در حال پالایش مطالب میباشیم تا اطلاع ثانوی مطلب قرار نخواهد گرفت.
    توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    برای حفاظت از منابع خدادادی چه کارهایی میتوانیم انجام دهیم

    1 بازدید

    برای حفاظت از منابع خدادادی چه کارهایی میتوانیم انجام دهیم را از سایت نکس درجه دریافت کنید.

    چگونه به حفظ منابع طبیعی کشورم کمک کنم؟ - ایسنا

    چگونه به حفظ منابع طبیعی کشورم کمک کنم؟ - ایسنا

    خداوند عامل آسمان‌ها و زمین را آفرید و انسان را به عنوان خلیفه خود قرار داد و در سکونتگاه او از هرچیزی به صورت متعادل و متوازن خلق کرد. پروردگار عالم، منابع طبیعی یعنی هر آنچه در زمین و محیط زندگی می‌بینیم را ودیعه‌ای برای نسل‌های انسان قرار داد تا بنی‌آدم با تدبیر از آن بهره‌برداری نمایند. آری خالق یکتا، انسان را از خاک آفرید و پرورش داد و به او برای آبادانی آن ماموریت داد.

    به گزارش سرویس محیط زیست ایسنا، هر آنچه در کره‌زمین و محیط زندگی ما وجود دارد و انسان در خلق آن دخالتی ندارد، منابع طبیعی محسوب می‌شود. پوشش گیاهی، آب و خاک از مهم‌ترین منابع طبیعی تجدیدپذیر هستند که در صورت بهره‌برداری صحیح تجدید حیات می‌نمایند و برخلاف منابع تجدیدناپذیر مثل نفت، گاز و ذغال سنگ هیچ گاه تمام نمی‌شوند.

    منابع طبیعی کشورمان اعم از جنگل‌ها، مراتع و بیابان‌ها با مساحتی نزدیک به 135 میلیون هکتار یعنی حدود 83 درصد سطح کشور را شامل می‌شوند.

    حکمت خداوند در آفرینش زمین و آسمان به گونه‌ای است که حیات و تداوم نسل بشر به حیات و ممات منابع طبیعی تجدیدپذیر گره خورده است. به نحوی که مدیریت این کره خاکی را به او سپرده است تا با مصرف و بهره‌برداری منطقی از منابع طبیعی آن، زندگی نسل‌های آتی خود را نیز تامین نماید.

    هم‌اکنون منشاء بسیاری از فعالیت‌های تولیدی و اقتصادی از منابع طبیعی است. تولید اکسیژن و تلطیف هوا، جذب گرد و غبار و گازکربنیک، کاهش آلودگی صوتی، کنترل آب‌های سطحی و تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی، حفظ و تولید خاک، تولید علوفه دام، تولید فرآورده‌های صنعتی و دارویی، تولید عسل، تولید چوب، تنوع زیستی و محلی برای تفرج از مهم‌ترین ثمرات جنگ‌ها و مراتع هستند.

    بهره‌برداری بی‌رویه از منابع طبیعی منجر به آسیب‌پذیری آن می‌شود به نحوی که با کوچک‌ترین تنشی همانند خشکسالی رو به ضعف و نابودی می‌رود.

    افزایش آلاینده‌های هوا، افزایش روزافزون ریزگردها، کاهش تولید علوفه و به دنبال آن کاهش تولید گوشت، تغییر اقلیم و شرایط آب و هوایی، افزایش سیل، بهمن و رانش زمین همگی از پیامدهای تخریب و بی‌توجهی به این منابع خدادادی است.

    حفاظت از منابع طبیعی ایران زمین در صدر برنامه‌های سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور قرار دارد، اما عمق و وسعت فشارهای وارده بر جنگل‌ها، مراتع و آب و خاک کشور در مقایسه با تلاش سازمان‌های مسوول برای ارتقای کمیت و کیفیت منابع طبیعی تناسبی ندارد، به نحوی که در سال 2006 از نظر شاخص عملکردی زیست محیطی در رتبه 53 بودیم و در سال 2012 به رتبه 114 تنزل داشته‌ایم که این امر نشان می‌دهد برخورد خوبی با طبیعت نداشته‌ایم.

