچنین سر و صداهایی باعث آسیب به گوش و از دست رفتن شنوایی می شود.
۲- سلامت روان را بر هم می زند.
سر و صدای بیش از حد در محیط های کاری همانند دفاتر، فروشگاه ها و حتی خانه ها، می تواند بر سلامت روانی افراد تأثیر بگذارد. طبق تحقیقات اخیر پژوهشگران بروز رفتارهای پرخاشگرانه، استرس مداوم، خستگی و فشار خون بالا، با میزان سر و صدای زیاد ارتباط مستقیمی دارد که می تواند مشکلات شدیدتر و مزمن تری در فرد ایجاد نماید.
۳- در خواب فرد اختلال ایجاد می کند.
قطعاً صدای بلند می تواند الگوی خواب طبیعی شما را مختل کرده و روز شما را خراب کند. باید بدانید که بدون داشتن یک خواب خوب در شب، عملکرد شما در انجام کارهای روزمره تان کم خواهد شد. پس خواب آرام، به دور از هر گونه سر و صدا برای داشتن بدنی سالم و پرنشاط الزامی است.
۴- سلامت فرد را به خطر می اندازد.
باید بدانید که در برخی افراد سطح فشار خون و بیماری های قلبی و عروقی به دلیل انواع آلودگی رو به افزایش است. طبق تحقیقات پژوهشگران سر و صدای زیاد میزان فشار خون و ضربان قلب را افزایش می دهد، زیرا سروصدا باعث ایجاد اختلال در جریانِ خونِ فرد می شود، پس مقابله با این بیماری ها و رساندن آنها به یک سطح قابل کنترل بستگی به درک ما از آلودگی صوتی و چگونگی کاهش دادن آن دارد.
۵- در برقراری ارتباط اختلال ایجاد می کند.
بحث و گفتگو با صدای بالا مشکلاتی را به وجود می آورد و ممکن است اجازه ندهد که دو نفر با هم ارتباط آزادانه برقرار کنند. این امر ممکن است به سوء تفاهم منجر شود و درک طرف مقابل را دچار مشکل کند. سر و صدای شدید و مداوم می تواند باعث سردرد شود و تعادل عاطفی یک فرد را مختل کند.
حد مجاز صدا برای مناطق مسکونی در هنگام روز ۵۵ دسی بل و در هنگام شب نیز ۴۵ دسی بل می باشد که این میزان در مناطقی همچون بزرگراه ها در طول روز بین ۷۰ تا ۸۰ دسی بل می باشد.
تأثیر آلودگی صوتی بر حیات وحش
۱۱ راه حل برای رهایی از آلودگی صوتی در منزل
۱- بستن منفذهای ورود و خروج هوا
۲- عایق بندی پنجره ها و استفاده از شیشه های دو جداره
۳- جلوگیری از ایجاد کانال های عبور صدا در دیوارها
۴- استفاده نکردن از مصالح سخت
۵- به کارگیری یک لایه انعطاف پذیر نظیر فوم منبسط شونده
۶- عایق بندی صوتی در دیوارهای سرویس بهداشتی ها
۷- خرید وسایل خانگی آرام تر
۸- جدا نمودن تجهیزات صدادار از محل های استراحت
۹- ایجاد فضای سبز در اطراف ساختمان
۱۰- بکارگیری پوشش های جاذب صدا در کف ها، دیوارها و سقف ها
۱۱- استفاده از مصالح آکوستیکی و عایق های صوتی
بهترین راهکار چیست؟
یکی از راهکارهای مؤثر و مفید در کاهش سر و صدای ناخواسته و آلودگی صوتی بهره گیری از گیاهان می باشد. به قطعیت می توان گفت که گیاهان برای کاهش میزان صدا در فرکانسهای بالا مؤثر هستند. اثر پراکندهسازی امواج صوتی به وسیله پوشش گیاهی به مراتب بیشتر از اثر جذب کردن آنها می باشد. در نتیجه درختان بلند با کم کردن سرعت باد باعث می شوند که امواج صوتی در کمترین میزان خود به طرف شنونده ارسال شود. باید بدانید که درختان به عنوان عایق صوتی در برابر آلودگی صوتی می توانند بسیار مفید واقع شوند. همچنین نکته قابل تأمل این است که کاشت گیاهان علاوه بر کاهش آلودگی صوتی برای رعایت مسائل اکولوژیکی و روانی نیز صورت میگیرد.
