;
    در حال پالایش مطالب میباشیم تا اطلاع ثانوی مطلب قرار نخواهد گرفت.
    توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    استفاده از اندام های حسی به منظور جمع آوری اطلاعات را مهارت

    1 بازدید

    استفاده از اندام های حسی به منظور جمع آوری اطلاعات را مهارت را از سایت نکس درجه دریافت کنید.

    علوم تجربی دوره اول متوسطه

    دلایل ایجاد سکسه و روشهای ساده جلوگیری از آن:
     

    سکسکه ناشی از انقباض دیافراگم، پرده عضلانی درون قفسه سینه است که نقش

    تنفس دارد.

    در هنگام دم یا فروبردن هوادیافراگم منقبض و در هنگام بازدم یا بیرون دادن هوا

    دیافراگم شل می‌شود.سکسکه یک فعالیت عضلانی اسپاسمی و غیرارادی در دیافراگم است

    معده‌ مملو از غذا می‌تواند دیافراگم را تحریک کند و باعث رشته‌ای از سکسکه‌ها شود.

    ورزش یا استرس نیز می‌توانند حمله سکسکه را برانگیزند.


    در واقع سکسکه عبارت است از انقباضات ناخودآگاه و مکرر عضله دیافراگم و عضلات تنفسی

    بین دنده ای.

    منبع مطلب : tmoloom.rozblog.com

    مدیر محترم سایت tmoloom.rozblog.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    علوم تجربی ششم ( درس اول )

          مهارت های لازم در علوم تجربی

          تمامی یافته های علمی هنگام مشاهده با طرح یک پرسش و تلاش برای یافتن پاسخ آن شروع می شود . وقتی به

    مشکلی برمی خوریم باید به دو نکته مهم توجه کنیم: 1- مشاهده ی دقیق 2- جمع آوری اطلاعات و یادداشت برداری

        روش علمی

          روشی که دانشمندان برای حل مسئله و یافتن پاسخ استفاده می کنند را روش علمی می گویند.

        مراحل روش علمی : مشاهده

           قدم اول برای حل سؤال مشاهده است . در مشاهده ما از تمام حواس خود یعنی : « بینایی ، شنوایی ، چشایی ،

    بویایی و لامسه استفاده می کنیم.» حس بینایی بیش ترین نقش را در این میان داراست . همان طور که سال گذشته نیز

    آموختید ، مشاهده نیاز به اندازه گیری دقیق دارد.اندازه گیری به معنای مقایسه ی یک خاصیت با خاصیت دیگر قابل

    اندازه گیری با واحدی مشخص است. با تکرار اندازه گیری درصد خطا را کاهش می دهیم.

         ساخت فرضیه

          پاسخ های احتمالی که برای مشکل مطرح می شود را فرضیه می گویند. این پاسخ باید قابل آزمایش و اندازه گیری

    باشد.

        انجام آزمایش

         برای اطمینان از درستی یا نادرستی فرضیه ی خود آن را آزمایش می کنیم . هنگام آزمایش باید از ابزارهای مناسب

    استفاده کنیم. در این راه دقت زیادی لازم است و باید تمام مشاهدات خود را یادداشت نماییم و از دو گروه آزمایش استفاده

    و آزمایش را تکرار کنیم . یادمان باشد در آزمایش همه ی عوامل ثابت است و فقط یک عامل متغیر است.

        نظریه

         فرضیه ای که درستی آن از راه آزمایش های فراوان به اثبات رسیده را نظریه می نامند.

    منبع مطلب : pelehayeamoozesh.blogfa.com

    مدیر محترم سایت pelehayeamoozesh.blogfa.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    اندام های حسی

    اندام های حسی

    چکیده

    ما همواره در حال دریافت اطلاعات گوناگونی از محیط اطراف خود هستیم. اندام های حسی به منزله ی ابزارهای دریافتی از محیط به شمار می روند. این اندام ها که با مراکز عصبی در ارتباط هستند، آن چه را که از محیط گرفته اند، به صورت پیام عصبی در می آورند و به مراکز عصبی مربوط ارسال می کنند. پنج حس مهم در انسان وجود دارد که عبارتند از، حس بینایی، شنوایی، بویایی، چشایی و لامسه. هرکدام از این حواس عملکرد خاصی دارند و هم چنین دارای اختلالات مخصوصی نیز هستند که در صورت بروز، عملکرد دستگاه حسی را مختل می کند.

    اهداف

    دانش آموز بتواند اندام های حسی را نام ببرد و درباره فواید آن ها بداند.
    درباره اختلالات و عیوب دستگاه های حسی اطلاعات جمع آوری کند.

    شرح درس

    حس بینایی
    می توان بینایی را مهم ترین حس انسان نام برد. زیرا حدود 80 درصد اطلاعاتی که از اطراف خود به دست می آوریم از طریق بینایی است. چشم ساختمانی پیچیده دارد و از اندام های بسیار زیادی تشکیل شده است. نوری که به چشم می رسد از طریق قرنیه، زلالیه، مردمک، عدسی و زجاجیه می گذرد و به پرده ی شبکیه می تابد. لایه های داخلی شبکیه سلول هایی حساس به نور هستند، برخی از این سلول ها مخروطی و برخی نیز استوانه ای شکل هستند. سلول های استوانه ای نسبت به نور کم حساس هستند و همه چیز را سیاه یا سفید می بینند. در عوض سلول های مخروطی مسئول دریافت رنگ ها هستند و به نور زیاد نیاز دارند.