    بهره‌برداری بی‌رویه، بی‌ضابطه و غیرقانونی از جنگل‌ها و مراتع توسط ساکنین مناطق جنگلی و مرتعی، آتش‌سوزی‌های عمدی و غیرعمدی توسط جنگل‌نشینان، شکارچیان، گردشگران و...، فشار روزافزون برای تبدیل کاربری عرصه‌های منابع طبیعی و مسکونی، کشاورزی، معدنی و دیگر فعالیت‌های اقتصادی، دامداری در جنگل، فقر معیشتی جوامع محلی و نیاز آنها به بهره‌برداری بیش از ظرفیت تجدیدپذیری منابع برای تامین سوخت، علوفه دام، ساخت صنایع دستی و فروش چوب به کارخانجات کوچک صنایع چوب، افزایش جمعیت ساکنین مناطق جنگلی و مرتعی که برای تامین معاش خود بر منابع طبیعی فشار می‌آورند، نظام بهره‌برداری ناکارآمد در سطح جنگل‌ها و مرتع و عدم انگیزه احیا و سرمایه‌گذاری برای تقویت پوشش گیاهی توسط دامداران و عدم آگاهی از مرتعداری نوین، گردشگری و نداشتن فرهنگ صحیح تفرج در عرصه‌های طبیعی که منجر به آلودگی‌های محیط زیستی و بصری و تضعیف درختان جنگلی شده و شاید از همه مهم‌تر، بی‌اعتنایی و بی‌تفاوتی جمع کثیری از ما نسبت به منابع طبیعی و محیط زیست پیرامونمان از جمله مشکلات متعدد و پیچیده‌ای هستند که سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در گستره پهناور ایران زمین با آن روبه‌روست. مشکلاتی که ناشی از ویژگی‌های اقتصادی و اجتماعی امروزی است و حل و فصل آنها به همکاری و یاری دستگاه‌های اجرایی، قضایی و قانونگذاری کشور و به ویژه کلیه اقشار مختلف مردم نیازمند است.

    فرقی نمی‌کند چقدر در این کره خاکی عمر می‌کنیم، کجا زندگی می‌کنیم، دارایی‌های ما چقدر است و یا شغل و حرفه و عنوان ما چیست، مهم این است که یادمان باشد همه ما در این دنیا در یک کشتی سفر می‌کنیم و تخریبق قسمتی از آن همه ما را غرق می‌کند. مهم این است که نسبت به طبیعتی پیرامون خود بی‌تفاوت نباشیم و به آنچه در آن رخ می‌دهد حساس باشیم. این قدم اول حمایت ما از منابع طبیعی است.

    احترام به طبیعت، احترام به زندگی‌مان است. مسوولیت انسانی و اجتماعی حکم می‌کند که در کلیه شئون زندگی خود اعم از زندگی شخصی و خانوادگی و زندگی شغلی خود، حفظ طبیعت را در اولویت قرار دهیم.

    حضور در جشن‌های درختکاری، تشویق اقوام و آشنایان به افزایش اطلاعات و آگاهی‌ها در زمینه منابع طبیعی، بهبود الگوی مصرف، حفظ پاکیزگی در هنگام گردشگری، عضویت در سازمان فعال مردم نهاد در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست و توجه به فراخوان‌های آنها، حضور فعال در انتخابات و رصد برنامه‌های کاند داها در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست از عمومی‌ترین و رایج‌ترین فعالیت‌های طبیعت دوستان است.

    همچنین انتظار می‌رود اگر در هر یک از مراحل تصمیم‌گیری، اجرا و نظارت فعالیت‌های اقتصادی و عمرانی بخش خصوصی و دولتی به ویژه در عرصه‌های منابع طبیعی نقش دارید، حفاظت از منابع طبیعی اعم از آب، خاک و پوشش گیاهی منطقه را در اولویت قرار دهید تا هم جامعه دچار خسارت نشود و هم فعالیت‌تان در بلند مدت از پیامدهای تخریب منابع طبیعی در امان بماند.

    از فعالیت‌های هر یک از ما می‌تواند به خاطرسپاری شماره تلفن امداد جنگل و مرتع 1504 و تماس با یگان حفاظت در مواردی نظیر آتش‌سوزی در عرصه‌های منابع طبیعی و نیز گزارش سودجویی مخربین طبیعت و زمین‌خواران باشد.