به قطعیت می توان گفت بقای حیوانات و انسان ها وابسته به صدا است، از این رو انسان ها باید برای تداوم حیات خود و جانداران دیگر، قدمی بزرگ برای ریشه کن کردن کامل آلودگی صوتی بردارند
منبع مطلب : eafworld.com
مدیر محترم سایت eafworld.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
راهکارهای موثر بر کنترل آلودگی صوتی - ایسنا
به گزارش ایسنا، سازمان جهانی بهداشت (WHO) آلودگی صوتی محیطی را تهدیدی عنوان کرده که کمتر مورد توجه قرار میگیرد.
نتایج تحقیقات حاکی از آن است که قرار گرفتن در معرض سطح بالایی از صدا با پیامدهای جسمی از قبیل حمله قلبی، سکته مغزی و دیابت همراه است.
همچنین آلودگی صوتی میتواند فشار مضاعفی را بر وضعیت روحی و روانی وارد کند که به نوبه خود به سردرد، افسردگی و سوانح ناشی از خستگی منجر میشود.
درصورتیکه خودتان منبع آلودگی صوتی هستید لازم است از ایجاد سر و صدا در نزدیکی دیگران خودداری کنیدبا وجود مضرات آلودگی صوتی این تهدید نامحسوس روند کاهشی ندارد. سر و صدای ناشی از توسعه شهرنشینی و افزایش جمعیت رو به گسترش است.
همچنین تحقیقات نشان میدهد انسانها و پرندگان ساکن در شهرها در مقایسه با همتایان خود پر سر و صداتر هستند.
بنابراین لازم است آگاهیها در مورد محیطهای پر صدا افزایش پیدا کند و روشهای مقابله با آلودگی صوتی هوشمندتر شود.
در این شرایط میتوان روشهای موثرتر در کنترل صدا را به کار گرفت و از تاثیرات مخرب آن پیشگیری کرد.
راهکارهای کاهش آلودگی صوتی
یکی از راهکارهای کلیدی در کاهش تاثیرات مخرب آلودگی صوتی، برنامهریزی و طراحی ساختمانهایی با هدف کنترل موثر سر و صداست.
در انگلیس طرحها و برنامههایی ارائه شده که در آنها بر طراحی ساختمانها به گونهای تاکید شده تا میزان قرار گرفتن در معرض سر و صدا به حداقل برسد و از عایقهای صوتی استفاده میشود.
همچنین محصولات پشم سنگ میتوانند نقش حائز اهمیتی در حمایت از این اقدامات داشته باشد زیرا پشم سنگ با تراکم بالا از قابلیت آکوستیک برخوردار است که به آن اجازه میدهد لرزشها را کنترل کند و بنابراین صدا را به خوبی جذب کرده و سر و صدا را کاهش میدهد. چنین عایقبندیهایی راهکاری ارزشمند در سایتهای حمل و نقل و تفریحی است که منبع اصلی تولید صدا به حساب میآیند.
موانع صوتی رایج به شکل درزگیرها و پنجرههای دو جداره به ویژه در شهرهای شلوغ یا در نزدیکی فرودگاهها دیده میشود. همچنین باید توجه داشت در نظر گرفتن این نکات در ساختمانسازی در حفظ دمای خنک و گرم کمک میکند و محیط زیست را در برابر انتشار کربن مصون میسازد.
قرار گرفتن در معرض سطح بالایی از صدا با پیامدهای جسمی از قبیل حمله قلبی، سکته مغزی و دیابت همراه استبه طور مثال در سال ۲۰۱۰ استراتژی حمل و نقل در لندن منتشر شد که در آن تاکید شده یک پنجم از ساکنان این شهر از سر و صدا در خانههایشان آزار میبینند و بیشترین صدای آزار دهنده به دلیل تردد اتوبوس و کامیونهاست. در این مناطق استفاده از دیوارهای صوتی و بازبینی آئیننامههای عایقبندی صدا میتواند راهکار مفیدی باشد.
درصورتیکه امکان رهایی از صدای آزاردهنده در اطراف محیط زندگی وجود ندارد میتوان با راهکارهای دیگری از قبیل "دستگاه نویز سفید" که صداهای آرامبخش تولید میکنند فضای زندگی را آرام ساخت.
از دیگر راهکارهای کاهش تاثیرات صدا فاصله انداختن بین خود و منبع تولید صداست. همچنین درصورتیکه خودتان منبع آلودگی صوتی هستید لازم است از ایجاد سر و صدا در نزدیکی دیگران خودداری کنید. به طور مثال میتوان به خودداری از صحبت کردن با تلفن در محیط کار اشاره کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی rockwoolgroup، در نهایت کارشناسان تاکید دارند که بررسی هر چه بیشتر راهکارهای جدید و اعمال آنها به منظور محدود کردن تاثیرات منفی آلودگی صوتی و تشدید تلاشها در مقابله با آلودگی اصوات به ویژه در مناطق شهری و حفظ سلامت و شادابی شهروندان ضروری است.