    برخی از بیماری های چشم
    نزدیک بینی
    شخص نزدیک بین قادر است اشیای نزدیک را به خوبی ببیند، ولی اشیای دور را به وضوح نمی بیند. در این حالت تصویر در جلوی شبکیه تشکیل می شود، افرادی که دچار نزدیک بینی هستند از عینک های مخصوص با عدسی مقعر استفاده می کنند.

    دوربینی
    شخص دوربین اشیای دور را بهتر از اشیای  نزدیک می بینید ولی اشیای نزدیک را به خوبی نمی تواند ببیند، زیرا در این افراد تصویر در پشت شبکیه چشم تشکیل می شود. این افراد معمولا با استفاده از عینک های دارای عدسی محدب تا حدودی می توانند اشیای نزدیک را هم به خوبی ببیند.
    بیماری های دیگری مانند شب کوری، کوررنگی، گل مژه، آب سیاه نیز وجود دارند که هرکدام بخش خاصی از چشم را تخریب می کنند و باعث اشکال در بینایی فرد می شوند.

    حس شنوایی
    گوش نیز مانند چشم یکی از اندام های حسی و ارتباطی به شمار می رود.

    ساختمان داخلی گوش دارای سه قسمت جدا از هم است:
    گوش خارجی، گوش میانی و گوش داخلی
    هرچیزی که صدا ایجاد کند، باعث لرزش هوا می شود. این لرزش که در همه جا پخش می شود به گوش نیز می رسد و با پرده گوش برخورد می کند. این پرده در انتهای مجرای گوش قرار گرفته است. لرزش پرده ی گوش به قسمت حلزون مانندی که داخل سر قرار دارد(گوش داخلی)، می رسد. در این قسمت رشته های عصبی وجود دارند که پیام شنوایی را به مغز می رسانند. خوب است بدانید گوش داخلی در حفظ تعادل انسان نیز نقش دارد.

    بیماری های گوش
    برخی از افراد صداها را به خوبی نمی شنوند که اصطلاحا گفته می شود که گوش آن ها سنگین است. سنگینی گوش ممکن است ناشی از جمع شدن مواد ترشحی روی پرده ی آن باشد که با شستشوی گوش رفع می شود. ممکن است در اثر ایجاد صدای بلند در نزدیکی گوش، پرده ی گوش آسیب ببیند و شخص به خوبی نشنود. به هنگام عفونت لوزه ها، گلو و بینی، میکروب ها می توانند به گوش میانی راه پیدا کنند و باعث عفونت شوند. بنابراین بهتر است که برای مداوای بیماری ها به سرعت اقدام کرد.

    حس بویایی
    گیرنده های بویایی در قسمت بالای حفره های بینی قرار دارند. مولکول های موجود در هوا، از را ه هوا وارد بینی می شوند و گیرنده های بویای واقع در بینی را تحریک می کنند.

    حس چشایی
    زبان اندامی است که مسئول حس چشایی است. در روی زبان سلول های ویژه ای وجود دارند. این سلول ها در اجزایی به نام جوانه های چشایی قرار گرفته اند. جوانه های چشایی در فرورفتگی های سطح زبان جای دارند. این سلول ها بیشتر در نوک، اطراف و عقب زبان قرار گرفته اند. برای حس کردن مزه ی یک خوراکی لازم است تا مولکول های آن درون آب دهان حل شوند. زبان انسان در برابر چهار مزه اصلی یعنی شوری، شیرینی، تلخی و ترشی حساس است.

    آزمایش کنید
    مقداری آب قند، آب لیمو، آب نمک و سه ظرف و چند قطره چکان تهیه کنید. تصویر زبان را روی یک کاغذ بکشید. چشم دوست خود را ببندید و با قطر چکان مزه های مختلف را در نقاط مختلف زبان او بچکانید. مزه ای را که حس می کند را روی شکل زبان علامت بزنید.

    آیا از نظر احساس مزه ها، بین نقاط مختلف زبان تفاوتی وجود دارد؟
    آیا می دانید زبان مزه ها را چگونه احساس می کند؟

    حس لامسه
    پوست اندامی است که توسط آن از سردی و گرمی اشیا و زبری و نرمی آن با خبر می شویم. گیرنده هایی که فشار را حس می کنند در عمق بیشتری در پوست قرار گرفته اند . مثلا اگر نوک یک مداد را روی پوست خود بکشید، تنها گیرنده های لمس را تحریک کرده اید. اما اگر آن را روی پوست خود فشار دهید، گیرنده های فشار را تحریک کرده اید.   

    منبع مطلب : article.tebyan.net

    مدیر محترم سایت article.tebyan.net لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    امیر 1 ماه قبل
    0

    مشاهده میشه

    غزل ارزانی 1 ماه قبل
    0

    استفاده از اندام حسی به منظو جمع آوری اطلاعات چیست

    میران اصلان بی 11 ماه قبل
    0

    جواب را بگویید

    bts Armi 11 ماه قبل
    1

    استعاده از اندام های حسی به منظور جمع اوری اطلاعات چه مهارتی است

    مهدی 12 ماه قبل
    0

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    برای ارسال نظر کلیک کنید