    همچنین می‌توانید در صورت مشاهده هرگونه مساله و مشکلی که منجر به تخریب منابع طبیعی منطقه زندگی‌تان می‌شود، مسوولان محلی اعم از مدیران و کارشناسان منابع طبیعی و شوراهای اسلامی را مطلع کنید و پیگیر آن باشید.

    انتهای پیام

    منبع مطلب : www.isna.ir

    مدیر محترم سایت www.isna.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    روش‌هایی ساده برای حفاظت از محیط‌ زیست

    در قرن حاضر به دلیل کم‌توجهی انسان‌ها به محیط‌ زیست و خسارت‌های جبران‌ناپذیر به این میراث مهم و باارزش، کره زمین در حال نابودی است. بی‌توجهی به محیط‌ زیست و اهمیت آن اثرات جبران‌ ناپذیری همچون گرم‌تر شدن زمین، آلودگی هوا، سوراخ شدن لایه ازون، انقراض گونه‌های مختلف گیاهی و جانوری، آب شدن یخ‌های قطبی، آلودگی و کمبود منابع آبی و… را به وجود آورده و نسل‌های آینده را درگیر مشکلات خود خواهد کرد.

    شاید در نگاه اول متهمان ردیف اول مشکلات مربوط به محیط‌ زیست، کشورهای پیشرفته و هم‌چنین کشورهای درحال‌ توسعه‌ای باشند که عدم برنامه‌ریزی آن‌ها برای نگه‌داری و حفظ محیط‌ زیست مشکلات بسیاری را به وجود آورده است؛ اما مردم سراسر دنیا نیز در تخریب محیط‌ زیست بی‌تأثیر و تقصیر نبوده‌اند؛ رها کردن زباله‌ها در طبیعت، عدم توجه به بازیافت، استفاده نادرست از منابع آبی، شکار و… تنها بخشی از آسیب‌هایی است که خواسته و ناخواسته تمام ساکنان زمین در هر کشور و با هر نژاد و فرهنگی به محیط‌ زیست وارد کرده‌اند.

    با این‌ حال برای حفظ و مراقبت از محیط‌ زیست نیازی نیست اقدامات عجیب‌ و غریب و سختی انجام دهیم، هرکدام از ما در هر شهر و کشوری، با هر جنسیت و زبان و فرهنگی می‌توانیم با انجام اقداماتی ساده و نه‌چندان پرخرج سهمی در نجات محیط‌ زیست داشته باشیم. اقداماتی که بخشی از آن‌ها باوجود فناوری‌های جدید آسان‌تر از گذشته شده است.

    ۲۱۶

    بانکداری الکترونیک را دریابید

    اگر ازجمله افرادی هستید که وقت زیادی برای وبگردی در فضای مجازی می‌گذارید این راه‌حل به دست شما انجام می‌شود. بانکداری الکترونیک مدت‌هاست که در کشورمان راه‌اندازی شده و اکثر بانک‌ها این قابلیت را برای مشتریان خود مهیا کرده‌اند تا بدون نیاز به جابه‌جایی در سطح شهر بتوانند کلیه امور بانکی خود را انجام دهند. سیستم بانکداری الکترونیک از اینترنت بانک گرفته تا تلفن‌بانک و همراه بانک همه و همه برای این راه‌اندازی شده‌اند تا برای یک انتقال وجه ساده و یا سایر امور بانکی نیازی به مراجعه به بانک نداشته باشیم و به‌راحتی در محل کار و یا منزل خود تمام این کارها را انجام دهیم. با این کار کاغذهای کم‌تری مصرف‌شده و درنتیجه درختان کم‌تری قطع می‌شود و هم‌چنین باکم شدن رفت‌وآمد از آلودگی هوا کاسته خواهد شد.

    electronic

    اینترنتی خرید کنید!

