;
    در حال پالایش مطالب میباشیم تا اطلاع ثانوی مطلب قرار نخواهد گرفت.
    توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    برای شناسایی اسید های صنعتی چه راهی پیشنهاد میکنید

    1 بازدید

    برای شناسایی اسید های صنعتی چه راهی پیشنهاد میکنید را از سایت نکس درجه دریافت کنید.

    اسیدها - بازها و شناسایی آنها از یکدیگر

    اسیدها - بازها و شناسایی آنها از یکدیگر

    اسیدها وبازها دو دسته ی معروف از مواد شیمیایی را تشکیل می دهند که کنار مواد خنثی خود نمایی میکنند. اسید ها معمولا ترش مزه اند و در ابتدای فرمول شیمیایی آنهایک یا دو اتم هیدروژن وجود دارد برای مثال سولفوریک اسید H2SO4 . بازها نیز مزه ای تلخ دارند و در انتهای فرمول شیمیایی آنها یک یا چند گروه هیدروکسید OH وجود دارد برای مثال سدیم هیدروکسید NaOHو نام دیگر این مواد بازی ، مواد قلیایی است. از اسید های خوراکی می توان سرکه ، افشره پرتقال و افشره گوجه فرنگی و حتی نوشابه های گازدار و یا آب باران را نام برد .و از باز ها ی آشنا می توان صابون ،آب دریا ، شیر منیزی ، پاک کننده ها و مایع سفید کننده را نام برد حتی مایع درون پوست پرتقال نیز یک باز به شمار می آید .

    برای شناسایی اسید ها و باز ها روشهای متفاوتی وجود دارد :

    روش اول : برخی از بازها و اسید های خوراکی را با توجه به مزه آنها می توان از هم تشخیص داد.

    روش دوم:استفاده از شناساگر ( معرف ) ها ، شناساگرها مواد طبیعی یا شیمایی هستند که با تغییر رنگ خود در محیط اسیدی و در محیط بازی این دو دسته از مواد را از یکدیگر متمایز می سازنند.

    شناساگر های طبیعی : در گذشته از عصاره گل یامیوه گیاهان برای شناسایی اسید ها و بازها از یکدیگر استفاده می کردند.مثلا از عصاره کلم سرخ ، گلبرگ های گل بنفشه ، گلبرگ های گل سرخ، که آنها را روی یک قطعه ای از یک کاغذ کشیده تا قرار گیردو با پاشیدن مقداری از اسید یا باز تغییر رنگ ایجاد می شد که این عامل شناسایی مواد از یکدیگر بود.

    شناساگرهای شیمیایی: از شناساگرهای شیمایی می توان لیتموس (تورنسل) ، فنول فتالین و متیل اورانژ(متیل نارنجی) را را نام برد.جدول زیر تغییر رنگ این سه شناساگر را در محیط اسیدی و بازی نشان می دهد.

    روش سوم: استفاده از عامل PH ( پی اچ). PH مقیاسی است که در دمای اتاق گستره ای از صفر تا 14 را در بر می گیرد با این عامل هم اسیدی یا بازی بودن محلول ها و هم میزان اسیدی یا بازی بودن را می توانیم مشخص کنیم. PH در واقع منفی لگاریتم غلظت یون هیدرونیوم است که توسط دانشمندی به نام سورن پیتر لاریتس سورن سن زیست شیمی دان دانمارکی نهاده شد.

    PH = - Log[ H3O+]

    آب خالص و محلول های خنثی مانند آب نمک ،آب قند دارای PH برابر 7 اند و محلول های اسیدی PH کمتر از 7 و محلول های بازی PH بیشتر از 7 را دارند. در اسیدها هرچه مقدار PH کمتر باشد قدرت اسیدی بیشتر و در بازها هر چه PH بیشتر باشد قدرت بازی بیشتر است.

    PH محلول ها را می توان به کمک کاغذ های PH سنج یا به کمک دستگاه PH سنج دیجیتالی سنجید.

    منبع مطلب : www.elm-gozar.blogfa.com

    مدیر محترم سایت www.elm-gozar.blogfa.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    ریحانه اکبری 2 روز قبل
    0

    کاغذ پی اچ

    ریحانه اکبری 2 روز قبل
    0

    از کاغذ پی اج

    امیرعیلی 20 روز قبل
    -1

    داداش‌ نماموسا جواب رو بگذار

    امیرعیل 20 روز قبل
    0

    چشم

    ناشناس 1 ماه قبل
    0

    😄😄

    مهدی 1 سال قبل
    1

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    برای ارسال نظر کلیک کنید