انتهای پیام
منبع مطلب : www.isna.ir
مدیر محترم سایت www.isna.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
چطور آلودگی صوتی را در خانه کاهش دهیم؟
چگونه آلودگی صوتی را کاهش دهیم؟
آلودگی صوتی در خانه میتواند آن را به جهنم تبدیل کند. سر و صدا و شلوغی در اطراف ما همیشه هست، اما راهکارهای بسیاری برای حل این مشکل وجود دارد که با آنجام آنها میتوان خانه را به محلی دنج و آرام تبدیل کرد.
بدون شک همه ما دوست داریم خانه ما مثل یک بهشت باشد؛ جای امن و راحت، سرشار از آرامش و به دور از همهمه و شلوغی. در زندگی پرهیاهوی شهری، خصوصا در شهرهای بزرگی مثل تهران، نیاز به داشتن چنین محیطی بیش از پیش مهم است. ولی اغلب اوقات، انواع آلودگی صوتی در خانه مانند سرو صدای وسایل نقلیه یا صدای همسایگان، ایجاد محیطی آرام و ساکت را غیرممکن میسازد و باعث میشود خیلی از ما در حسرت داشتن ذرهای آرامش و سکوت باشیم.
اثرات مخربآلودگی صوتی کمتر از آلودگیهای هوا و تنفسی نیستند.آلودگیهای صوتی میتوانند اثرات مخربی روی اعصاب ما بگذارند و در افراد مختلف موجب واکنشهای متفاوتی نظیر سردرد، خستگی زودرس، عصبانیت، تهوع، تپش قلب، اضطرابو … شوند. پس لازم است به دنبال چاره باشیم تا بتوانیم آرامش خود را در خانه تامین کنیم.
طراحی داخلی خانه و دکوراسیون وسایل، تاثیر زیادی در کاهش آلودگی صوتی و ایجاد محیطی آرام و دنج در خانه دارد. برای اینکه ارتباط این دو موضوع را متوجه شوید، راهکارهای زیر را بخوانید تا بدانید چگونه با انجام بعضی تغییرات، چنین محیطی را میتوانید به وجود آورید.
در صورتی که از آلودگی صوتی همسایهها خسته شدید، میتوانید مطلب راهکارهای مقابله با سر و صدای همسایه مزاحم، را هم مطالعه کنید.
درزها را بگیرید
اولین و سادهترین راه برای جلوگیری از راه یافتن صدا به خانه، پوشاندن درزها از جمله درز درها و پنجرههاست. شکافها، هرچند کوچک، باعث میشود صدا به خانه شما برسد. دور درها و پنجرهها، منافذ موجود در سقفها و دیوارها نظیر اطراف جعبه تقسیمهای برق، کانالها و داکتها و هرجایی را که چیزی از داخل دیوار یا سقف عبور میکند، با چسب، بتونه یا فوم درزگیری کنید. اگر بین ته در و کف فاصله هوایی وجود دارد، آن را بپوشانید.
کفپوش مناسب انتخاب کنید
اگر در آپارتمان زندگی میکنید، صدا میتواند از کف یا سقف خانه بین طبقات جابهجا شود. بهتر است که در ساخت کف یا سقف خانه از انواع عایقهای صوتی مناسب استفاده شده باشد، در غیر اینصورت باید سطوح سخت مثل چوب یا بتن را بپوشانید یا فضاهای خالی را پر کنید. استفاده از قالیچه یا فرش برای پوشاندن کف اتاق، آسانترین و مطمئنترین راه برای کاهش امواج صوتی است.
میتوانید از یک قالیچه پنبهای دستباف استفاده کنید، که طبیعتا جلوه زیبایی دارد و معمولا گران است. اگر دوست دارید متفاوت باشید، میتوانید از طرحهای فانتزی مثل قالیچههای دارای پرزهای بلند و یا طرحهای سنتی قالی ایرانی گلدار استفاده کنید. اگر دوستدار محیط زیست هستید، قالیچههایی از جنس کتان انتخاب بسیار خوبی هستند. کار دیگری که میتوانید بکنید این است که کف را موکت کنید. این کفپوشها به میزان زیادی، سروصدای ایجاد شده توسط طبقات پایین را کم میکنند.
پنجرهها را دو جداره کنید
پنجرههای دو جداره برای به حداقل رساندن صدای خارجی بسیار عالی هستند. در فضای بین دو شیشهی پنجرههای دو جداره، گاز آرگون قرار دارد که نوعی عایق برای انتقال صداست. در حال حاضر در مکانهای پر سر و صدا علاوه بر شیشههای دو جداره از شیشههای سه جداره نیز استفاده میشود.