    خوشبختانه گسترش اینترنت، بسیاری از امور را ساده‌تر کرده است. خرید اینترنتی یکی از همین مواردی است که محاسن بسیاری برای محیط‌ زیست به ارمغان آورده. این روزها با یک کلیک می‌توانید بدون نیاز به مراجعه حضوری و رفت آمد در شهر هر آنچه لازم دارید را تهیه کنید. تصور کنید تمام افراد حداقل برخی از خریدهای خود را از طریق اینترنت تهیه کنند آن‌وقت علاوه بر کاهش حجم ترافیک و آلودگی هوا در وقت و هزینه خود شما نیز صرفه‌جویی می‌شود.

    online-shopping

    خداحافظ کیسه‌های پلاستیکی!

    برای هر خرید، از لباس‌ گرفته تا کتاب و مواد خوراکی، کیسه‌های پلاستیک و نایلون‌ها در ابعاد و طرح‌های مختلف حرف اول را می‌زنند و فروشندگان خرید شمارا در کیسه پلاستیکی به شما تحویل می‌دهند درحالی‌که نمی‌دانند چه ضرر بزرگی به محیط‌ زیست وارد می‌کنند؛ نایلون‌ها بین ۱۰ تا ۲۰ سال در طبیعت جا خوش می‌کنند تا نهایتا تجزیه شوند؛ اما اگر نایلون و پلاستیک‌های کم‌تری تولید و مصرف شود زباله‌های کم‌تری تولیدشده و کره زمین آسیب کم‌تری از پلاستیک‌ها که در تجزیه شدنشان نیز خاک را از بین می‌برند، متحمل می‌شود. پیشنهاد ما این است که تا آنجا که می‌توانید از پذیرفتن کیسه‌های پلاستیکی از فروشگاه‌ها پرهیز کنید، برای خرید می‌توانید ساکی پارچه‌ای (که در اینترنت به‌سادگی می‌توانید آن را در طرح‌های مختلف و دوستدار محیط‌ زیست خریداری کنید) همراه خود برده و به فروشندگان باافتخار بگویید که کیسه پلاستیک نمی‌خواهید!

    ۲۱۶۴۲۰_۵۹۲

    زباله‌ها را در طبیعت رها نکنید

    مطمئنا هیچ‌یک از ما طبیعت و مناظری زیبا همراه با زباله‌های ریزودرشت را نمی‌پسندیم و با مشاهده خراب شدن چهره زیبای طبیعت غبطه می‌خوریم که چرا مناظری به این زیبایی در کشورمان چهره‌های زشت پیداکرده‌اند! جواب سؤال چندان سخت نیست، رها شدن زباله‌ها در طبیعت به یک عادت تبدیل‌ شده است که وقت آن رسیده تا آن را از بین ببریم. برخی از افراد پوست‌های میوه‌های خود را در طبیعت رها می‌کنند بدون اینکه بدانند بین ۲ تا ۵ هفته طول می‌کشد که این زباله‌های رهاشده تجزیه شوند و در طی این چند هفته علاوه بر به هم ریختن چهره طبیعت، آلودگی‌هایی نیز به همراه خواهد داشت. بدتر از آن، برخی از افراد پلاستیک و بطری‌های پلاستیکی خود را در طبیعت رها کرده بدون اینکه بدانند نایلون‌ها ۱۰ تا ۲۰ سال و بطری‌های پلاستیکی ۴۵۰ سال (!) برای تجزیه زمان لازم دارند. علاوه بر آسیب به زیبایی محیط‌زیست و ایجاد آلودگی‌های زیست‌محیطی، مشکلاتی که برای حیوانات با رها کردن زباله‌هایمان در طبیعت ایجاد می‌کنیم را نیز به این مسئله اضافه کنید.

    اما تمام این مشکلات را می‌توان با جمع‌آوری زباله‌هایمان در بازدید از طبیعت و انتقال آن به نزدیک‌ترین سطل زباله در سطح شهر یا مناطق اطراف، حل کرد. کار ساده‌ای که نهایتا یک یا چند کیسه‌زباله و کمی فضا در صندوق‌عقب ماشین شما خرج می‌برد.

    ۱۱۵۵۰۵_۹۸۶

    خودتان دست‌به‌کار شوید

    وسایل کهنه و دورریختنی بسیاری در اطراف ما قرار دارند که باکمی دقت و هم‌چنین خلاقیت و یا مراجعه به وب‌سایت‌های مختلف می‌توانید از آن‌ها مجددا استفاده کنید؛ با این اقدام علاوه بر پرورش خلاقیت خود، زباله کم‌تری تولید کرده و حتی هزینه‌های زندگی‌تان نیز کاهش می‌یابد و نیازی به خرید وسایل جدید ندارید؛ بنابراین همین‌ الان نگاهی به دور و اطراف خود انداخته و از وسایل دوریختی، وسیله‌ای جدید بسازید.

    ۲-lifehacks

    سفیر محیط‌زیست باشید

    این روزها کمپین‌های مثبت بسیاری توسط کاربران شبکه‌های اجتماعی راه‌اندازی می‌شود که به مردم اطلاع‌رسانی می‌کند. محیط‌ زیست نیز یکی از مقوله‌های مهمی است که می‌توانید برای آگاهی عموم مردم کمپین‌هایی در شبکه‌های مجازی راه‌اندازی کنید و حتی سایر کاربران را برای حفاظت از محیط‌ زیست به چالش دعوت کنید و به سفیر محیط‌ زیست تبدیل شوید.

    برای مراقبت و حفاظت از محیط‌ زیست روش‌های بسیاری وجود دارد که تنها به بخشی از آن‌ها اشاره کردیم هرچند روش‌های دیگری نیز وجود دارد اما اجرای این روش‌ها و تبدیل آن‌ها به فرهنگ از اهمیت بیشتری برخوردار است.

    امیدواریم روزی برسد که تمام ساکنان کره زمین و به‌خصوص هم‌وطنانمان به محیط‌زیست جدی‌تر نگاه کرده و مراقب و محافظ آن باشند. شما چه روش‌هایی را برای مراقبت و حفاظت از محیط‌زیست به این فهرست اضافه می‌کنید؟

    منبع مطلب : itresan.com

    مدیر محترم سایت itresan.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    امیرحسین 5 ماه قبل
    -1

    خیلیییی خوب بود

    ندا جمشیدیان 1 سال قبل
    0

    شما برای حفاظت از منابع خدادادی چه کار هایی می توانید انجام دهید

    مهرنوش 1 سال قبل
    1

    ممنون واقعا عالی بود توضیحات تون

    0
    مهرنوش 1 سال قبل

    سلام من زهرای رحمانی هستم ومی خواستم

    بگم که آره واقعا توضیحات تون علیه

    ناشناس 1 سال قبل
    0

    ممنون واقعا عالی بود توضیحات تون

    امید 1 سال قبل
    0

    وسایل فلزی را از وسایل شیشه ای جدا کنیم.

    امید 1 سال قبل
    0

    وسایل فلزی را از وسایل شیشه ای جدا کنیم.

    امید 1 سال قبل
    0

    وسایل فلزی را از وسایل شیشه ای جدا کنیم.

    امید 1 سال قبل
    0

    وسایل فلزی را از وسایل شیشه ای جدا کنیم.

    زهرا سادات زندانی 1 سال قبل
    1

    سلام وسایل کهنه و دور ریختنی را در رود ها و دریا ها نریزیم و آن هارا آلوده نکنیم

    ناشناس 1 سال قبل
    -1

    لطفا بیشتر بگذارید

    ایدین 2 سال قبل
    -1

    متن های خوبی داده اما لطفا بیشتر درباره این موضوع مطلب بگذارید

    افشاری 2 سال قبل
    1

    زباله های فلزی را در طبیعت رها نمی کنیم

    ستاره 2 سال قبل
    2

    ازکیسه‌های‌پارچه‌ای‌‌به‌جای‌کیسه‌های‌ پلاستیکی‌استفاده‌کنیم

    ناشناس 2 سال قبل
    -2

    زباله های فلزی را در طبیعت رهانکنید-درطبیعت سنگ هارت بدون دلیل جابجا نکنیم،چون برخی از جانوران کوچک زیر سنگ ها زندگی می کنند😉😉💚💚

    امیر عطا 2 سال قبل
    -2

    چی میشه بیاد

    .. 2 سال قبل
    -1

    *میشه لطفا درباره ( مصرف خدادادی چه کار هایی باید انجام بدهیم) کمی توضیح بدین.*

    عرفان 2 سال قبل
    1

    کاش یه قسمت بود که جواب این سوال رو داشت

    مهدی 2 سال قبل
    1

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    برای ارسال نظر کلیک کنید