اگر در حال حاضر توانایی تعویض پنجرهها را ندارید، برای پوشاندن آنها از پردههای ضخیم و پُرچین استفاده کنید. پارچههای ضخیم به میزان قابل توجهی از رفتوآمد صدا به داخل خانه جلوگیری میکنند.
دربهای ضخیم در خانه نصب کنید
امروزه اکثر درهایی که در آپارتمانها استفاده میشود، توخالی و سبک هستند و به راحتی صدا را منتقل میکنند. درهای چوبی با ضخامت زیاد در خانه نصب کنید، خصوصا درهای ورودی!
دیوارها را عایقبندی کنید
اگر سر و صدای زیادی بین دیوارهای خانه شما با خانههای دیگر جابهجا میشود، میتوانید از عایقهای صوتی مختلف مثل پنلهای اکوستیک برای پوشاندن آن استفاده کنید. پشم سنگ، فوم شانه تخممرغی، فوم ریباند و فوم ایکس پی اس از جمله فومهای کاربردی در عایقکاری دیوار خانه هستند که به میزان زیادی از انتقال سر و صدا جلوگیری میکنند.
روش دیگر برای عایقبندی دیوارها، استفاده از رنگهای اکوستیک است که مانند عایق عمل میکنند. این رنگهای ضد صدا که ضخامت بیشتری نسبت به رنگهای عادی دارند، صدا را جذب میکنند و مانع از ورود و خروج آن بین دیوارها میشوند.
عایقبندی با چیدمان مناسب وسایل
علاوه بر استفاده از عایقهای صوتی موجود در بازار برای پوشاندن در و دیوارها، شما میتوانید از لوازم دکوری موجود در خانه به عنوان عایق استفاده کنید. به عنوان مثال:
فضای خانه را تقسیم کنید
اگر فضا یا اتاق بزرگی در خانه دارید که میخواهید در آن سروصدا را کم کنید، آن را به قسمتهای کوچکتر تقسیم کنید. مثلا در عرض اتاق از پرده استفاده کنید، یا گلدانهای بزرگ گل و گیاه بگذارید. استفاده از گل و گیاه مصداق یک تیر و دو نشان است، چون هم هوا را تمیز و پاکیزه میکنند، هم از انعکاس و پخش شدن صدا جلوگیری میکنند.
از وسایلی که بازدهی انرژی بالایی دارند، استفاده کنید
وسایل برقی قطعا باعث آلودگی صوتی در خانه میشوند. پس سعی کنید از وسایلی استفاده کنید که بازدهی بالاتری دارند، یعنی برچسب انرژی آنها در ردههای بالاتر مثل A تا C قرار دارد. این وسایل انرژی کمتری مصرف میکنند و با صدای پایینتری کار میکنند. استفاده از وسایل با بازدهی انرژی بالا، علاوه بر کاهش آلودگی صوتی، در کاهش گازهای گلخانهای و درنتیجه حفظ محیط زیست تاثیر زیادی دارد. این موضوع قطعا به شما هم حس خوبی میدهد که در حفظ و نگهداری کره زمین مشارکت میکنید.
مواردی که در بالا عنوان شد، ترفندهایی برای کاهش آلودگی صوتی در خانه است که منبع بیرونی یا داخلی دارند، صداهای بیرونی مثل صدای ماشینها یا صدای همسایگان و صداهای داخلی مانند صدای لوازم برقی و تلویزیون. اما توجه داشته باشید که مهمترین و ابتداییترین روش برای حل مشکل سر و صدا یا آلودگی صوتی خانه، چگونگی ساخت خانه یا آپارتمان و نوع مصالحی است که در آنها استفاده میشود. مصالح سخت، صوت را به آسانی از یک مکان به مکان دیگر انتقال میدهند. بنابراین بهتر است از این نوع مصالح کمتر استفاده شود و بیشتر از مصالحی استفاده کرد که به عنوان عایق عمل میکنند و غیر قابل نفوذ هستند.
در هر صورت اگر در حال حاضر بازسازی کامل ساختمان برای شما امکانپذیر نیست، میتوانید با تمرکز بر مسائل کوچکتر و به ظاهر ناچیز، با هزینه کمتر خانه را از سر و صدای اضافی دور کنید و فضایی آرام برای خود و خانوادهتان بسازید.
منبع مطلب : www.inpinapp.com
مدیر محترم سایت www.inpinapp.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
سلام
جوابچی؟
وای جواب سوالات نمیده
نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
یکیش میشه داد نزنیم دعوا نکنیم صدای بد یا ازار دهنده تولید نکنیم